ВОДА от СТАФИДИ
Добра форма

ВОДА от СТАФИДИ

ВОДА от СТАФИДИ (Стафидена вода) се получава след варене на стафиди. ВОДА от СТАФИДИ  е вълшебна напитка, която стимулира биохимичните процеси, които протичат в черния дроб. Благодарение на тези процеси се подобрява работата на този орган, което осигурява добра филтрация на кръвта.

При сушене плодовете губят сока си, като по този начин полезните им вещества стават по-концентрирани. Но ефективността от употребата им се увеличава значително при направата на стафидена вода, защото всички полезни вещества преминават във водата от стафиди. По този начин почти веднага навлизат в кръвта.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg 

Фантастичната ЛЕЧЕБНА сила на ГЛУХАРЧЕТО (Рецепти от народната медицина)

ПОМОЩ ОТ НАРОДНАТА МЕДИЦИНА ПРИ КАШЛИЦА И БРОНХИТ

Мушкато – какво лекува?

Жълт кантарион – Лекът за 99 болести

Изключителните ползи от копривата (Част 2) – Народна медицина

НЕ МОЖЕТЕ ДА ОТКАЖЕТЕ ЦИГАРИТЕ? ЧАЙ ЗА СПИРАНЕ

Лечение на гастрит, язва, колит с невен

ЗДРАВЕЦ ЗА ЗДРАВЕ

ВОДА от СТАФИДИ или СТАФИДЕНА ВОДА

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ на вода от стафиди!

Скъпи читатели, преди да започнете с употребата на стафидена вода трябва да знаете, че има противопоказания, с които непременно трябва да се съобразите. Не експериментирайте, ако страдате от посочените заболявания! Затова първо ще ви запознаем с възможните рискове. Консултирайте се с лекуващият ви лекар!

# При заболявания на панкреаса. Това е така, заради голямото количество захари в състава на сушените плодове. Отварата може да предизвика влошаване на състоянието.

# При диабет, защото в този случай трябва да внимавате с консумацията на захари. Защото в сушените плодове има повече захар и бързи въглехидрати, отколкото в пресните.

# При сериозни заболявания на стомашно-чревният тракт. Стафидите имат висока концентрация на гроздов сок и именно той може да предизвика дразнене на червата и стомаха. Съдържат много диетични фибри, което, разбира се, е добре, но могат да причинят газове и дискомфорт в корема.

# Ако страдате от затлъстяване. Не забравяйте, че стафидите са висококалоричен продукт, така че ако страдате от затлъстяване, имайте в предвид това.

Витамини и минерали в стафидите.

Стафидите са богати на високи количества витамини А, В и С. Изпълнени с минерали: фосфор, калций, желязо, молибден, селен и цинк. Стафидите съдържат аминокиселини, естествени захари, танини и пектинови съединения. Ето защо, са толкова полезни.

Тази вълшебна вода е богат източник на ценни за организма витамини и минерали. Сушените плодове съдържат и биофлавоноиди или антиоксиданти, които се борят със свободните радикали, които са в основата на много от заболяванията, включително рак, сърдечно-съдовите и чернодробните.

В допълнение, консумирането на стафиди помага за предотвратяване на кариес. Тези свойства са в резултат от наличието на три мощни вещества. А те са: олеанолова киселина, олеаналдехид и 5-хидроксиметил-2-фурфурол. Тези съединения се борят много успешно с бактериите, причиняващи заболяванията на венците и образуването на кариеси.

Но това не е всичко. Стафидите са подходящи за хора страдащи от нарушени функции на щитовидната жлеза. Това е така, защото съдържат йод.

Още ползи за организма.

Стафидите са истински склад на калий. Благодарение на това можете да коригирате и възстановите водно-солевия баланс. В допълнение, водата помага за подобряване на работата на централната нервна система, нормализира кръвното налягане.

Сушените плодове подобряват работата и стимулират храносмилателният тракт. Освен това, може да се използват за прочистване на тялото от токсини, което е възможно благодарение на високото съдържание на фибри.

Стафидената вода помага и при вирусни заболявания, тъй като значително укрепва имунната система. Препоръчва се прием при висока температура, тъй като тази напитка облекчава състоянието. Някои лекари, привърженици на народната медицина съветват да се пие отвара, дори при пневмония, тъй като ускорява отделянето на натрупаните секрети.

Полезна отвара от стафиди за черния дроб.

Водата от стафиди помага при проблеми с черният дроб, защото облекчава болката, ускорява регенерацията на клетките.

Как да си приготвите стафидена вода?

Стафидената вода е по-ефективна от самите стафиди, тъй като съдържа много по-малко захар от самите сушени плодове и ядките. Улеснява детоксикацията на черният дроб, бори се с умората, стреса и бавния метаболизъм.

Необходими продукти:

-150 гр. стафиди;

-2 чаши филтрирана вода.

Начин на приготвяне:

Почистете добре стафидите. Налейте водата в тенджера и я оставете да заври. Когато заври добавете почистените стафиди и варете около 20 минути. След това оставете отварата да се охлади (за най-добри ползи оставете да настоява 12 часа), след което прецедете.

Струва си да запомните, че водата със стафиди трябва да се пие на празен стомах, веднага след събуждане – леко затоплена, никога студена. Може да закусвате половин час след това.

Само четири дни лечение са достатъчни, за да се почувствате по-добре.  Курсът може да се повтори след месец почивка.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , , ,
на горе