лечение с невен
Добра форма

Лечение на гастрит, язва, колит с невен

Лечение на гастрит, язва, колит с невен – помощ от народната медицина. Можете да използвате растението, както поотделно, така и в комбинация с други билки. Ето как да се лекувате с невен в домашни условия?

ЗДРАВЕЦ ЗА ЗДРАВЕ 

Изключителните ползи от копривата (Част 2) – Народна медицина 

Лечебните сили на МАТОЧИНАТА 

ДИЕТИЧНА ВЕЧЕРЯ: „Палачинки“ от пилешко филе 

Едно от мощните лечебни растения, което има благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт, е невенът.

Ето как можете да лекувате гастрит, язва, колит с невен:

# При гастрит.

Възпалението в дванадесетопръстника или стомаха, причинено от някои лекарства или храни, се нарича гастрит. В допълнение, гастритът може да възникне поради механично или химическо увреждане на лигавицата или в резултат на дисбиоза.

Лечение на гастрит с невен.

Смесете по 1 с.л. лайка, невен и равнец. Подготовката се прави вечерта. Поставете на котлона подходящ съд и налейте около 700 мл. вода. След като заври, прибавете сместа от билки. Оставете на котлона за още 5 минути. Отстранете и оставете да настоява. На сутринта прецедете. Общото количество  се приема на 3 части през деня, 20 минути преди хранене. Курсът на лечение е 3 седмици.

Тази рецепта е подходящ за лечение на гастрит с висока киселинност. Смесете 1 с.л. корен от бяла ружа, лайка и невен. Поставете на котлона подходящ съд и налейте около 700 мл. вода. След като заври, прибавете сместа от билки. Оставете на котлона за още 5 минути. Отстранете и оставете да настоява. На сутринта прецедете. Полученото количество  се приема на 3 части през деня, преди хранене. Курсът на лечение е 2 седмици.

# При язва.

За жалост, едно от най-често срещаните заболявания на дванадесетопръстникът и стомахът, е язвата. Като причина за появата на болестта се смята, че може да бъде следствие от стомашния сок – повишена киселинност или бактерия.

Лечение на язва с невен.

Този лек от народната медицина помага да се справим с болестта и да предотвратим по-нататъшното й развитие. Добавете 2 с.л. невен към 1 литър вряща вода, върнете на огъня и оставете да ври още 2-3 минути. След това настоявайте отварата 5 часа! След като прецедите добавете 4 ч.л. мед. Получената течност се приема 3 пъти на ден по половин чаша, 30 минути преди хранене.

# При запек.

Това изключително неприятно състояние може да бъде предизвикано от различни причини и да се прояви по всяко време и при всяка възраст.

Лечение на запек с невен.

Към 1 л. кипяща вода добавете 2 с.л. невен. Оставете за 15 минути, прецедете и изстискайте сока от един портокал. Тази напитка се пие преди лягане 3 дни подред.

# При колит.

Възпалението на лигавицата на дебелото черво се нарича колит. В острата си фаза може да се появи и в други части на стомашно-чревния тракт.

Лечение на колит с невен.

Комбинирайте невен и листа от къпина в равни пропорции. Вземете 4 ч. л. от всеки продукт и залейте с чаша вряла вода. Настоявайте един час, след което прецедете. Пийте по половин чаша преди хранене.

Моля, имайте в предвид, че статията е с информативен характер. В случай, че решите да приложите някоя от посочените рецепти – консултирайте се с лекуващият ви лекар.

Tagged , , , , , , ,
на горе