разядка със спанак
Идеи за дома

Рецепти за разядка със спанак

Разядка със спанак е лесна и здравословна храна, която може да се приготви бързо и лесно. Разядка със спанак е подходяща храна, както за закуска, за добавка към обяда, за лека вечеря.

А знаете ли, че…?

…100 гр. пресен спанак съдържа половината от дневната доза на витамин А, три дневни норми на витамин К и почти 50 % от дневната нужда от витамин В9.

ТОП 3 лесни рецепти със скумрия – топи се в устата

Печени, златисти картофи със заквасена сметана – чудесен вариант на вечеря „по селски“

Пилешка супа – „мехлем“ за стомаха, ползи за здравето, основни трикове за вкуса + рецепта на готвача

Вълшебната супа Авголемоно е толкова вкусна, че вдига болни на крак

Най-добрата рецепта за гъбена супа, която ще ви зарадва в студа

Лесни и експресни маслинови соленки

Ето как да си приготвите у дома разядка със спанак

разядка със спанак
Източник: www.pixabay.com

Разядка със спанак: рецепта 1

Необходими продукти:

-500 гр. прясно замразен или сварен спанак;

-1 глава лук;

-2 скилидки чесън;

-1 бр. червена чушка;

-2 домата;

-зехтин или друг вид растителна мазнина;

-сол;

-черен пипер;

-сминдух – по избор.

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете на дребни кубчета лука, чесъна, червената чушка и домата.

Налейте зехтина (растителна мазнина) в голям тиган и загрейте на среден огън.

Добавете нарязания лук и чесън и гответе, докато лука стане мек и прозрачен.

Добавете червената чушка и доматитe. Гответе за около 5 минути, докато доматите станат меки и пуснат сос.

Накрая добавете спанака и гответе, докато омекне, до сгъстяване на съдържанието. Ако решите да използвате пресен спанак, вместо замразен, гответе го за около 10 минути, докато свие обема си. Ако използвате замразен спанак, гответе го за около 5 минути.

След като спанакът е готов, подправете със сол, черен пипер на вкус, и ако желаете сминдух или друг вид суха подправка.

Разядката е готова за консумация.

Може да я сервирате самостоятелно или като гарнитура към пилешко, риба или друг вид месо.

Също така, можете да си направите брускети, които да гарнирате с разядка от спанак.

разядка със спанак
Източник: www.pixabay.com

Разядка със спанак: рецепта 2

Необходими съставки:

-3-4 филии хляб или 1 франзела нарязана на филийки;

-1 купичка измити, почистени и нарязани листа от пресен спанак;

-1-2 скилидки чесън;

-1-2 супени лъжици олио или зехтин;

-сол на вкус;

-черен пипер на вкус;

-сирене по ваш вкус.

Начин на приготвяне:

С помощта на остър нож нарежете хляба или франзелата на филии с дебелина по ваше желание.

Следващата стъпка е да ги намажете с малко масло или зехтин.

Подредете филиите в подходяща тава за печене и ги запечете в предварително загрята фурна на 180℃, за около 5 минути или до златист цвят.

Докато хлябът се пече, налейте малко зехтин или масло в голям тиган и загрейте на средна огън. Добавете наситненият чесън.

След около 30 секунди добавете спанака и гответе, докато не омекне и не смали обема си, около 2-3 минути.

Овкусете със сол и сухи подправки по ваш вкус.

Нанесете от спанака върху запечените филии хляб (брускети) и нарязано сирене.

Разядка със спанак е готова за сервиране! Консумира се, както топла, така и студена.

Добър апетит!

Рецепти за разядка със спанак Как да премахнете миризмата на чесън

Tagged , ,
на горе