черен дроб
Добра форма

Билки за детокс на черния дроб

Един от основните начини, по които тялото се освобождава от токсините, е чрез черния дроб. Всъщност, черният дроб е един от най-натоварените органи в тялото. Той работи неуморно, за да детоксикира кръвта ни, да произвежда жлъчка, необходима за смилането на мазнините, разграждането на хормоните и съхраняването на основни витамини, минерали и желязо. Когато функцията на черния дроб не е оптимална, не можем да смиламе храната си правилно, особено мазнините.

Едно от най-тежките увреждания на този важен орган е цирозата. Всъщност, има редица неалкохолни фактори, които могат да доведат до цироза на черния дроб и увреждането му:

Силата на кръвта: какво я поддържа жива

Безценни билки при алергия

Безценни отвари при цистит

Целулитът е породен от хормонални смущения

 

Ето кои фактори могат да доведат до увреждане на черния дроб:

 

Приемане на недосварени миди

Някои лекарства

Хронично недохранване

Прием на отровни диви гъби и излагането на химикали

Хроничен хепатит В

Днес сме изправени пред толкова много токсини от околната среда, които се срещат в домовете ни, на работните ни места и в храната ни. От съществено значение за нашето общо здраве и благополучие е да поддържаме доброто здраве на черния дроб.

По-долу са някои от рисковите фактори, свързани с нарушена чернодробна функция: ниски нива на калий, тежка злоупотреба с алкохол, интравенозна употреба на наркотици, кръвопреливане преди 1992 г., излагане на определени индустриални химикали и токсини от околната среда, незащитен секс, затлъстяване и диета с високо съдържание на наситени мазнини и преработени храни, татуировки или пиърсинг, високи нива на триглицериди в кръвта, лекарства, вирусни инфекции, автоимунни заболявания.

Има доказано добре действащи билки и хранителни добавки за поддържане на черния дроб. Вижте кои са те:

 

  • Бял трън

черния дроб

Той се счита за „краля“ на детоксикиращите билки, което го прави идеален за прочистване на черния дроб. Млечният трън помага за елиминирането на натрупването на тежки метали, лекарства, замърсители на околната среда и алкохол в черния дроб. Освен това помага за намаляване на негативните ефекти върху черния дроб след химиотерапия и лъчетерапия при лечение на рак. Изследванията показват, че активната съставка силимарин помага за укрепването на клетъчните стени в черния дроб, като същевременно, поддържа здравословната им регенерация.

Белият трън може да се приема като добавка или като детокс чай за прочистване на черния дроб.

  • Корен от глухарче

  • черен дроб

Това цвете и неговият корен са пълни с витамини и минерали. Коренът от глухарче има естествен диуретичен ефект, който позволява на черния дроб да елиминира по-бързо токсините. Освен това помага за укрепването на имунната система, балансиране нивата на кръвната захар, облекчаване на киселините и успокояване на храносмилателни разстройства.

  • Коренът от репей

Той е друга опция от същото семейство растения като глухарчетата, която може да помогне за детоксикация на вашата система чрез пречистване на кръвта, като по този начин помага за поддържането на функцията на черния дроб. Подобно на белия трън, коренът на глухарчето и на репей могат да се приемат както под формата на добавка, така и като чай за детоксикация.

  • Куркума

  • черния дроб

Тя намалява болките в ставите, ефективен антидепресант е, подпомага храносмилането, помага за възстановяването на здравословния баланс на кръвната захар и поддържа здрава чернодробната тъкан и метаболизма в органа.

В момента изследователите изучават куркумата за различните й ползи за здравето при заболявания и състояния, включително: болест на Алцхаймер, рак, депресия, остеоартрит, здравето на гърдите, на простатата и при хронична болка.

  • Комбинирана добавка за поддържане на черния дроб

Можете също така да закупите добавка за поддържане на черния дроб, която съчетава много от ключови растителни продукти, като семена от бял трън, корен от глухарче, корен от цвекло и корен от буплеурум (сърповидна урока), за да помогне за детоксикацията на черния дроб, да подпомогне здравословната чернодробна функция и също така да действа противовъзпалително.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
на горе