Веднъж опитали пълнени картофи с шунка и кашкавал, няма и да си помислите да ги готвите по друг начин.Няколко картофа и една добра идея – това седи в основата на това вкусно ястие, което веднага ще ви плени. Истинска вкусотия.
Необходими продукти
2 бр. големи картофи
40 гр. масло
40 гр кашквал
120 гр. шунка
2 с.л. кисело мляко или сметана
пера пресен лук – 2 бр.
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Ето как се приготвят пълнени картофи с шунка и кашкавал:
Измийте картофите добре, намажете ги с олио и поръсете с няколко щипки сол.
Сложете ги в намаслена тава и ги надупчете с нож на няколко места.
Пекат се в предварително загрята фурна до 180 градуса за около 35 минути.
След като ги извадите ги оставете да изстинат леко, нарежете ги на две през средата и с лъжица издълбайте вътрешността, така че да се получат лодки.
Смачкайте сърцевината на картофите и я смесете с разтопено масло. Посолете и подправете със смлян черен пипер. Добавете ситно нарязан пресен лук, кисело мляко и нарязана на дребно шунка. Размесете добре.
С тази смес напълнете издълбаните картофени половинки.
Поръсете с настърган кашкавал и печете за около 10 минути на 200 градуса.