5 ползи за психичното здраве от йога практиките

5 ползи за психичното здраве от йога практиките
Добра форма

5 ползи за психичното здраве от йога практиките

Едно полезно упражнение за всеки е практикуването на йога. Тя е фантастичен начин да изградите силен гръб, корем, баланс и да допринесете положително за качеството на силовите си тренировки. Но ползите от постигането на добра рутина в тренировките не спират дотук. Тя носи със себе си и много ползи за психичното здраве.

Особено що се отнася до справянето с чувството за тревожност. Йога практиките тренират както ума ви така и тялото.

Ако сте любопитни какви могат да бъдат ползите от нея за мозъка и психиката, ние сме тук, за да ви обясним най-важното.

5 ползи за психичното здраве от йога практиките

Как йогата може да излекува физическите (и духовните) ни рани?

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

5 ползи за психичното здраве от йога практиките

1.Освобождаване от депресия и тревожност

йога практики
ползи за психичното здраве от йога практиките

Тъй като йога е комбинация от упражнения, медитация, релаксация и дори социализация, това е прекрасен начин за облекчаване на тревожност и/или депресия.

Чрез регулиране на вашата система за реагиране на стрес, изчистване на ума ви от мисли, за да можете да се съсредоточите върху настоящето и успокояване на нервната ви система, йогата играе ключова роля за връщането на баланса и мира в забързания ви живот.

Освен това тя има способността да намалява сърдечната честота, честотата на дишане и кръвното налягане, като по този начин ви отпуска и облекчава тревожността и нервността ви, без да се налага да използвате лекарства, отпускани с рецепта.

2.Самочувствие

Йогата изисква надграждане на баланса и координацията. След като усвоите нова поза, веднага ще се почувствате по-уверени, а това е невероятно чувство. Особено, защото вашата йога е съсредоточена върху развиване на силата, а усвояването на различни пози е изключително удовлетворяващо.

Тя разчита единствено на самостоятелните способности на тялото и вашата отдаденост. Така че, сме сигурни, че ще се почувствате фантастично, след като приключите тренировката.

3.Насърчава размисъла

йога практики
ползи за психичното здраве от йога практиките

За йога практиките ви трябват вашето тяло, вие и изобилие от хармония и спокойствие. Правейки йога сесия, типичната спокойна, хармонична и тиха атмосфера ви насърчава да се съсредоточите и да размислите. Независимо дали размишлявате над изминалия ден, това което ви предстои или някакво друго събитие, което сте преживели сами или с любим човек, вие ще сте в състояние да обмислите всичко това и да анализирате и разберете чувствата си.

Когато правите това в спокойна обстановка насаме със себе си и тялото си, това ще ви позволи спокойно размишлявате, вместо да изпадате в паника, състояние на тревожност или неспокойствие породено от твърде много и усилено премисляне.

4.Поддържа мозъка млад

Друга психологическа полза от тази тренировка е нейната способност да поддържа здравето и жизнеността на мозъка ви, дори в напреднала възраст.

Проучванията са установили, че тези, които практикуват йога и медитация, имат по-устойчиви мозъци, както и подобрена мозъчна функция, особено при по-възрастните участници. Така че, ако искате да поддържате мозъка си млад, добре наситен с кислород и спокоен, йогата със сигурност е инструмент, който трябва да използвате, за да останете жизнени в тялото и ума.

5.Концентрация

В съвременния свят е особено лесно да живеем постоянно в мисли и грижи за това, което ще се случи в бъдеще или засядаме в размисли за това, което се е случило в миналото. Йогата ни кара да спрем и да останем изцяло в сегашния момент, концентрирани в движенията на тялото си и действията, които извършваме точно в този момент.

Вниманието е концентрирано върху случващото се в момента, а това е полезно за намаляване на тревожността, тъй като не ви позволява да мислите за всичко, което е възможно да се обърка в живота ви. Тя е идеалният начин да развиете способност да се концентрирате по-лесно. Готови ли сте да подобрите тялото и мозъка си с йога?
Независимо дали се справяте с много стрес в ежедневието си, страдате от депресия, посттравматично стресово разстройство или тревожност, или просто искате да подобрите здравето и функционирането на ума си, йога може да бъде идеалното решение, което търсите.

Така че, вместо да разчитате на лекарства, които променят ума ви, практикувайте последователно, за да постигнете дълготрайни, напълно естествени резултати, които работят с, а не против, вашето тяло и ум.

Tagged , , ,
на горе