8 неща, за които да помислите, преди да започнете разговор с бившия

8 неща, за които да помислите, преди да започнете разговор с бившия
Любов и партньорство

8 неща, за които да помислите, преди да започнете разговор с бившия

Отношенията с бившия ви могат да бъдат сложни. Не всички остават приятели след раздялата си, но това не означава, че няма да ви се наложи да говорите с него. Не е задължително да окаже, че това е процес на проби и грешки, защото може да комуникирате с бившия си така, както с всеки друг човек. Знаем, че можете да позволите на историята си да ви паникьоса твърде много. Но в края на краищата той е просто човек.

Без значение каква е причината за раздялата, трябва да знаете как да започнете този разговор. Трябва да подходите зряло и без да имате прекалено много терзания.

8 неща, за които да помислите, преди да започнете разговор с бившия

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Надявам се да се влюбиш

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

И така, ето няколко въпроса, върху които е добре да помислите, ако по някакъв повод поискате или ви се наложи да започнете разговор с бившия си по дадена тема:

Колко време е минало?

Времето е забавно нещо, нали? Ако са минали само няколко седмици, емоциите може да са все още сурови. От друга страна, годините може да означават, че и двамата вече сте напълно различни хора. Тази разлика може значително да оформи тона и съдържанието на разговора ви. Това е като да знаете дали да си вземете чадър или слънчеви очила – времето влияе на всичко!

Защо протягате ръка?

Нека поговорим за мотивите, поради които искате да започнете разговор с бившия си партньор. Търсите ли приключване, приятелство или може би разпалване на стар пламък? Разбирането на „защо“ е от решаващо значение. Това е като да изберете дестинация, преди да започнете да шофирате, защото в противен случай може просто да се въртите в кръг. Не забравяйте, че честността към себе си е ключът към това разговорът с бившия ви да бъде смислен и истински.

с бившия
8 неща, за които да помислите, преди да започнете разговор с бившия

Как приключи връзката?

Повторното разглеждане на сцената на раздялата не е свързано с преживяване на сълзлива история. Става дума за контекста. Дали раздялата е била приятелска, или по-скоро прилича на холивудска драма? Предисторията подготвя сцената за новия ви разговор. Ако раздялата е завършила бурно, това ще промени подхода ви. Скалистият край означава да действате внимателно, като да вървите по въже.

Емоционална готовност

Все още ли таите болка или гняв към бившия си и това, което е станало помежду ви? Уверете се, че не влизате в бурята неподготвени. В края на краищата, целта тук е да проведете разговор с бившия, а не да започнете нова световна война. Става въпрос за това да се уверите, че сте на място, където можете да се ангажирате положително, без старите емоции да превръщат диалога в бойно поле. Затова отделете малко време, за да оцените емоционалното си състояние и намеренията си. Ако сте спокойни, уравновесени и истински отворени за възстановяване на връзката, значи сте готови да започнете този разговор с бившия си.

Какво е състоянието на настоящите ви връзки?

Ето един важен въпрос: къде се намирате и двамата в момента в любовния си живот? Ако някой от вас е във връзка, динамиката на това как да говорите с бившия си партньор се променя значително. Става въпрос за спазване на границите – а това включва и съобразяване с това да не нараните настоящия си партньор или партньора на бившия си. Навлизането в тази територия изисква баланс, който е толкова деликатен, колкото и при ходенето по въже. Не искате да станете причина за разстройството на настоящата им връзка или на вашата. Уверете се, че разговорите ви са подходящи и прозрачни. Ако се съмнявате, помислете как бихте се чувствали, ако ролите се разменят.

Взаимни приятели и социални кръгове

Разгледайте общия социален пейзаж. Вашите приятели все още ли са техни приятели? Ориентирането в този лабиринт е от решаващо значение, защото това е като да имате публика за личния си разговор. Искате да бъдете уважителни и внимателни, за да избегнете всякакви социални фалшификации.

с бившия
8 неща, за които да помислите, преди да започнете разговор с бившия

Вашите цели за разговора

Каква е крайната ви цел от това да говорите с бившия си? Възстановяване на връзката, търсене на прошка или просто случайно наваксване? Не започвате разговор с бившия си приятел просто така. Трябва да има ясна причина за това, независимо дали е нещо практично, като например да поискате да си върнете вещите, да търсите приключване или да проучите възможността за приятелство. Наличието на конкретна цел гарантира, че разговорът ви има посока и цел. Без ясна цел той може да изглежда неловък или дори да създаде впечатление, че не сте продължили напред.

Потенциалното въздействие върху настоящия ви живот

Помислете как повторното установяване на връзка с бившия ви партньор може да се отрази на настоящия ви живот. Ще доведе ли до приключване или до усложнения? Ако повторното установяване на връзка с бившия ви донесе затварянето на отношенията или спокойствието, което търсите, тогава може би си струва да положите усилия. Но ако подозирате, че това ще ви остави емоционално бурни, което ще доведе до нощи, в които плачете насън и се тъпчете с храна за утеха, тогава може би ще искате да преосмислите това. Въпросът е да прецените ползите спрямо потенциалната емоционална цена на действията.

Вижте още:

5 разлики за това как мъжете и жените приемат раздялата

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

Теория за червения маникюр: защо всички мъже са луди по него?

Какво означава, когато мъж докосне кръста ви – нима е знак за интимност

Мъжете от тези четири зодии се страхуват от жените си

Какво да търсим в един партньор

13 признака, че не трябва да се разделяте с партньора

Tagged ,
на горе