Последствията от връзка без интимност за които никой не говори  

Последствията от връзка без интимност за които никой не говори  
Любов и партньорство

Последствията от връзка без интимност за които никой не говори  

 

Интимността между двойките е от голямо значение за техните отношения. И когато тя намалее, се осъзнава колко важна е ролята на интимните отношения в една връзка. Това ли е краят на романтичната приказка? Възможно ли е да възвърнете искрата между вас и да изпитвате отново страст един към друг така, както преди?

Чудиш ли се, защо сте стигнали до тук? Защо вече няма тръпка между вас и не сте интимни? Някои от причините за края на сексуалните отношения между партньори са психичните състояния като стрес, депресия, притеснения, които влияят на либидото. Както и нерешени проблеми, конфликти, загуба на сексуално желание, предателство, биологични промени като бременност, менопауза, еректилна дисфункция, също и зависимости към алкохол или наркотици. Едностранната любов  може да доведе до сериозни проблеми в вашата връзка.

Какви са последствията от липсата на интимни отношения между двойките, вижте в статията.

Повишена раздразнителност при мъжете

За мъжа половият акт е повече физическа нужда, отколкото емоционална. И ако не може да задоволиш нуждите му, той става много раздразнителен. Дори е склонен да започне да те обижда и напада. Според проучвания повечето жени могат да бъдат привлечени сексуално от арогантни и груби партньори.

Опасност от депресия

Брак без интимност? Лягаш в леглото на съпруга си, който дори не те докосва? Нито поглежда. Как би се отразило това на теб? Понякога липсата на интимни отношения може да остави трайни следи на психиката. Самочувствието ти е първото нещо, което ще бъде засегнато.

Когато мъжът не изпитва привличане от жената до себе си, най-често тя изпада в дълбока депресия. Липсата на сексуални отношения в брака може да е заради несъответствие в предпочитанията на мъжа и жената. Но дори и да имате различни влечения по отношение на игрите в леглото, трябва да ги изясните и да се опитате да откриете баланса.

По-трудна комуникация

Когато липсва интимност във вашата връзка, комуникацията ви става все по-трудна. И обратното – ако липсва комуникация, това се отразява и върху интимните ви отношения. Ако сте в подобна ситуация се консултирайте със семеен терапевт и бъдете напълно откровени един към друг.

Намалена емоционална интимност

Всяко действие носи последствие със себе си. Във връзка, в която не правите любов, емоционалната ви интимност също е засегната. Чувстваш се неудобно да си отворена към него или да бъдеш уязвима. Различните видове интимност в една връзка са взаимосвързани. Когато едната е засегната, няма как другата да остане здрава.

Ниско самочувствие

Липсата на интимност от страна на партньора ти, може да повлияе неблагоприятно на твоето самочувствие. Има и случаи, когато асексуалният във връзката започва да се подиграва на желанието за любов в отсрещния човек и да го кара да мисли, че това е нещо, от което трябва да се срамува. Подобно подигравателно отношение също може да понижи самочувствието.

Как една връзка, в която не се прави любов се отразява на жената?

Не във всички случаи жените са тези, които нямат желание за интимност. Понякога те са много по-сексуални от своите партньори, противоположно на твърденията за нежния пол. И ако мъжете реагират с раздразнителност, то жените са много по-коварни. Те искат отмъщение. Едно от най-неприятните неща, които може да преживее един мъж е всички да разберат колко зле е в леглото и как не иска да докосва жена си. Подобни слухове може да породят куп съмнения, дори и тези, които са свързани със сексуалната ориентация на мъжа.

Настъпва ли краят на връзката?

Ако не осъзнаете големия проблем пред който сте изправени и не направите всичко възможно да го разрешите, отдалечаването един от друг, както сексуално, така и емоционално, ще донесе със себе си пагубни за вашата връзка последствия. Възстановяването на интимността ви може да доведе до щастлив финал, но това е възможно, когато и двамата го искате. Бъдете напълно откровени и честни един към друг и потърсете професионална помощ, за да спасите връзката си.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе