Целулитът е породен от хормонални смущения

Целулитът е породен от хормонални смущения
Добра форма

Целулитът е породен от хормонални смущения

Целулитът представлява структурни промени в подкожния мастен слой, водещи до нарушаване на микроциркулацията и движението на лимфата. Той може да се характеризира като „застойни явления в мастната тъкан, водещи до нейната дистрофия“ (лошо функциониране). Лекарите нариичат това явление „гиноидна липодистрофия“, което в превод от латински означава „дистрофия на мастните тъкани при жените“. Много лекари не смятат целулита за болест.

Има различни видове целулит. Този от типа „конски бутчета“ се образува поради хормонални нарушения. За да се избавите от този вид целулит е добре да приложите диета с избирателно ограничаване на въглехидратите. Правете и лимфен четков масаж на цялото тяло, както и се движете повече.

Целулит, породен от нарушаване на капилярното кръвообращение на горните и долните крайници, е вторият вид на страданието. Характерен симптом при него е прекомерната чувствителност към студа, зиморничавост, изстиване на краката, ръцете и върха на носа. При него също е добре да се приложат по-горе посочените действия и диета, за да се премахне.

Затлъстяване на горната част на тялото или „кортизолово“ напълняване:

Признаци: Често се съпровожда от усещане за постоянна топлина и повишено изпотяване.

Причини: Повишено ниво на кортизол при постоянно преяждане и/или при лечение с препарати на базата на кортизона.

Какво да се прави: Ограничаване на общата калоричност на храната. Върнете се към нормално хранене, не преяждайте и по възможност не използвайте медицинските препарати, станали причина за поява на прекомерна мазнина. Това може да ви върне към нормалното ви тегло, при условие, че тези препарати не са довели до трайни нарушения.

Наследствено семейно напълняване:

Признаци: Склонността към напълняване се проявява в определени моменти от живота: в резултат на детски болести, психически сътресения, омъжване, бременност и после постепенно прогресира. Носи наследствен характер, другите членове на семейството може да имат подобни особености на фигурата. Другите отличителни белези на това състояние са киселините в стомаха, хълцането, оригването, повишеното газообразуване след храна, често се наблюдават сънливост и обща зиморничавост.

Причини: Наследствената пълнота включва най-малко две причини: 1. Лошо функциониране на панкреаса – въглехидратите се преориентират предимно към попълването на запасите от мазнина. 2. Забавено изразходване на мазнината от запасите, поради загуба на отделящите мазнината бета-рецептори и „мързела“ (хипофункцията) на щитовидната жлеза.

Какво се прави: Лечение на причините – нарушенията на дейността на задстомашната и житовидната жлези. Изберете диетична стратегия със строго ограничаване на въглехидратите или избирателното им намаляване.

При този вид напълняване за регулиране на обмяната на веществата хомеопатите препоръчват препарата Каркареа карбоника 9СН – два пъти дневно, по 5 зрънца. Освен това съветват по време на диета, вместо закуска или заедно с нея, да се изяжда 1 грейпфрут. Вторият такъв плод за деня да се изяжда в удобно време, например след вечеря, която да бъде не по-късно от 19 ч.

Голямото нервно напълняване:

Признак: Мазнината обхваща всички части на тялото – лице, шия, гърди, корем, бедра, седалище.

Причини: те са психически. Депресивните състояния водят до разстройство на общото равновесие в организма и до силно нарушаване обмяната на веществата. Като правило нервното напълняване възниква в резултат на рязък психически шок. Често се съпровожда с булимия (непрекъснато импулсивно ядене), която на свой ред е могла да бъде предшествана от анорексия (прекомерно гладуване).

Какво се прави: Незабавно се обърнете към специалист (психиатър или психолог) за лекуване на булимията. Лекувайте нервната система, може да се използва и рефлексотерапия за успокояване. Винаги имайте подръка ябълка, пресни зелеви листа или морков, за да заситите вълчия си глад, когато нещо или някой ви изнерви.

Вижте още ⤵️

Блогърката Лизи Питърсън сподели най-лесният начин за отслабване

 

Как 100 клека дневно за един месец променят тялото – вижте снимки преди и след

 

Стегнат корем без тренировки и диета? Да, с тези 5 метода, които наистина работят

 

Tя правеше планк всвсекиеки ден в продължение на месец. Вижте как се промени тялото й!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе