За всички родени през месец ДЕКЕМВРИ – Какво издава вибрацията на числото закодирана в буквите на месеца?

За всички родени през месец ДЕКЕМВРИ – Какво издава вибрацията на числото закодирана в буквите на месеца?
Астрология Интересно

За всички родени през месец ДЕКЕМВРИ – Какво издава вибрацията на числото закодирана в буквите на месеца?

Нумерология Декември

Числото 7

Мистицизъм и правосъдие

Символът на числото 7 е Звездата на Маговете (квадрат + триъгълник). Седмицата има много важно сакрално значение в религиите на много народи. Космогонията на някои от тях, подробно разкриват магическото му въздействие върху Вселената.

В съвременната нумерология, числото 7 се свързва с Нептун.

Седмицата е много важна за човеците. Има седем дни от седмицата. Бог създал света за 7 дни, като последния го оставил за почивка. Има седем Небеса, Седмата година е много важна за детето. Седем са Архангелите на Апокалипсиса. Седмото Небе е свързано със Сатурн. Интересното е, че в астрологията, светилото, което управлява живота ви до седем годишна възраст е Луната. Това е числото на Победата над смъртта и освобождаването на Духа.

Седем са главните чакри в човешкото тяло. 7 е символ на Правосъдието. Човек има седем врати – две очи, две уши, две ноздри и уста. Във Вселената има седем Велики и Могъщи духове. Седем са златните чаши, пълни с гнева на Бога.

Седмицата се споменава на много места в Откровението на Йоан.

Маговете го определят като числото на Сатурн. То е символ на цикличността в човешкия живот. Тялото се възобновява на всеки седем години. Кризите в живота също са подвластни на числото 7. Има седем основни цвята в спектъра.

Седмицата е числото на Мъдростта и на окултното учение. Знанията й са трайни и силни. Тя е мислител и е връзката към тънките планове. Бавно напредва към целта си и осъзнава. Предпазлива, в нея има много достойнство. Това не значи, че не е амбициозна. Напротив, може да изгради кариера и да достигне висок връх в йерархичната стълбица. Седмицата е срамежлива и интровертна. Има високо чувство за отговорност и е вярна на традициите. Животът й не винаги е лесен. С нейната скрита природа, понякога се оказва неподготвена за това, което й поднася животът. Седмицата уважава чуждото мнение. Зад гордия и хладен вид се крие дълбок мистичен характер. Тя не обича комплиментите и по-скоро ги приема с подозрение.

Седмицата е изключително старателна и има аналитична мисъл. Склонна е към усамотение. Много от тях са дълголетници и за тях хазарта е противопоказен. Понякога преповтаря уроците на живота, докато не намери верния отговор. Поради това, тя е склонна към депресивни състояния и самоизолация. В известен смисъл седмицата има доза скованост, заради консервативното си мислене. Тя не приема за чиста монета нито едно твърдение или учение. Винаги си задава въпроса: „Защо?“.

Четворката в нея я кара да разнищва всичко до край, но пък й дава и стабилност. Проверката е много важна за седмицата. За това й е трудно да приеме чуждо мнение. По своя път, тя стига до задълбоченото познание за самата себе си. Независима като характер и с изявен авторитет, много често страдат личните й отношения. Изпитанията на седмицата я съхраняват силна и преродена.

Гордостта й е пословична. Лесно може да се обиди и да стигне до крайности. В определени моменти ще се изяви и огнения темперамент на тройката, която съдържа в себе си (4+3;3+4) и нейният егоизъм.

Седмицата е привързана към семейството си и е голям патриот (6+1;1+6). Обожава природата и обича животните. Сред тишината и дърветата, седмицата черпи своята сила. Освен оригиналните идеи, които има, тя държи на максимата: „Аз съм господар сама на себе си.“

Като число, в езотеричния смисъл, 7 показва човешките „тела“ – физическо, астрално, ментално, причинно, творческо, Душа (универсално) и Дух (божествено).

Ако искате духовно пречистване и трансформация, и ако се нуждаете от човек, който е традиционалист, обърнете се към седмицата. Свързана е с първите декади на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Соломон разкрива езотеричната същност на седмицата по следния начин:

7 – отговаря на седмата сефира Нецах (Победа). Божественото й име е Йод Хе Вау Хе Цабаот – Бог на войнствата. Седмицата е женско, отрицателно число. Духовете, които я управляват са Елохим (Богове, т.е. Представителите на Бог).

Източник: „Нумерология на древните магове“

Автор: Даниела Тодорова

Печат: Булдик“ ООД

Варна, 2009

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе