Целулит! 10 лесни стъпки към избавление
Добра форма

Целулит! 10 лесни стъпки към избавление

10 лесни стъпки за бързо и ефективно избавление. Искате ли веднъж завинаги, да разрешите въпроса, как да се отървете от досадният целулит? Възможно е!

ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ: 15 причини да стане част от вашето ежедневие 

3 рецепти за детокс-вода за пълно прочистване на тялото 

ЗДРАВЕЦ ЗА ЗДРАВЕ 

Факт е, че повечето от нас дамите имат целулит. Съобщава се, че голям процент от жените страдат от така наречената „портокалова кора“ и изобщо няма значение какъв размер дрехи носят те.

Целулит! 10 лесни стъпки към избавление от „портокаловата кора“.

За съжаление повечето от нас не са доволни от това и искаме, да разберем как бързо, лесно, и най-важното, ефективно да се избавим от досадният целулит. До известна степен това се отразява на нашето женско самочувствие.

Най-честите причини за появата на целулит:

* Неправилна диета;

* Бавен метаболизъм;

* Липса на физическа активност;

* Хормонални промени;

* Недостатъчен прием на вода.

10 лесни стъпки към живот без целулит:

Стъпка 1: Грижа за тялото. Въпреки, че тази рутинна процедура продължава само пет минути на ден, тя може да подобри кръвообращението и лимфния поток. Преди да вземете душ, масажирайте с кръгови движения, като започнете от глезените, продължете нагоре до кръста.

Стъпка 2: Кардио упражнения. Най-доброто упражнение за премахване на целулита е кардиото. Колкото по-висок е пулсът, толкова повече мазнини изгаряте. И това е ключът към изглаждане на „портокаловата кора“.

Стъпка 3: Добра хидратация на организмът. Целулитът под кожата натрупва токсини, които не изчезват сами. Оптималният прием на вода ще помогне за достатъчно овлажняване на кожата и отмиване на токсините, а кожата ви ще изглежда свежа и млада.

Стъпка 4: Прием на храни, съдържащи лецитин. Яйца, ябълки, соя, спанак, карфиол, фъстъци и маруля са всички тези храни, богати на лецитин, което ги прави чудесни помощници за премахване на целулита. Време е за попълване на диетата!

Стъпка 5: Диета с високо съдържание на протеини. Протеинът стимулира и засилва производството на колаген и еластин, които ще държат целулита далеч от красивите ви крака.

Стъпка 6: Изключете мазните храни. Мазните храни и солените заготовки (консервиране) водят до отлагане на мазнини в тялото, което от своя страна води до образуване на „портокалова кора“.

Стъпка 7: Риба в менюто. За предпочитане – сьомга , риба тон, скумрия и сардини (а също и растителни масла, семена и ядки), те са богати на омега-3 мастни киселини, за които е известно, че намаляват нивото на холестерол и стимулират кръвообращението.

Стъпка 8: Яжте повече плодове и зеленчуци. Целина, портокали, грейпфрути, праскови или сливи. Целулитът се причинява от натрупването на токсини, така че плодовете и зеленчуците с високо съдържание на антиоксиданти, са най-ефективният начин да победите „портокаловата кора“ отвътре навън.

Стъпка 9: Мазила с антицелулитен ефект. Има много от тях на пазара. Но само крем няма да бъде достатъчно!

Стъпка 10: Качвайте се по стълбите пеш. Включването на всички мускули в долната част на тялото намалява мастните отлагания и замества загубената мускулна тъкан. Изкачването по стълбите е чудесен начин да го направите естествено.

Всички тези стъпки са прости, но много ефективни, които ще помогнат на нас, дамите, да се радваме на красиви крака и да повишим самочувствието си!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе