Как да станете лидер: 5 правила от Ирина Хакамада

Как да станете лидер: 5 правила от Ирина Хакамада
Интересно

Как да станете лидер: 5 правила от Ирина Хакамада

 

Живеем в уникално време, когато няма правила, няма авторитети и всеки човек е свободен сам да създаде свой живот. Според бизнес треньора Ирина Хакамада всеки може да стане лидер в живота и своя бизнес. Какво е необходимо за това, тя обяснява стъпка по стъпка в майсторски класове. Ирина Хакамада е политик, бивш кандидат за президент, бизнесдама, кандидат на икономическите науки, писател, публицист.

 

Станете лидер на живота си и останалото ще последва. Но за това трябва да сте подготвени за рискове. За щастието трябва да се плати. Да си тъжен и нещастен винаги е безплатно, можеш да си колкото искаш. Но за да бъдеш щастлив, трябва да поемеш риск.

Бях дебела, несигурна жена, облечена така, че мъжете да ме избягват. Отне ми много време да се променя и да стигна до това, което съм днес. Надявам се, че на вас това ще ви отнеме много по -малко време.

 

Какво е необходимо, за да станеш лидер?

 

1. Поемете отговорност за себе си

Основното качество на лидера е способността да поема отговорност. Вие носите отговорност за живота си и за себе си, за бизнеса си, за другите хора. Лидерът не обвинява никого.

Всички хора са разделени в две категории: хора „ако“ и хора „кога“. Лидерът е „кога“. Той е ориентиран към времето. Това понятие е вътрешно, екзистенциално. Но те не се раждат с това качество. Никога не съм била лидер, станах такъв едва на 38.

 

2. Научете се да общувате

Когато влязох в политиката, измислих „айкидо“ начин на общуване. Какво означава? Ако ми кажат: „Ира, ти си глупачка“, отговарям: „Да, съгласна съм“. И отивам да направя това, което смятам за необходимо. Никога не доказвайте нищо. Не е нужно да се измерваш с нищо. Още повече, че в мъжкия колектив няма да свърши добре. Седнете, слушайте, тренирайте.Но ако поискат вашето мнение, тук трябва да говорите много точно, ясно и професионално.

 

3. Научете се да живеете в епоха на турбуленция

Нашето време се нарича турбуленция. Всяка страна преминава през три етапа по пътя на своето развитие . Когато институциите не работят, съдебната система не работи, няма система на частна собственост. И всичко спря. Или както в САЩ – всичко се разви, но стигна до своя край и избухна световната криза от 2008 г .; Бъдещето идва по -бързо, отколкото можем да си представим, бъдете подготвени за бързи и непрестанни промени.

 

4. Тренирайте професионалната си интуиция

Големият хаос не е бъркотия, това е много сложен ред. Но можете да разберете, ако включите професионална интуиция. Лидерът определено се нуждае от това. Има интуиция от Бог, но можете да развиете професионална. Как?

Мълчете два часа седмично. Изключете телефона си. Не общувайте с никого, изключете съзнанието си, за да изтеглите информация от подсъзнанието. Изключете всички външни стимули и правете каквото ви харесва. Всичко освен спорт. Рисувайте, гледайте филми, сгъвайте хартиени лодки. Включете ръцете и въображението си.

Преди това си поставете задача. И ще получите решение.

 

5. Разработете личните си критерии за успех

Не е задължително да са пари. Трябва да е идея, мечта, самореализация. Способността да съхранявате енергията на детската мечта е много ценна. Това е много силна енергия. Така че лидерът винаги е дете. Водачът е възрастен. Стив Джобс остана дете през целия си живот, той искаше да намери продукт, за който да го обичат. И той го намери.

Tagged , , , , ,
на горе