ТОП 3 лесни рецепти със скумрия – топи се в устата

рецепти със скумрия
Идеи за дома

ТОП 3 лесни рецепти със скумрия – топи се в устата

Представяме ви топ 3 на най-лесните рецепти със скумрия. Предлагаме ви избор от вкусни рецепти със скумрия – печена риба за всеки повод. Достъпна, питателна, здравословна скумрията се обработва много лесно и има плътно и мазно месо. Поради това е отличен избор на риба за готвене във фурната по много различни начини.

Печени, златисти картофи със заквасена сметана – чудесен вариант на вечеря „по селски“

Пилешка супа – „мехлем“ за стомаха, ползи за здравето, основни трикове за вкуса + рецепта на готвача

Мариновани тиквички – чудно предястие и отлично мезе

„Палачинки“ от тиквички

Салата с пилешко и портокал за вашата празнична трапеза

Месо, гъбки, кисели краставички, маслини, вино… Прекрасно и богато на вкус ястие с месо

Вкусни хапки от свинско месо върху „канапе“ от пухкаво картофено пюре

Рецепти със скумрия

Рецепти със скумрия: вариант 1

рецепти със скумрия

Необходими продукти:

-скумрия – 2 бр.;

-сол на вкус, но имайте предвид, че е необходимо голямо количество;

-черен пипер;

-зелени подправки;

-масло.

Начин на приготвяне:

Почистете добре двете риби.

Разстелете солта в равномерен дебел слой върху лист хартия за печене, допълнително застлан с фолио.

Поставете подготвените скумрии върху слоя сол. На мястото на почистените вътрешности, може да се сложите малко масло, и по ваше желание, няколко стръка зеленина (магданоз, копър, розмарин, мащерка, босилек).

Поставете скумрията във фурната. Оставете да се пече за 35 минути, на 180°C.

Солта ще се абсорбира заедно с парата в рибата равномерно, ястието ще се окаже много вкусно и балансирано.

Салата Маргаритка – рецепта

ДОМАШНА ТОРТА за семейството, със или без повод

Царска торта – най-вкусната торта!

Рецепти със скумрия: вариант 2

рецепти със скумрия

Необходими продукти:

-скумрия – 2 бр.;

-лимон – 1 бр.;

-лук – 1 бр.;

-заквасена сметана – 1 с. л.;

-подправка за риба – 1 ч.л.;

-сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

След като почистите двете скумрии подсушете ги с домакинска хартия, нарежете всяка скумрия на 5 части.

Направете лодки от домакинско фолио, наръсете с черен пипер и сол. Смесете заквасената сметана с подправките. Във всяка лодка подредете 5-те парчета риба, залейте парченцата отвътре и отвън с този сос.

Обелете лука, нарежете на пръстени с дебелина 3-4 мм, поставете резен между парчетата. Нарежете лимона на кръгчета, почистете от семките и го сложете при лука. Остатъците от цитрусовия плод и лук могат да се поставят под рибата.

Сложете лодките със скумрия в подходящ съд за печене. Не покривайте с фолио.

Сложете в загрята фурна на 200°C за около 30 минути. След това намалете градусите на 180°C и печете „лодките“ със скумрия още 10 минути – така ще получите апетитна и хрупкава коричка.

Можете спокойно да поднесете на масата директно с фолиото.

Рецепти със скумрия: вариант 3 – Ароматна скумрия по турски.

рецепти със скумрия

Можете да допълните ястието с изсушена до хрупкав франзела и салата от пресни зеленчуци.

Необходими продукти:

-скумрия – 4 бр.;

-зърна кориандър – 2 с.л.;

-пушен червен пипер – 1-2 ч.л.;

-сол – 1-1,5 ч.л.;

-сушен босилек – 1,5-2 ч.л.;

-олио или масло – 3-4 с.л. л.

Начин на приготвяне:

Нарежете на филета 4-те добре почистени скумрии. Отстранете костната им система. За да ускорите проникването на маринатата, направете наклонени разрези отстрани на кожата през 0,4-0,5 см първо в едната, а след това в другата посока.

Нанижете всяко филе на 2 дебели дълги бамбукови шишчета, като пробиете плътта точно под кожата. Смесете кориандър, черен пипер и сол, счукайте в хаванче, добавете босилек, пушен червен пипер и олио. Разбъркайте гъстата марината и с помощта на четка обилно покрийте с нея повърхността на рибата от двете страни.

След 10-15 минути сложете скумрията върху решетката или я поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-12 минути. Сервирайте с резенчета лимон, за да можете да полеете рибата с прясно изцеден сок докато я консумирате.

Добър апетит!

ТОП 3 лесни рецепти със скумрия – топи се в устата Как да премахнете миризмата на чесън

Tagged , ,
на горе