Ето как се приготвят стъпка по стъпка неустоими канелени кифлички:
Оставете маслото на стайна температура, за да омекне. Сложете го в купа и разбъркайте с дървена лъжица с пудрата захар.
Канелени кифлички
Налейте олио, добавете кисело мляко и яйцата. Разбийте ги за кратко с миксер.
Канелени кифлички
След това сложете бакпулвер и брашно и се омесва меко тесто. Оставя се на покрито с фолио за 1 час в хладилник.
Канелени кифлички
Смелете орехите със захарта и канелата.
Канелени кифлички
Разделете тестото на две и с малко брашно разточете на кръгли кори с размер 30 см. След това всяка кора се реже на триъгълници.
Канелени кифлички
След това поръсете всеки триъгълник с орехи и навийте от основа към върха на руло.
Рулцата се слагат в тава и се пекат на 180 градуса в предварително загрята фурна на 25 мин.
Канелени кифлички
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Баница на тиган – лесна и много вкусна
Сиропирана баница: най-сладкият вкус от българската кухня
ЛЕСНА ЗАКУСКА “МЪРЗЕЛИВА“ БАНИЦА
Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините