Георги Раковски – Българинът владеещ 8 езика, включително 3 древни

Раковски един велик българин
Величествена България

Георги Раковски – Българинът владеещ 8 езика, включително 3 древни

Георги Сава Раковски – велик българин! Заслужил вечна слава, чест и уважение! Интелигентността и уменията му са се простирали в много широки граници и е едно от безспорните доказателства за това е, че Георги Раковски е владеел 8 езика, като 3 от тях са древни. Спокойно може да се каже, че неговият принос е най-голям за съхраняването на българското национално самосъзнание.

Нашият революционер е виден деец, историк, фолклорист, журналист, създател и участник в национално-освободителни движения, полиглот, философ, просветител, педагог, етнограф, писател, неуморно търсещ нашата най-древна и истинска история… Списъкът е много дълъг! Безчет прекрасни качества обединени в една личност!

Преподобна Стойна, българката стискала жарава с голи ръце, лекувала безнадеждно болни

Ванга, мъдрият „глас“, който ни завеща, че злото ще бъде победено само с добро

Мелник, където автентичността и магията се сливат в едно

Рупите, вихър от космически енергии

Роженски манастир, „Храна“ за душата

Село Мечкул, по стъпките на Крали Марко

Стобските пирамиди – природен феномен, част от природната съкровищница на Величествена България

Георги Раковски – велик българин, достоен син на Майка България

Кратка информация за Раковски – един велик българин 

Рожденото му име, е Съби Стойков Попович. Но и известен като Георги Сава Раковски. Ярката личност Раковски, е роден на 2 април в град Котел, през 1821 г.

На 6-годишна възраст момчето постъпва в местното килийно училище и започва да изучава гръцки език. От 1834 до 1836 г. учи в Карлово при Райно Попович.

През 1837 г. продължава обучението си в най-престижното училище в Истанбул. Там започнал да изучава философия, реторика, френски език, латински, старогръцки, персийски и арабски език.

Кой е Георги Сава Раковски?

Ето какво пише в книгата си: „Раковски – 200 години безсмъртие“, авторът Иван Тренев:

„Раковски е една от най-уважаваните личности в Европа през 19-ти век и е национален герой на Индия, застъпвал се срещу колонизацията на индийците от англосаксите и Запада!

Днес в Индия има над 10 училища с името „Георги Раковски“! Има и няколко детски градини, чийто патрон е неговото име.

Раковски е единственият българин, който владее санскрит по онова време. Може би и до днес индийците почитат повече Раковски, отколкото ние. В Индия той посмъртно е обявен за национален герой.

Изнасял лекции в самата Сорбона в Париж – един от най-елитните и уважавани университети в Европа.

Личен приятел е с Карол Давила – основателят на медицинският факултет в Букурещ, Румъния.

В началото на 60-те години на 19-ти век в ЛА СКАЛА в чест на Раковски се изпълнява операт в две действия. Самият той присъства на представлението.

Защо Раковски избира конкретни цветове на българското знаме?

Раковски разбира, че България може да бъде съхранена и спасена със специален езотеричен код. Този код се нарича „българският флаг – бяло, зелено и червено“. Подрежда тези цветове, по-известни като „цветовете на саламандъра“. Спомнете си, че пленено българско знаме няма и до днес! Авторът на знамето е Раковски с идеята, че то ще пази България, защото в него е кодирана енергия!

До смъртта си Раковски стига до истината, че първобитният език на човека следва да се търси там, където се е появил, а не в различни писмени паметници, които не могат да „отидат“ в това минало, защото са претърпели хиляди изменения.

Така с пребиваването си в Марсилия (дн. Франция), в марсилската огромна библиотека, той се занимава със санскритската древна книжнина. Там той се натъква на огромни съвпадения, а според самият него почти еднакви, със старобългарският език.

Старата българска книжнина е укривана в пределите на Стара планина. Гонението срещу богомилите принудило тези българи да бягат и много от тях пренасяли книгите в околностите на Лион, Франция.

Днес България повече от всякога се нуждае от промени, както духовни, така и управленски.

В противен случай опасността българщината да изчезне е по-голяма, поради все по-навлизащият модерен технически прогрес. Българската история е била на прицел, което продължава и днес. Това се е осъществявало и в старо време с унищожаването на българската народна книжнина.

Част от материалът е с източник:

„Раковски – 200 години безсмъртие“, автор Иван Тренев

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе