Как да подчертаем талията – упражнения и тайни

Как да имаме хубава талия
Добра форма

Как да подчертаем талията – упражнения и тайни

Талията – вижте как да я подчертаете и да изглеждате ефектно.

Koя ли жена не си мечтае за изваяно тяло с женствена талия? Но какво се случва често? Вие полагате усилия, одите редовно във фитнес залата, правите несметни по брой коремни преси, но стегнатото и плоско коремче и добре оформената талия са мираж. Това ви демотивира, разбираемо. Но не бива да се отказвате, защото ние сме тук, за да ви кажем, че хубавата талия в никакъв случай не е мисия невъзможна. Стига да спазвате някои много важни правила, които не всеки фитнес инструктор ще ви каже. В тази статия ще ви разкажем.

Как да подчертаем талията - упражнения и тайни

5 упражнения за плосък корем

10 ВИДА СЪБЛАЗНИТЕЛКИ: КОЯ СТЕ ВИЕ?

Детокс на кръвоносните съдове, червата и черния дроб с цвекло

Как да подчертаем талията – упражнения и тайни

И така. С какво да започнем? Разбира се с цялостната ви телесна форма – ако нямате излишни килограме, можете да прескочите директно на точка 2, но ако сте закръглена, то запомнете:

Не се опитвайте да премахнете мазнините отстрани

Все пак няма как да премахнете мазнините САМО там. Ще трябва да отслабнете цялостно, ако искате да направите талията си по-тънка. Упражняването на мускули в която и да е област не води до изгаряне на мазнини в тази област.

Не помпайте страничните коремни мускули!

Това е най-честата грешка! Много момичета, които ходят на фитнес, започват да правят наклони с дъмбели настрани, мислейки, че това ще им помогне да направят талията си по-тънка. Само че нещата не работят по този начин. Ако натоварвате косите коремни мускули, мазнините отстрани не изчезват, а самите мускули се увеличават.
Затова – ИЗОБЩО НЕ ПОМПАЙТЕ КОСИ МУСКУЛИ! Това по никакъв начин няма да направи фигурата ви по-стройна и няма да премахне мазнините отстрани.

Тренирайте гърба си

Колкото по-широк е гърбът ви, толкова по-тънка изглежда талията ви. И не се смейте. Вие сте жена, затова не бива да се притеснявате да тренирате за гръб с тежести – тялото ви няма да ви позволи да напомпате тези мускули твърде много. И няма да се превърнете в горили. Но талията ще изглежда по-елегантна.

Тренирайте дупето си

Принципът е същият като при гърба. Между другото, професионалните културисти не помпят наклонени мускули и тренират пресата доста малко . В крайна сметка пресата също е мускул. И стените му имат определена дебелина.
Ако обръщате твърде много внимание на пресата, това може да доведе до нейното удебеляване и визуално уголемяване на корема. И изобщо не ви трябва.
Това не означава, че тя изобщо не трябва да бъде тренирана. 2-3 упражнения седмично са достатъчни. По-нататъшното увеличаване на натоварването просто ще ви загуби време и енергия.

 

Като цяло, ако трябва да обобщим – за да направите талията си възможно най-тънка, трябва да се отървете от мазнините и да не тренирате прекалено страничните коремни мускули. Но от друга страна, тренирайте активно близките части на тялото.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе