Пиле със зеленчуци – прилагайки тази „хитра кулинарна технология“, получавате 2 в 1, а именно: вкусно пиле със зеленчуци (сочни, ароматни и вкусни) за гарнитура.
Салата с пилешко и портокал за вашата празнична трапеза
ДИЕТИЧНА ВЕЧЕРЯ: „Палачинки“ от пилешко филе
Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка
Пилешки гърди-необичайно вкусни
Вкусни хапки от свинско месо върху „канапе“ от пухкаво картофено пюре
Месо, гъбки, кисели краставички, маслини, вино… Прекрасно и богато на вкус ястие с месо
„Мързелива“ пица на тиган. Само 10-15 минутки и готово!
Пиле със зеленчуци – рецепта
Необходими продукти за пиле със зеленчуци:
-пилешки подбедрици – 5 броя или 3 бутчета (по ваш избор);
-картофи (със средна големина) – 10 броя;
-моркови – 2 броя;
-гъби (по желание);
-чесън – 1-2 скилидки;
-бира – 50 мл.;
-масло;
-растителна мазнина;
-сол;
-черен пипер;
-червен пипер;
-сухи или свежи подправки по ваш вкус.
Пиле със зеленчуци – начин на приготвяне:
Измийте добре пилешкото месо. С помощта на остър нож направете „джоб“ и пъхнете малко парченце масло, след което осолете на вкус. С помощта на вилица надупчете месото, така ще се овкуси по-добре.
В дълбока купа налейте бирата, сложете растителна мазнина, още малко масло, черен пипер, червен пипер, наситнените скилидки чесън. Разбъркайте добре.
Поставете пилешкото месо в готовата смес. Оставете да се овкусят, минимум за 60 минути.
Почистете и нарежете зеленчуците. Сложете ги в подходяща тава за печене. Осолете, подправете с подправки, според вкуса ви. Добавете около 250-300 мл. вода. Разбъркайте.
Подредете и подгответе за печене, както е показано на снимката долу. За целта ще ви бъде необходим грил от микровълнова фурна.
Пече се на 250 °С до готовност.
Забележа: Ако не ви е по вкуса пилешкото да бъде с твърда коричка, тогава го покрийте с фолио. Отстранете го накрая, около 10 минутки, преди готовност на ястието.
Добър апетит!
Л О К У М К И …Мммммм… Лесно, вкусно и много сладичко!
ДОМАШНА ТОРТА за семейството, със или без повод
Царска торта – най-вкусната торта!
Трикове за ползване на дъска за рязане