7 стъпки за неустоимо гладка кожа на тялото
Здраве и красота

7 стъпки за неустоимо гладка кожа на тялото

Питали ли сте се как да имате неустоимо гладка кожа на тялото си? Струва ли ви се, че обръщаме внимание основно на лицето си, а грижата за кожата на тялото остава на заден план? Време е да превърнем ежедневната „body care“ в ритуал за красота. Основните правила за грижа за кожата на тялото са лесни и превърнете ли ги в рутина, гарантират здрава, свежа, сияйна и неустоимо гладка кожа от главата до краката.

Искате перфектна и сияйна кожа, но си мислите, че жените с кожа мека, като памук и гладка, като перо я имат просто наследствено и се натъжавате от този факт? Е, имаме добра новина за Вас – това не е така! Красивата и поддържана кожа изисква усилия и определено не идва, като подарък. За щастие тези усилия не включват скъпи процедури в естетични центрове или необикновено трудни бюти ритуали, а само няколко простички стъпки, които да следвате ежедневно. Вижте как да имате невероятно привлекателна и сияйна кожа:

7 стъпки за неустоимо гладка кожа на тялото

5 лесни трика за сияйна кожа на лицето

Лесен начин да поддържате кожата млада и да станете по-стройни

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

7 стъпки за неустоимо гладка кожа на тялото

1. Деликатно ексфолиране

съвети за гладка кожа
стъпки за неустоимо гладка кожа на тялото

През лятото кожата се нуждае от два пъти повече ексфолиране отколкото през зимата. Редовното премахване на сухите люспички подпомага оптималната хидратация, изглажда и придава еластичност на епидермиса. Още от времето на Древния Египет са известни природните съставки за ексфолиране, сред които е захаросаният мед в комбинация с мляко и етерични масла.Да не пропуснем – ексфолираната и добре подхранена кожа, задържа златния летен тен значително по-дълго. Благодарение на тази комбинация ще имате гладка кожа на тялото.

2. Обърнете внимание на хранителните си навици

съвети за гладка кожа
стъпки за неустоимо гладка кожа на тялото

Много здравословни храни съдържат съставки, които поддържат кожата мека и сияйна. Хранете се балансирано и консумирайте повече плодове, зеленчуци, зърнени храни и контролирайте количеството приети здравословни мазнини, за да имате гладка кожа. Храните полезни за кожата са:

Киви, пъпеш, ябълка, диня, целина, краставица и тиквички.

Храни, които съдържат Витамин C и цинк, които помагат на тялото да произвежда колаген и еластин. Такива храни са: зеленчуци с тъмно зелени листа, ядки, семена, боб, гъби, цитрусови и горски плодове.

Храни богати на Омега 3 мастни киселини, като риба и други.
Антиоксиданти, като домати, червени и жълти чушки, горски плодове, както и други храни с червен, оранжев или жълт цвят.

3. Хидратация

съвети за гладка кожа
стъпки за неустоимо гладка кожа на тялото

Третата стъпка в ритуала за красота е хидратацията – не претоварвайте кожата с тежки, плътни текстури, особено през лятото, когато тя бързо се изсушава, а влиянията на околната среда я стресират. Най-добре е да нанесете подхранващ крем до три минути след водна процедура, за да попие добре в порите. Това ще помогне на възстановяването на хидролипидния филм, който покрива епидермиса. Не забравяйте, че всички типове кожа се нуждаят от хидратиране! Хидратацията е едно от основните неща за гладка кожа.

4. Масажирайте кожата си

Масажите са не само прекрасни и релаксиращи – те също засилват кръвообращението, което помага за изгарянето на мазнините. Това от своя страна води до гладка кожа и по-равна кожа. Когато масажирате тялото си с олио, кожата се хидратира и омекотява допълнително. Затова дори и да не посещавате козметични салони за професионален масаж, може лесно да се възползвате от ползите дори и в домашни условия. Обърнете внимание на всяка част от тялото си – ръцете, лицето, раменете, краката, кръста и корема няколко пъти в седмицата. Ще се учудите колко благоприятен ефект може да има това занимание.

5. Слънцезащита

съвети за гладка кожа
стъпки за неустоимо гладка кожа на тялото

За да запазите кожата си здрава и красива, не се показвайте на слънце без слънцезащитен крем. Нанасяйте лосион с подходящ за вашия тип кожа фактор (SPF) поне 30 минути преди да излезете. Повтаряйте този ритуал ежедневно, дори пътят ви да не стига до плажа. Така ще се сдобиете бързо с мечтаната гладка кожа на тялото ви.

6. Подхранване

Водата изсушава кожата и отнема от нея естественото омазняване, което играе ролята на натурална бариера, която защитава тялото от замърсяването на околната среда. За да се възстанови защитата и да се подхрани кожата, е най-добре да се използват масла за тяло, дори и през лятото! Препоръчваме натуралните кокосово и какаово масло. Нещо повече – те имат макар и слаба – естествена слънцезащита. Така ще имате гладка кожа за дълго време.

7.Взимайте топли, не горещи душове

съвети за гладка кожа
стъпки за неустоимо гладка кожа на тялото

Прекалено горещата вода може да отнеме влагата от вашата кожа и да я дехидратира. Опитайте да намалите температурата на водата или продължителността на взимането на душ. Гладката кожа не се постига с горещи душове.

Tagged ,
на горе