Как жената влияе върху съдбата на своя мъж?

съдбата на своя мъж
Любов и партньорство Психология

Как жената влияе върху съдбата на своя мъж?

 

Често можете да чуете жени да се оплакват от съпрузите си – казват, че той е мързелив и невнимателен, и неподреден, и алчен. Преди сватбата той бил съвсем различен – подарявал подаръци и носел чантите от пазар. И сега, как се променил, станал напълно безполезно …

Мистерията на такива промени се крие в отношението на жената към съпруга си. Ако тя е недоволна от него и е сигурна, че заслужава по-добър съпруг, тогава той става безразличен, мързелив, безинициативен – защо да се опитвате, ако най-близкият човек иска да ви замени с друг?

 

Освен това, ако съпругата вярва, че се нуждае от по-добър съпруг, съпругът й може да започне да изневерява – в края на краищата тя вече е извършила емоционално предателство. Ако съпругата няма доверие в съпруга си, тогава никой друг не му вярва – ръководителите му няма да му поверят важен проект, няма да увеличат и заплатата му. Но ако една жена  напълно разчита на съпруга си, споделя всичко с него и е сигурна, че той може да премести планини, тогава той наистина ще ги премести.

Най-вече мъжът се поддържа от вярата на жена си в него. Ако тя е твърде самостоятелна и сама върши мъжката работа, мъжът губи самочувствие и изобщо не иска да прави нищо. Той ляга на дивана и престава да се интересува от живота на семейството. Ако една жена не отвори сърцето си, не покаже любовта си към съпруга си, груба е с него, тогава той губи всякакво желание да й обръща внимание, да дава цветя и да подарява. Когато една съпруга уважава своята сродна душа, тогава всички около нея го уважават. Ако съпругата не се подчинява, прави всичко напук, не говори за плановете си – той става вътрешно слаб, губи своята мъжественост. В мъжа най-много се развиват онези качества, към които жена му обръща внимание. Ако тя го кара през цялото време за недостатъците му, тогава те се засилват, а ако тя хвали и забелязва добрите страни,

 

Всеки има лоши и добри качества – няма перфектни хора. И само ние решаваме на кои аспекти на любимия ни да обърнем повече внимание. Например, можете да се радвате, че той е чист и отговорен, или да се дразните заради неговата педантичност и взискателност – в края на краищата тези качества често съжителстват. Поради това един и същи мъж във втори брак може да се окаже съвсем различен човек. Случва се съпругът да е бил мързелив, пиел много, печелел малко, а след това се развежда, жени се отново и започва да живее по съвсем различен начин. Развива бизнеса си, занимава се със спорт, има щастливо семейство. И се случва обратното – успешен бизнесмен и активен човек след сватбата изведнъж губи интерес към всичко, фалира, придобива мазнини и лоши навици. И в двата случая всичко идва от жената – в първия случай тя вдъхновява съпруга си и го подкрепя, а във втория го критикува и не му вярва.

 

Всички ние заслужаваме човека, когото имаме за партньор. И ако по някаква причина не харесвате съпруга си, тогава има смисъл да разгледате по-отблизо собственото си поведение – може би вие сте го направили такъв. И вместо да мрънкате и да упреквате съдбата с недоволство, опитайте се да се вгледате в себе си и да разберете защо вашият съпруг се държи по този начин. Трябва да образовате преди всичко не съпруга си, а себе си – и тогава в семейството ще има мир, щастие и просперитет.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе