Пиле със зеленчуци – приготвено по този начин получавате уникално вкусно ястие

пиле със зеленчуци
Разни

Пиле със зеленчуци – приготвено по този начин получавате уникално вкусно ястие

Пиле със зеленчуци – прилагайки тази „хитра кулинарна технология“, получавате 2 в 1, а именно: вкусно пиле със зеленчуци (сочни, ароматни и вкусни) за гарнитура.

пиле със зеленчуци

Салата с пилешко и портокал за вашата празнична трапеза

ДИЕТИЧНА ВЕЧЕРЯ: „Палачинки“ от пилешко филе

Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка

Пилешки гърди-необичайно вкусни

Вкусни хапки от свинско месо върху „канапе“ от пухкаво картофено пюре

Месо, гъбки, кисели краставички, маслини, вино… Прекрасно и богато на вкус ястие с месо

„Чашки“ от тиквички

Пица с тесто от тиквички

„Мързелива“ пица на тиган. Само 10-15 минутки и готово!

Пиле със зеленчуци – рецепта

Необходими продукти за пиле със зеленчуци:

-пилешки подбедрици – 5 броя или 3 бутчета (по ваш избор);

-картофи (със средна големина) – 10 броя;

-моркови – 2 броя;

-гъби (по желание);

-чесън – 1-2 скилидки;

-бира – 50 мл.;

-масло;

-растителна мазнина;

-сол;

-черен пипер;

-червен пипер;

-сухи или свежи подправки по ваш вкус.

Пиле със зеленчуци – начин на приготвяне:

Измийте добре пилешкото месо. С помощта на остър нож направете „джоб“ и пъхнете малко парченце масло, след което осолете на вкус. С помощта на вилица надупчете месото, така ще се овкуси по-добре.

В дълбока купа налейте бирата, сложете растителна мазнина, още малко масло, черен пипер, червен пипер, наситнените скилидки чесън. Разбъркайте добре.

Пиле със зеленчуци – приготвено по този начин получавате уникално вкусно ястие

Поставете пилешкото месо в готовата смес. Оставете да се овкусят, минимум за 60 минути.

Почистете и нарежете зеленчуците. Сложете ги в подходяща тава за печене. Осолете, подправете с подправки, според вкуса ви. Добавете около 250-300 мл. вода. Разбъркайте.

Пиле със зеленчуци – приготвено по този начин получавате уникално вкусно ястие

Подредете и подгответе за печене, както е показано на снимката долу. За целта ще ви бъде необходим грил от микровълнова фурна.

пиле със зеленчуци

Пече се на 250 °С до готовност.

Забележа: Ако не ви е по вкуса пилешкото да бъде с твърда коричка, тогава го покрийте с фолио. Отстранете го накрая, около 10 минутки, преди готовност на ястието.

Добър апетит!

Л О К У М К И …Мммммм… Лесно, вкусно и много сладичко!

ДОМАШНА ТОРТА за семейството, със или без повод

Царска торта – най-вкусната торта!

Трикове за ползване на дъска за рязане

Tagged , ,
на горе