Как да бъдем по-спокойни във всяка ситуация?
Психологически

Как да бъдем по-спокойни във всяка ситуация?

Искате ли да бъдете по-спокойни? Всеки един човек, дори и най-спокойния, толерантен и внимателен с другите човек, се случва да влиза в негативни ситуации. И да попада в среда, която е конфликтна и неприятелска. Ще ви дадем няколко стъпки, които да ти помагат, когато се озовеш в негативна ситуация, да съумееш да останеш извън нискочестотния вихър на неспокойната среда. Как да успееш да запазиш себе си спокоен? Всеки път, когато съумееш да останеш спокоен в неспокойна среда – ПЕЧЕЛИШ!

Не можеш да контролираш средата, но можеш да се учиш да разпознаваш, управляваш и научаваш от негативната емоция и сигналите, които ти дава.Понякога е трудно да се излезем от главите си често забиваме в един безкраен цикъл на стреса. Но всъщност забравяме, че има множество начини, по които можете да тренираме ума си да бъде спокоен. Ето и някои от най-ценните ни съвети:

Как да бъдем по-спокойни във всяка ситуация?

Бъдете като магнит за мъжете с увереност и положителни вибрации

Вечни черти на истински грациозната жена, която знае цената си!

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

Как да бъдем по-спокойни във всяка ситуация?

  1. Упражнения за внимателност и дишане

как да сме спокойни
как да бъдем по-спокойни във всяка ситуация

Внимателността стана наистина популярна през последните няколко години. Просто обяснено, това означава да обръщате внимание, да имате осъзнатост за настоящия момент: вашите мисли, чувства, всичко около вас. Свързвайки ума и тялото заедно, вниманието може да бъде фантастичен начин да забавите препускащия ум и да се съсредоточите върху текущата си задача. Редовното практикуване на внимание в крайна сметка може да ви доведе до пълно вътрешно спокойствие.

Може да отнеме известна практика, така че не се притеснявайте, ако ви е трудно да започнете. Опитайте първо внимателно да вършите ежедневните си задачи, като миене на зъбите или приготвяне на кафе. Когато се почувствате по-удобни с него, можете да го използвате и за фокус върху работни задачи; това е, когато наистина сте използвали внимателност, за да тренирате ума си да бъде спокоен.

Позитивно мислене

как да сме спокойни
как да бъдем по-спокойни във всяка ситуация

Положителното мислене е много повече от просто опит да се усмихнеш или да бъдеш весел. Това може да бъде невероятен начин да тренирате ума си да бъде спокоен във всяка ситуация, тъй като това е цяла гледна точка към живота. Използването на позитивно мислене означава да подхождате към ежедневието си и към всяка ситуация, добра или лоша, с положителна нагласа; по-лесно да се каже, отколкото да се направи, нали? Разбира се, не се очаква да имате непрекъсната позитивност и оказването на този натиск върху себе си също няма да помогне. Въпреки това, опитвайки се да направите всичко възможно и да се обучавате да виждате светлата страна на нещата, наистина може да помогне, когато възникне трудна ситуация, тъй като ще бъдете по-подготвени да се справите с нея.

Направете си почивка

как да сме спокойни
как да бъдем по-спокойни във всяка ситуация

Добре е да си вземете почивка. Всъщност това е от съществено значение, когато се справяте със стресова ситуация. Независимо дали е ден или няколко месеца, ако се чувствате изгорени, почивката може да има невероятно възстановяващ ефект върху ума ви. Толкова много от нас имат толкова натоварен живот, че понякога може да се почувстваме разточителни или да ни накара да се чувстваме виновни, когато си вземем почивка или почивка. Въпреки това, всъщност трябва да правите почивки, за да имате издръжливост, за да бъдете най-добри. Така че, абсолютно не се чувствайте виновни за това. Да си позволите да планирате почивките е друг чудесен начин да тренирате ума си да бъде спокоен във всяка ситуация.

Добър сън

как да сме спокойни
как да бъдем по-спокойни във всяка ситуация

Стресовите ситуации могат да причинят препускащ ум и прекъсване на съня, но ползите от почивката срещу стреса са безбройни. Опитайте просто да си лягате и да се събуждате по едно и също време всеки ден. Редовният режим на сън ще възстанови тялото, ще подобри концентрацията, ще регулира настроението и ще ви позволи да се справяте със стреса много по-добре.

Направете план

как да сме спокойни
как да бъдем по-спокойни във всяка ситуация

Изготвянето на план ще ви помогне да се почувствате по-контролирани и ще намалите стреса около дадена ситуация. Да имате всичко в главата си може да ви накара да се почувствате претоварени и сякаш нещата излизат извън контрол. Добре е не само да планирате какво правите в момента, но и да планирате някои забавни неща в бъдеще, които да ви помогнат да преодолеете стресовата ситуация, като например среща с приятели или отиване на почивка. Това ще ви помогне да успокоите ума си, тъй като той знае, че ще преминете през трудния момент, с награда в края.

Преформулирайте вашите мисли

как да сме спокойни
как да бъдем по-спокойни във всяка ситуация

Да се ​​научите как да преформулирате негативния си модел на мислене може да бъде чудесен начин да тренирате ума си да бъде спокоен във всяка ситуация. Задавайте въпроси на себе си, за да разберете откъде идва негативната мисъл и да можете да се справите по-добре с нея. Защо имаш тази мисъл? Точна ли е? Полезно ли е? Какъв съвет бих дал на приятел, преминаващ през това? Преминавайки през този модел на разпитване, може да успеете да рационализирате негативното си мислене и да го преформулирате в нещо по-управляемо. Опитайте се винаги да виждате положителното във вашата ситуация. Преформулирането изисква практика, така че не се притеснявайте, ако мине известно време, преди да го овладеете и скоро ще сте обучили ума си да бъде спокоен.

Tagged , , ,
на горе