Разбийте белтъците на пяна, добавете захар, орехи, брашно и разбъркайте сместа с шпатула. Сместа се разделя на 5 части.
Стъпка 2
Изсипете ги във форми за печене, като покриете с хартия за печене. Печете блатовете с предварително загрят фурна на 170 C около 15 минути за всеки блат.
Стъпка 3
Разтопете шоколада на водна баня.
Смесете сметана, захар и ги сложете да се загреят на котлона. Когато сместа леко заври, махнете я и прибавете разтопения шоколад.
Разбъркайте, докато сместа стане хомогенна, сложете рома и разбъркайте. Оставете настрани готовия крем за около 1 час, за да се охлади.
Стъпка 4
Започнете да редите тортата във форма. Намажете всеки блат с вече изстиналия крем.Накрая цляата торта се намазва с крем и се слага в хладилник.
Стъпка 5
За да направите заливката за тортата, разтопете шоколада на водна баня, олиото и разбъркайте.
Залейте торта Гараш с шоколадовата глазура. За красива, зелена украса ползвайте смлени ядки от шамфъстък или орехи.