Той ще бъде възхитен: 7 упражнения, които ще ви помогнат да станете богиня в леглото

Той ще бъде възхитен: 7 упражнения, които ще ви помогнат да станете богиня в леглото
Добра форма Любов и партньорство

Той ще бъде възхитен: 7 упражнения, които ще ви помогнат да станете богиня в леглото

Учените са доказали, че редовните упражнения помагат не само на вашето здраве, но и на личния ви живот. Да сте добра в леглото зависи от много фактори: увереността в себе си и партньора ви, нивото на интимност и настроение. Не забравяйте за издръжливостта – ако искате да се насладите на процеса възможно най-дълго, не можете без нея.

Кое е най-оброто време за интимност?

Здравословни ползи от интимността

В кукленския манастир „Св.Св.Козма и Дамян“ стават чудеса

Ето 7 упражнения, които ще издигнат любовта в леглото ви на следващото ниво.

 

1. Вдигане на тежести

„Известно е, че вдигането на тежести повишава либидото: тялото започва да произвежда повече тестостерон. Тъй като добрите нива на тестостерон са пряко свързани с желанието ви за интимност, упражненията за повишаване на хормоните също повишават либидото,” казва д-р Майлс Спар. Освен това тренирането с тежести има положителен ефект върху самочувствието. Изследванията показват, че усещането за сила повишава самочувствието – eто ви още една причина да правите упражнения.

Липсата на интимност в брака води до развод – но кога и защо допускаме това?

2. Високоинтензивна интервална тренировка

„Интервалните упражнения с висок интензитет са един от най-ефективните начини за изгаряне на мазнини, но не само ще ви отърват от излишните килограми, но и ше повишат либидото. Силовите тренировки и кардиото помагат да се изпусне парата, а това от своя страна намалява нивото на кортизола (хормона на стреса). Повишеният кортизол значително намалява тестостерона“, казва Майлс. Ето защо хормонът на стреса трябва да се контролира: ако успеете да направите това, не би трябвало да има проблеми с интимното желание.

Последствията от връзка без интимност за които некой не говори

Защо мъжете се дестанцират след интимност

3. Йога

Проучване от 2010 г., публикувано в The Journal of Sexual Medicine, установи, че йога подобрява всички сексуални функции при жените. „Също така, тъй като йога включва разтягане и контролиране на енергийния поток, тази практика има потенциала да увеличи либидото, както и да ви направи по-гъвкави. Партньорът трябва да харесва такива промени “, обяснява д-р Спар.
Но положителните свойства на йога не свършват дотук. Има много специални пози, които могат да повлияят благоприятно на интимните ви преживявания. Например, позата котка-крава работи за гръбначния стълб и укрепва тазовите мускули. Смята се, че това помага за засилване на оргазма.

Петте етапа на интимност – вижте къде се намирате

4. Плуване

„Искате ли да увеличите издръжливостта си, да изградите мускули и да направите страхотна кардио тренировка? По-добре отидете да плувате. Нивото на фитнес, което получавате след плуване, наистина ви прави по-добри в леглото. Освен това учените са открили, че плуването помага да се поддържат мускулите на тазовото дъно в добра форма. Друг безспорен плюс на тези упражнения: плуването намалява нивото на хормона на стреса.

7 упражнения, за да сте добра в леглото

5. Кардио

Има добри новини за всички бегачи. Кардио тренировките правят интимния ви живот по-ярък. Аеробиката, активното ходене, джогингът или колоезденето подобряват кръвообращението. То от своя страна е един от ключовите фактори по време на любовна игра.
„По време на сексуалната активност е включено цялото тяло. Важно е мускулите и кръвоносните съдове да работят на максимално ниво ”, казва д-р Тина Пенхолоу от Aaptiv.

6. Дъска

Дъската е идеалното упражнение за тези, които искат да поддържат форма във всеки смисъл на думата. „Планкът работи за раменете, вътрешностите, косите мускули, бедрата и глутеусите“, обяснява специалистът Мадлен Кастеланос в Woman’s Day. Всички тези мускулни групи участват по време на интимни преживявания, така че поддържането им в добра форма е особено важно. Така че – включете планка към вашия набор от упражнения и няма да съжалявате.

7. Клекове

Не е тайна, че с помощта на клекове можете да постигнете съблазнителни форми. Ползите от тези упражнения обаче са много повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Когато се изпълнява правилно, това упражнение подобрява издръжливостта и подвижността на бедрата, а също така повишава либидото.

Не забравяйте да почивате

Във всичко трябва да знаете мярката и почивката не е изключение от правилото. Д-р Майлс ви напомня, че с упражненията може да се прекалява. В този случай ще постигнете обратния резултат и ще намалите нивата на тестостерон. Направете място за почивка дори и в най-натоварените ви графици.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе