Смути-детокс
Добра форма

Смути-детокс от суперхрани

Съгласете се, винаги си струва да имате в арсенала си рецепта за суперсмути, което също така е страхотно на вкус! Защо това смути работи? Портокалите са полезни не само за подсилване на имунната ви система, но и за прочистване на вътрешните органи, особено на дебелото черво и черния дроб.

Семената от чиа са с високо съдържание на фибри, калций, желязо, фосфор и много антиоксиданти. Те също имат способността да се борят с възпалението, да понижават кръвното налягане и да помагат на тялото да абсорбира по-добре витамините.

Ябълките са с високо съдържание на пектин (най-вече в кората), който се свързва с лошия холестерол и тежките метали, като ги извежда от тялото и прочиства червата. Те също така съдържат антиоксиданта кверцетин, който поддържа имунната ви система и дори доставя повече кислород в белите дробове за повишена издръжливост.

Джинджифилът се използва в много популярни прочистващи програми, тъй като се смята, че прочиства тялото чрез стимулиране на храносмилането, кръвообращението и изпотяването. Неговото храносмилателно действие може да помогне за изчистване на натрупването на отпадъци и токсини в дебелото черво, черния дроб и други органи.

Годжи бери увеличават енергията и дълголетието. Тези малки червени плодове укрепват имунната система и поддържат функцията на черния дроб и бъбреците, които са органите, отговорни за детоксикацията на тялото ни. Годжи бери пречиства кръвта, подобрява кръвообращението и ефективно понижава холестерола. Годжи бери също са приветствани като най-мощния продукт против стареене в света!

Куркумата е подправка, която е широко изследвана за ролята си в подпомагането на черния дроб в процеса на детоксикация. Куркумата съдържа мощен фитохимикал, известен като куркумин, който подпомага храносмилането и помага при чернодробно заболяване. Куркуминът също е ценен заради своите противовъзпалителни, противоракови и антиоксидантни ефекти. За да извлечете най-доброто от куркумата, трябва да я комбинирате с щипка черен пипер и малко мазнина (в този случай таханът и бразилските орехи ще ви помогнат, те са богати на здравословни мазнини!)

Бразилските орехи съдържат селен, който не само детоксикира тялото от живак, но също така е от съществено значение за основната система за детоксикация на тялото ви (глутатион).

Таханът е с високо съдържание на мазнини, повечето от които са ненаситени (което означава, че е невероятно здравословен!). Той е отличен източник на витамин Е, който е известен със своите свойства против стареене. Ядката също е добър източник на метионин. Метионинът е аминокиселина, която насърчава детоксикацията на черния дроб и спомага за усвояването на други аминокиселини.

Това е перфектната здравословна напитка, ето съставките:

 

  • 2 чаши прясно изцеден портокалов сок
  • 1 необелена ябълка, без костилки
  • 1 узрял банан
  • 3 супени лъжици годжи бери
  • 1 чаена лъжичка куркума
  • щипка черен пипер
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 2 супени лъжици тахан (може да се замени с бадемово масло)
  • 3 бразилски ореха
  • 2 супени лъжици пресен настърган джинджифил
  • 3 супени лъжици семена от чиа

Подготовка:

Разбийте всички съставки в блендер, докато се получи хомогенна маса. Изсипете в чаша и се насладете!

Вижте още ⤵️

Топ 5 упражнения за бедра

Хвощът е безценен при камъни в бъбреците

Вълшебни рецепти с мед 

5 вида чай, който тонизира през зимата

Див кестен  – съкровище от природата 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе