Четири идеи как да подобрите осветлението в домашния ви офис за намаляване на зрителната умора

Четири идеи как да подобрите осветлението в домашния ви офис за намаляване на зрителната умора
Идеи за дома

Четири идеи как да подобрите осветлението в домашния ви офис за намаляване на зрителната умора

Осветлението в домашния ви офис вероятно ви е създавало проблеми поне веднъж, не мислите ли? Не е тайна, че влошената светлина на работното място може да има отрицателни въздействия, особено ако работите от вкъщи. Умората може да причини симптоми като сухи, раздразнени очи, объркано зрение и дори главоболие. Всичко това се влошава допълнително от лошото осветление и в крайна сметка може да понижи продуктивността ви. Вместо това, хубавото работно пространство у дома винаги може да повиши нивото ви на ефективност в трудовия процес.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Тук ви предлагаме четири идеи за подобряване на осветлението в домашния ви офис, за да намалите напрежението на очите. Ефектът ще бъде почти моментален.

Боядисайте стената в по-светли цветове

Премахнете ефектните тапети и тъмните цветове на стените. Нека те останат на заден план за сметка на мек нюанс на боята. Можете да боядисате с по-светли цветове стените си. Белият латекс ще отразява естествената светлина в стаята, вместо да я убива, създавайки впечатлението, че стаята е по-светла. Тъй като може да получите най-голямото отражение на наличната светлина, това допълнително ще намали напрежението ви. Освен това помещението ви ще изглежда дори по-голямо, когато е в по-светъл нюанс. Голямото облекчение обаче ще бъде за очите ви, които ще получат повече време за почивка и няма да се натоварват толкова много.

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три неща, които трябва да изхвърлите от дома си

Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви

Три причини защо трябва да имате много огледала в дома си

Изберете настолна лампа, която може да се регулира

Идеалната настолна лампа осветява работната зона достатъчно силно, за да видите фините детайли. Това обаче може да се случи и без да натоварва очите ви. Малките настолни лампи може да са достатъчни за четене на роман, но те не произвеждат достатъчно голям източник на светлина за работа с компютър или писане. Вместо това опитайте да закупите регулируема настолна лампа за домашния ви офис, която може да се накланя. По този начин може сами да избирате силата и посоката на светлината в зависимост от вашите нужди. Така ще спестите ненужна светлина, ако вършите работа, която не изисква толкова силно осветяване.

Увеличете размера на прозореца

Направете прозорците си по-големи, ако са малки. В допълнение към намаляването на разходите ви за електричество, това ще подобри качеството на въздуха във вашия дом. Заедно с това ще осигурите допълнителната полза от пропускането на повече светлина, което облекчава напрежението на очите. Използвайте стъкла, които не пропускат твърде много светлина. Това може да хвърля сенки и да генерира отблясъци, което ще ви затрудни да се съсредоточите върху задачата си.

Заложете на повече естествена светлина

Поставете екрана или лаптопа си до прозорец, ако изобщо е възможно.  Естествената слънчева светлина е най-добрият източник на околна светлина. Намерете подходящо място за екрана си успоредно на прозореца, а не пред него за най-добра конфигурация. Околната светлина е от решаващо значение за домашния ви офис. Тя осигурява на работната позиция приятна и успокояваща светлина, омекотява острата и мощна светлина от вашата работна лампа или екрана на компютъра и предпазва очите ви. Така вие ще можете да работите по-дълго време, без да почувствате умора в очите си. Така вие ще се почувствате готови да прекарате време със семейството си и след работа, без да искате просто да си полегнете и да почивате.

Гореспоменатите съвети могат да ви помогнат да останете фокусирани, като същевременно облекчават напрежението в очите.

Три креативни идеи по джоба ви как да освежите дома си

6 бързи съвета, за да придадете свежест на дома си това лято

Четири начина да увеличите позитивната енергия в дома си

8-те стайни растения, които носят късмет, пари и семейно щастие

Най-подходящите цветове за декор на дома за въздушните знаци в зодиака

Четири задължителни елемента за елегантна декорация на мястото за хранене в дома ви

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе