Грижа за лицето: Съвети за хората с чувствителна кожа

Грижа за лицето: Съвети за хората с чувствителна кожа
Здраве и красота

Грижа за лицето: Съвети за хората с чувствителна кожа

Чувствителна кожа на лицето се отличава с по-слаба защитна функция на кожата, което води както до загубата на течности, така и по-дълбокото проникване на вредните външни фактори, на които кожата е изложена, каквито са вредните слънчеви UV лъчи и някои от съставките в продуктите за грижа за лицето.

При чувствителната кожа е по-вероятно да се появят пърхот, лющене, зачервявания, екземи, отоци и грапавини, като наред се усеща парене, боцкане и сърбеж. Тя изисква постоянни и специфични грижи, за разлика от другите типове кожа. Може да бъде изключително трудно да се чувствате здрави, когато изпитвате кожен дискомфорт.

Кожата, която се чувства постоянно стресирана, може да причини чувство на неудовлетвореност и загуба на увереност, но ние имаме няколко лесни стъпки, които могат да възстановят кожата ви и да ви помогнат да се почувствате отново повече „вие“.

Ето нещо, което може би не знаете: всяка кожа може да се чувства чувствителна понякога. Външни фактори в нашата среда, като замърсители, времето, нашата диета и дразнители, открити в някои козметични продукти, могат да играят роля в причиняването на чувствителност, карайки кожата да се чувства опъната, сърбяща или възпалена. Ура. Но въпреки че не можете да промените времето, можете да направите някои прости промени в рутинната си грижа за кожата, за да успокоите и защитите кожата си и да предотвратите тези досадни реакции.

Грижа за лицето: Съвети за хората с чувствителна кожа

7 стъпки за неустоимо гладка кожа на тялото

Омега-3 и омега-6 подмладяват кожата и тялото

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Грижа за лицето: Съвети за хората с чувствителна кожа

Върнете се към основите

чувствителна кожа
грижа за лицето: Съвети за хората с чувствителна кожа снимка: pinterest

Колкото по-просто, толкова по-добре, когато става въпрос за чувствителна кожа. Започвайки с вашия почистващ препарат, забравете суровите съставки, химикали, парфюми и бои и по-скоро потърсете успокояващи, нежни продукти, които ще работят с естествения pH баланс на кожата ви.

Прекомерно почистване? Това е нещо! Пискливото почистване не е начинът, по който искате да се чувства кожата ви – ние искаме нежно почистена и освежена. Опростете своя комплект за грижа за кожата с продукти като мицеларна почистваща вода , която не изсушава кожата, но премахва ежедневно мъртвите кожни клетки, примесите и излишната мазнина, нежно.

Премахнете грима си преди лягане

чувствителна кожа
грижа за лицето: Съвети за хората с чувствителна кожа снимка: pinterest

А, знаем го, последното нещо, което чувстваме преди лягане! Но премахването на грима, преди да се пъхнете между чаршафите, може бързо да се превърне в (добър) навик. Кожата може да се влоши, ако оставите грима. Нежният почистващ препарат с пяна може да помогне на вашата чувствителна кожа да се чувства свежа и чиста в края на всеки ден. Притеснявате се, че пяната ще остави кожата ви да се чувства стегната? Почистващ препарат без сапун, няма да изсуши кожата ви.

Работете внимателно с чувствителната кожа

Можем да бъдем малко сурови, когато почистваме. Без да осъзнавате, триенето, дърпането и дори изсушаването след почистване може да направи кожата по-чувствителна. Задръжте се малко по-дълго, когато премахвате грима. С помощта на памучен тампон, напоен с препарат за отстраняване на грим за очи, задръжте го върху окото си малко по-дълго и то ще има повече време да разтвори упорития грим, за да го изчистите светкавично! Така ще се справите лесно и бързо с вашата чувствителна кожа.

Защитете чувствителната кожа от слънцето

чувствителна кожа
грижа за лицето: Съвети за хората с чувствителна кожа снимка: pinterest

Не е необходимо слънцето да грее, за да може кожата да страда от вредните ефекти на UVA и UVB лъчите. Облачните дни също могат да навредят на кожата ви. Бъдете защитени през цялата година, като включите слънцезащитен крем в ежедневната си грижа за кожата. За по-лек вариант – и за да спестите място на рафта в банята – опитайте овлажнител с добавен SPF за ежедневна употреба. Така ще сте стъпка напред с разрешаването на проблема с вашата чувствителна кожа.

Поддържайте кожата хладна

Излишната топлина може да обезпокои вашата чувствителна кожа, така че се придържайте към хладка вода, за да измиете лицето си и избягвайте много горещ душ. Ако смятате, че кожата ви има нужда от малко охлаждане, поставете влажна кърпа за лице в хладилника, за да я използвате като охлаждащ компрес върху раздразнена кожа.

Предпазвайте от замърсяване

чувствителна кожа
грижа за лицето: Съвети за хората с чувствителна кожа снимка: pinterest

През целия ден замърсяването във въздуха може да полепне по кожата ви и да увреди кожната бариера. С течение на времето тези частици могат да се натрупат върху кожата ви и да доведат до раздразнение. Нашето предложение? Почиствайте често, в началото и в края на всеки ден, за да премахнете замърсяванията и замърсяванията. Навън и наоколо? Дръжте пакет почистващи кърпички в чантата си за почистване в движение. Така няма да има и следа от вашата чувствителна кожа.

Tagged , ,
на горе