Защо любовта понякога боли и любов ли е, когато те кара да страдаш?

Защо любовта понякога боли и любов ли е, когато те кара да страдаш?
Любов и партньорство

Защо любовта понякога боли и любов ли е, когато те кара да страдаш?

Кога боли любовта? И защо боли? Споделената любов е най-красивото нещо на този свят. Чувство, което всеки един от нас заслужава да изпита. Но дори и в красотата има болка. Дори и в нея има тъга. И понякога любовта боли. Всъщност доста често боли. Началото е винаги красиво. Всяко начало е красиво. И обещава щастие и радост. Но там, където има любов, има и болка. Иначе не е любов. Невъзможно е да ти бъде безразлично от действията на човека, когото обичаш. Особено ако тези действия нараняват теб.

Защо любовта понякога боли? Защото прекалено силно се влюбваме в някого. Обичаме с мисълта или по-скоро с надеждата, че той ще ни отвърне със същото. Но често не се получава така, както ние сме си го представяли. Неочаквани събития променят животите ни. Бележат ни и променят и нас самите.

Ето кога най-често любовта боли

Когато партньорът ти не те разбира

Ти имаш мечти. Твои мечти. Мечти, които за теб са специални, красиви и са способни да те направят щастлива. Имаш цели. Цели, които повече от всичко желаеш да осъществиш. Имаш гледна точка и мнение, които никой не може да ти ги отнеме. Боли те от много неща. Лесно ранима си. Чувствителна. Емоционална.

Но той не разбира това. За него си просто „ревла“ и поведението ти е детинско. Ето кога боли любовта. Когато човекът, в когото си влюбена не те разбира. Не разбира чувствата ти, емоциите ти и теб самата. Но още по-тъжно е, когато дори не прави усилия, за да те разбере.

Когато той не те подкрепя 

Искаш да започнеш ново начало. Объркана си. Искаш много повече от живота. Не може да се задоволиш с това, което имаш сега. Благодарна си за него, но някак си не е това, което заслужаваш. Знаеш, че заслужаваш по-добър живот. И искаш да последваш мечтите си. Искаш да постигнеш целите си. Но не усещаш никаква подкрепа от негова страна.

Днес имаш важна среща, но той дори не ти пожела „успех“. Ето така боли любовта. Когато човека, когото обичаш с цялото си сърце не те подкрепя. Никога и в нищо. И се чувстваш така сякаш си сама. И нямаш партньор до себе си.

Не показва привързаност към теб

Много е неприятно. И болезнено. Сякаш е изстинал към теб. Целувките му са се превърнали в задължение, а топлината, която усещаше, когато си покрай него се е превърнала в студенина. Може би и той е студен. И тогава отново боли. Привързаността, която имахте в началото, днес е вече спомен.

Забравила си какво е усещането, когато той те прегръща, целува и гали. Защото отдавна не го прави. А ти все още го обичаш. И всеки път, когато се прибере вкъщи се надяваш да се върне онова момче, в което се влюби в началото. Но уви – с всеки изминал ден става все по-отдалечен. Ето тогава боли любовта.

Критикува те

Да чуеш упреци и критики от човека, когото най-много обичаш е болезнено и обидно. Този, от когото очакваш най-голяма подкрепа и го приемаш като твой спътник и в добро и в зло, всеки път се обръща към теб с критика, независимо от това какво правиш. Той не харесва нито едно твое действие и дори критиката му не е градивна. А напротив. Той убива и последната надежда в теб. Ето тогава боли любовта.

Кога боли любовта? Тогава, когато наистина обичаш. Силно. Безусловно. Истински. А защо любовта боли? Защото само хората, които ние обичаме са способни да ни наранят. И го правят. Умишлено или не. Те просто те нараняват. И разбиват сърцето ти на малки парченца. Парченца, които, колкото и да се опитваш да ги залепиш – не се получава. И сърцето ти никога няма да бъде същото след това. След тях. Също като теб.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе