1 глава лук дневно понижава кръвната захар

кръвната захар
Добра форма

1 глава лук дневно понижава кръвната захар

Всички знаем колко голямо е значението на диетата при диабет тип 2. Някои продукти обаче, са по-полезни и подходящи за диабетици от други. Например, пресният кромид лук е ефективно средство за понижаване на кръвната захар. Има изследвания, според които лукът предизвиква значително понижаване нивото на бързата глюкоза в кръвта при пациенти с диабет тип 2. Той може да се използва като хранителна добавка при лечението на това заболяване, включително и за диабет тип 1.

Специалисти съветват да не приемаме този зеленчук като панацея, освен това ако не можем да изяждаме вечер по една глава пресен кромид лук, по-лесно е да го добавяме в салати с други зеленчуци. В крайна сметка, можете да го съчетавате с каквото пожелаете. Важното е да изяждате по една глава кромид лук на ден, може да е по-малка или средно голяма.

Билки за детокс на черния дроб

Силата на кръвта: какво я поддържа здрава

Безценни билки при алергия

Освен свойството да понижава кръвната захар, този евтин зеленчук- лук има още много лечебни свойства:

Ще спите по-добре, тъй като лукът е богат на аминокиселината L-триптофан, която действа като натурално успокояващо средство.

Помага при запек, тъй като лукът е добър източник на съединителна тъкан.

Може да отслабнете дори, защото в суровия лук има много малко калории, освен това дава чувство за засищане.

Кожата и косата ви ще изглеждат по-добре благодарение на витамините, минералите и антиоксидантите в състава на лука. Съдържащата се в него сяра укрепва косата и ноктите.

  • Лукът е натурална хранителна добавка. Вместо да пиете витамини и минерални на хапчета, изяждайте по една глава кромид лук, която ще ви осигури витамините А, В, С, К, Е, а също и сяра, цинк, магнезий, флуор, фолиева киселина, желязо, калий, калций и силиций.
  • Изследвания потвърждават, че употребата на лук в храната може да защити от рак на дебелото черво и стомаха, както и от сърдечни заболявания.

Кой не трябва да консумира лук?

Въпреки доказано полезните си свойства и лечебни действия, все пак лукът има и противопоказания при някои групи от хора. Не трябва да го ядат хора с проблеми в храносмилането, защото лукът съдържа много етерични масла, плодови киселини и вещества, стимулиращи храносмилането. Затова пресният кромид лук е забранен за онези, които страдат от:

  • остър панкреатит или обостряне на хроничния процес;
  • гастрит с повишена киселинност;
  • язвена болест с чести обостряния;
  • синдром на раздразненото черво и колит.

С внимание следва да го употребяват хипертониците и онези, които страдат от венозна тромбоза. Освен, ако го консумират в задушен вид.

Яжте паста без да пълнеете с тези 7 трика

Безценни отвари при цистит

Целулитът е породен от хормонални смущения

Смути-детокс от суперхрани

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе