безценни отвари при цистит
Добра форма

Безценни отвари при цистит

Безценни отвари при цистит и тяхното благотворно и безценно действие срещу изключително неприятното и болезнено възпаление на пикочния мехур.

Какво се крие зад цвета на очите ви?

Целулитът е породен от хормонални смущения

Смути-детокс от суперхрани

Целулит! 10 лесни стъпки към избавление

Еликсир на живота с алое оздравява целия организъм

4 начина да промените връзката си с храната (за по-здраво тяло и дълголетие)

Четири съвета да успокоите кучето си от шума на фойерверките

Безценни отвари при цистит

Какво представлява състоянието цистит – обща информация?

Циститът е често срещано страдание при жените. За съжаление, неприятно и болезнено, но можете да използвате няколко безценни отвари при цистит. Те са от достъпни билки и растения, приготвят се лесно и могат да се използват като помощно средство при терапията с медикаменти или за профилактика.

Циститът е възпаление на пикочния мехур, обикновено причинено от бактериална инфекция. Други причини може да са гъбички, протозои или дразнещи химикали. Циститът е често срещан вид инфекция на уринарния трак.

Той включва бъбреците, два пикочопровода (уретери), пикочен мехур и уретра (пикочна тръба). В зависимост от продължителността и честотата на заболяването, циститът се определя като остър или хроничен.

безценни отвари при цистит

Безценни отвари при цистит – рецепти от народната медицина:

Отвари при цистит: Рецепта 1

безценни отвари при цистит

Залейте 2 супени лъжици пшеница с 2 чаши гореща вода. Сложете на котлона и оставете да ври 5-8 минути, като през цялото време леко разбърквайте. След това оставете да престои 5 минути.

През първият ден изпивайте по 1 супена лъжица на час от отварата. На вторият ден по 3 супени лъжици на всеки час. На третия ден приемайте по половин чаша на час. Продължете лечението по този начин до седмия ден включително.

Отвари при цистит: Рецепта 2

Залейте 1 чаша измити пшенични зърна с 3 литра гореща вода в голям буркан. След това увийте в кърпа и оставете за 1 ден. В качеството на лечебно средство приемайте бялата пяна, появила се най-отгоре в буркана.

Можете да пиете от тази течност, колкото си искате и по всяко време. Когато настойката свърши, можете да използвате същата пшеница, като отново я залеете с гореща вода и оставите да престои за 1 ден.

Рецепта 3 – лечение с магданоз:

безценни отвари при цистит

Лечение с магданоз. При лечение с тази рецепта болките преминават след няколко дни, но жените специално трябва да се лекуват с нея 2-3 месеца за затвърждаване на ефекта на лечението.

Смесете 1 супена лъжица ситно нарязан магданоз с 2 съцветия невен и две съцветия от билката змийско мляко. Залейте с чаша гореща вода и оставете на бавен огън за 10 минути. Приемайте по 1/3 чаша, 3 пъти на ден, преди ядене.

Рецепта 4 – лечение с копър:

Лечение с копър – особено ефективни са семената на растението при цистит. Настойката от копър се приготвя по следният начин: смелете в кафемелачката сушени семена от копър и залейте с гореща вода. Пропорцията е в съотношение 1 супена лъжица смлени семена на 1 чаша вода. Сместа се излива в термос и престоява 2-3 часа.

Приема се по 100 мл. 1-2 пъти на ден, в зависимост от тежестта на възпалението. Отварата от копър се приготвя по сходен начин – 1 супена лъжица смлени семена от копър се заливат с 200 мл. гореща вода, след което сместа ври 10-15 минути на водна баня. След това се прецежда през плътна марля.

Приема се по половин чаша, 4-5 пъти на ден. Курсът на лечение с отвара от копър е 7-10 дни. Имайте предвид, че копърът е противопоказен за хипотоници (хора страдащи от ниско кръвно налягане), хора с болен жлъчен мехур и алергия към копъра.

Полезни и опасни зеленчуци за кучето

10 лесни начина да изградим полезни навици

Хвощът е безценен при камъни в бъбреците

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе