Искате да се разделите, но не можете: как да прекратите отношенията

добрият сутиен
Любов и партньорство

Искате да се разделите, но не можете: как да прекратите отношенията

Чувствате, че връзката вече не ви носи радостта, която имаше преди. В душата растат разочарование, недоволство и смътно раздразнение. Чувствата са преминали и не виждате причина да продължите връзката. Как правилно да завършите този етап от живота, без да нараните никого?

Ако връзката ви е в задънена улица, трябва да се опитате да я прекратите достойно, без обвинения, обиди и скандали. Така че след раздялата в душата да не остава горчива утайка, а топли чувства и спомени за миналата любов. Как компетентно да се измъкнем от приключила връзка, без да накърняваме чувствата и на двамата? Нека да разберем.

Не всяка двойка е благословена с щастието да намери хармония в една връзка. Когато чувствата са в упадък, единия (или и двамата) започват да си мислят, че може би е било грешка и си струва да прекратите връзката. В това няма трагедия. Това е естественият ход на живота ни. Но всяко прекъсване е труден и болезнен процес, и за двамата. Няма значение кой го е инициирал.

Двойките, които успяват да изградят щастливо семейство с първата си любов, могат буквално да се преброят на пръсти. Или тази връзка се оказва краткотрайна и след като узреят, и двамата избрират различен път. Или търсим сродна душа дълго време, може би цял живот. Опознаваме се, изграждаме отношения, разочароваме се, напускаме и всичко започва наново…

Откъде знаете, че животът с любим човек в миналото не води доникъде? Ами, ако връзката „виси на врата ви“ като бреме, което ви пречи да растете и да се развивате? И как да прекратите една неуспешна връзка? Как да разберете дали една връзка е приключила?

Зодиите, които не могат да стоят във връзки без страст

Седем златни правила за връзките

Шест признака,  че вашата идея за романс убива връзката ви

Опитайте се да анализирате собствените си взаимоотношения в тези позиции:

Комфорт

Отношенията се развиват безопасно, когато знаете как да говорите по всяка тема и дори просто да мълчите заедно, без да изпитвате дискомфорт. Подкрепяте се при проблеми, и двамата се развивате. А какво ще кажете за това, че не търсите оправдания за себе си / него за определени действия и желания?

Интимност

Интимният живот е важен и приятен компонент от отношенията между половете. Ако сте загубили сексуално влечение към партньора си и интимността е рядка, значи нещо не е наред във връзката ви. Има и обратна страна на монетата: ако леглото е ключовият момент във връзката ви и нищо друго не ви свързва с партньора ви, такива отношения едва ли ще имат надежда за бъдещето.

Повърхностност

Партньорът не ви е запознал със своите родители, приятели, не говори за съвместно бъдеще, което означава, че няма планове за дългосрочна и сериозна връзка. В този случай не бива да си създавате празни илюзии, а е по-добре да погледнете реално на нещата.

Развитие

Взаимоотношенията са ежедневна и старателна работа, в които и двамата трябва да участват. В същото време развитието на двамата партньори също играе роля. Ако единият „надрасне“ другия, това води до загуба на общи интереси, възгледи, теми за общуване. Връзките по същество се основават на спомени за минали чувства. Тъжното е, че никой не може да събере смелост и пръв да повдигне темата за логичния завършек на една умираща връзка.

Раздялата е важна стъпка в живота. Това води до драматични промени в много области. Задачата е да разберете в каква посока ще се промени животът ви, ако направите такава стъпка.

Кога е време за прекратяване на една връзка?

Представете си, че вече сте се разделили с партньора си. Какво чувствате по въпроса? Ако не забелязвате положителни емоции, тогава съмненията са изчезнали – време е да прекратите тази връзка.

Представете си, че сте в тази връзка. Как се чувствате? Ако има депресия, разочарование и горчивина, тогава се запитайте: как да прекратите връзка, която носи отрицателни емоции? Как да излезем от една връзка по правилния начин?

Никой не иска да загуби спокойствието и чувството за стабилност (макар и фалшиво), а също да се лиши от любим човек. Поради тази причина продължаваме да се носим по течението и да имаме ненужни връзки. Ако осъзнаете, че това е краят, не се заблуждавайте.

Важно е! Решението ви за раздяла трябва да бъде съобщено на лична среща. Нито по телефона, нито чрез писмо или съобщение. Уважавайте този, с когото сте прекарали част от живота си (може би не най-лошата). Опитайте се колкото е възможно повече да избягвате изблици на гняв, обвинения, скандали, разправии. Преди да предприемете решителна стъпка, трябва да поговорите с приятел, родители или някой, който заслужава вашето доверие. Чуйте какво имат да кажат за това решение. Може би сте обладани от емоции. Разбира се, не трябва да преразглеждате решението си, ако вашият близък го смята за погрешно. Но не боли да чуете и мнението на друг човек.

Няма нужда да се опитвате да прекратите връзката за миг. Опитът да направите всичко възможно и то бързо може да се разглежда от бивш любовник като че ли сте безразлични към състоянието на нещата. Не трябва да наранявате никого, важно е да можете да „изглаждате острите ъгли“. Тривиалната фраза „Да останем приятели“ – невинаги е необходима. Не всеки може да бъде приятел с бивш (и необходимо ли е?).

По време на решителен разговор се опитайте да се контролирате. Не залитайте в обвинения, по-скоро се опитайте нежно да обясните, че не виждате бъдеще във връзката ви. Изразете собствените си планове за бъдещето, особено ако не са свързани с настоящата връзка. Вероятно ще бъдете убедени да опитате всичко отново, да дадете още един шанс на връзката. Не се поддавайте на съжалението. Това е твоят живот. И ако чувствате, че трябва да го промените – направете го. Не се поддавайте на натиск от чуждото мнение.

Ето още няколко полезни съвета за сложна ситуация на раздяла:

  • Помнете доброто. През периода на вашата връзка със сигурност е имало добри, светли минути, които не трябва да се забравят. Спомнете си за тях с топлина и благодарност.
  • Опитайте се да не станете врагове. Имате много общи познати, различни връзки (и вероятно, бизнес). Не трябва да се поддавате на стихиите на разрушението и да зачеркнете доброто, което все още присъства между вас.
  • Не обсъждайте раздялата с другите. Някои неща не са предназначени да бъдат публично достояние. Не изливайте кал върху близкия човек, не рекламирайте своите оплаквания и разочарования.
  • Раздялата е естествен етап от живота. Трудно е и може да бъде много болезнено. Но всичко минава, времето лекува. И животът определено ще ви даде нови, може би по-силни и по-щастливи връзки.
Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе