храни за добро здраве
Добра форма

Храни за добро здраве

Консумирайте тези 11 храни за да поддържате добро здраве. Включете тези 11 вида храни във вашата седмична здравословна диета и се погрижете за вашето добро здраве.

Оптималната диета трябва да бъде разнообразна, това ще ви позволи да се придържате към правилното хранене, и доколкото се може, да избегнете много заболявания.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

5 супер бързи рецепти за ЗАКУСКА

Изключителните ползи от копривата (Част 3): Козметика и Кулинария

ТУЧЕНИЦА-плевелът чудо! Отлична ХРАНА за целия организъм! (Рецепти за готвене)

ТОП 6 на най-полезните ЯДКИ

Витамин В1-за добро настроение и разграждане на мазнини

Натурални храни за изчистване на артериите

ВОДА от СТАФИДИ

11 храни за добро здраве

Строгите правила за здравословно хранене постепенно остават в миналото, диетолозите смятат, че доброто хранене трябва да бъде разнообразно. За да избегнете хранително разстройство и да поддържате здравословно тегло, трябва да спрете да разделяте храните на „добри“ и „лоши“.

За вашето добро здраве и красота си струва да ядете поне веднъж седмично тези 11 храни.

# Аспержи

Една чаша зелени аспержи ще ви осигури половината от дневната доза фолиева киселина и витамини от група В, а дефицитът им е една от причините за депресия, според норвежките учени. Добавете аспержи към седмичната диета, за да избегнете есенния спад на настроението.

# Фурми

Във фурмите има повече калий, отколкото в голям банан. Този съществен минерал ще укрепи работата на сърцето и кръвоносните съдове, ще стабилизира нервната система и ще ви зареди с енергия. Веднъж седмично използвайте фурмите като лека закуска.

# Брюкселско зеле

За мнозина този зеленчук изглежда неапетитно, но ако го приготвите правилно, можете да си промените формираните възгледи. Например, изпечено с чери домати, овкусено с  любимите ви подправки. Ще получите чудесна гарнитура за всяко месо.

# Фасул

Бобовите растения съдържат рекордно количество фитоестрогени, които намаляват риска от рак на гърдата и дебелото черво с рекордните 40 %. Освен това, бобът, задушен или печен, е отличен източник на протеини и фибри.

# Черен шоколад

Учените отдавна са престанали да демонизират този продукт, така че тези, които обичат сладкото, може да не се притесняват. Истинският шоколад съдържа флавоноли, които помагат за предотвратяване на рак на кожата.

# Зелен чай

Тази напитка трябва да се пие не веднъж седмично, а всеки ден, защото е истински склад на антиоксиданти. Благодарение на тях се намалява рискът от развитие на онкологични заболявания, забавя се процесът на стареене и се подобрява работата на стомаха.

Ако не можете да се решите да го пиете всеки ден, постарайте се, поне веднъж седмично да изпивате по една чаша.

# Червено месо

Последните проучвания доказаха, че говеждото и агнешкото са демонизирани без причина. Вареното или печено месо е източник на протеини, както и на желязо, което се усвоява лесно и е с огромни ползи за благосъстоянието на организма.

# Моркови

Спомнете си от детството варените или запържени моркови? Прибавете към седмичната си диета суров морков, който можете да консумирате със захар, ябълка, мед или да го подправите с чесън, оцет, подправки. Можете да си направите салата от настъргани моркови, подправени с лимон и магданоз. За още повече витамини смесете настъргани моркови с червено цвекло, изцедете половин или един лимон.

Редовната консумация на моркови намалява риска от рак на яйчниците и предпазва мъжете от рак на простатата.

# Сьомга

Червената риба е богата на, така необходимите ни и изключително полезни за здравето, незаменими мастни киселини, омега-3 и омега-6. Тези мастни киселини служат като превенция срещу проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, облекчават постоянното чувство на глад.

# Канела

Ароматната подправка става за чудесна добавка към кафе, десерти, сладолед и т.н. Редовната употреба на канела намалява понижава нивата на кръвната захар. Пийте чаша кафе или чай с канела всеки ден, за да избегнете неврологични разстройства.

# Чесън

Оставете настрана острата миризма на този продукт. Изключително полезна за здравето храна, която съдържа над 70 фитохимикала!

Проучванията сочат, че редовната консумация на чесън намалява риска от заразяване с грип или други вирусни инфекции през студения сезон.

Освен това, поради съдържанието на витамин В6, зеленчукът има благоприятен ефект върху настроението на човека!

Моля, съобразете се с индивидуалното ви състояние, преди да включите някоя от посочените храни в менюто си.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе