Как да проверите състоянието на връзката си
Любов и партньорство

Как да проверите състоянието на връзката си

Да проверите състоянието на връзката си е дейност, при която партньорите се отдават на открити и честни разговори за взаимоотношенията си. Двамата партньори решават да отделят време в един и същи ден и час, за да се съберат с поредица от въпроси и да проведат здравословна дискусия. Двамата открито и внимателно слушат, споделят и обменят обратна връзка в ексклузивна обстановка.

Темата на тази дискусия се върти около емоционалната интимност, чувствата, преживяванията, предизвикателствата и стремежите за създаване на балансирана връзка. Тази дискусия има за цел да подобри комуникацията, разбирането и емоционалната близост. Тези контролни срещи осигуряват платформа за решаване на всякакви проблеми, свързани с романтичните отношения, изясняване на очакванията и подхранване на цялостното здраве на връзката. Чрез редовното провеждане на такива разговори партньорите могат да останат наясно с нуждите на другия и да работят заедно за поддържане на по-силна връзка.

Как да проверите състоянието на връзката си

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

infomax-logo-50-15-HW Иво Сиромахов: Ето ги законите на плажа

Как да проверите състоянието на връзката си?

Изберете подходящо време

Преди да започнете да проверявате състоянието на връзката си, уверете се, че сте избрали подходящо време за тази дейност. Трябва да сте сигурни, че сте избрали време, когато и вие, и партньорът ви сте в спокойно състояние и не бързате за никъде. Никой от вас не трябва да е разсеян или зает с други задачи. По този начин можете да създадете среда, в която да се включите напълно в разговора, да слушате активно и да споделяте открито.

състоянието на връзката

Създаване на удобна среда

Изберете удобно, спокойно, сигурно и уединено място, където и двамата се чувствате комфортно, докато говорите за състоянието на връзката си. Мястото, което сте избрали, трябва да ви осигури достатъчно уединение и ще бъде без минимални разсейващи фактори, за да можете да се съсредоточите върху текущия разговор. Избраното от вас място може да бъде уютната ви всекидневна, кафене или тихо кътче в дома ви.

Задайте положителен тон

Когато започвате разговора за проверка на състоянието на връзката ви, бъдете оптимистични и подкрепящи. Изразявайте благодарност и използвайте положителни твърдения в началото на дискусията. Признайте присъствието, усилията или качествата на партньора си, които цените, и се опитайте да създадете атмосфера на топлина и насърчение.

състоянието на връзката

Използвайте въпроси с отворен отговор

Формулирайте и задавайте въпроси, които насърчават подробни отговори, като например „Как се чувстваш по отношение на връзката ни напоследък?“ Никога не задавайте въпроси, на които трябва да се отговори с „да“ или „не“ по време на тази сесия, тъй като подобни въпроси не позволяват на партньора ви да изрази по-задълбочено своите емоции, мисли и преживявания.

Отворените въпроси насърчават смислените разговори, като приканват хората да споделят своите гледни точки, да доразвият чувствата си и да предоставят контекст. Само така ще можете да направите реална оценка на състоянието на връзката ви.

Отнасяйте се с уважение и не съдете човека до вас

Подхождайте към разговора за състоянието на връзката със съпричастност, като избягвате да обвинявате или критикувате. Вместо това се съсредоточете върху това да изслушате неговата гледна точка и да намерите решения.

Практикувайки уважение и съпричастност, вие насърчавате среда, която поощрява честното споделяне и съвместното решаване на проблеми. Това също така предотвратява превръщането на разговора в конфронтация и поддържа чувството за взаимна подкрепа.

състоянието на връзката

Определете бъдещи дати за проверка на състоянието на връзката ви

След продуктивна и процъфтяваща проверка на състоянието на връзката можете да обсъдите и да се споразумеете кога ще се проведе следващият разговор. Предварително определете бъдеща дата за това, за да сте сигурни, че често ще изразявате чувствата, преживяванията и състоянието на връзката си.

Като насрочвате тези последващи контролни срещи, вие демонстрирате ангажимента си да подхранвате връзката си и да решавате възникващите проблеми. Последователността в общуването помага да се предотврати ескалирането на проблемите и се добавя в откритите дискусии. Разбира се, ако има някакъв проблем, не чакайте да дойде уречения ден и час, за да го обсъдите, но отново подходете по-описания по-горе начин.

Вижте още:

5 начина, по които хората наказват партньора си за изневяра

Емоционалната изневяра е на една крачка от приятелството: Готова ли си да рискуваш?

Три неща, които да НЕ правите, ако подозирате половинката си в изневяра

3 магически бутона, които ви позволяват да „отворите“ всеки мъж

Как се появяват жените с „железен“ характер?

Зодиите, които ще намерят ИСТИНСКА ЛЮБОВ до края на 2023

Кой трябва да се извини – мъжът или жената?

Величието на жената е вечно

Tagged ,
на горе