6 съвета за почистване на кучешки косми в къщата
Домашни любимци

6 съвета за почистване на кучешки косми в къщата

Писнало ли ви е от чистене на кучешки косми у дома? Кучетата са нашите най-добри приятели и въпреки че ги обичаме, не обичаме космите, които пускат из целия ни дом. Те не могат да помогнат, но може би ние можем да ви помогнем! За да подобрите вътрешната среда във вашата къща, от качеството на въздуха до чистотата, ето няколко съвета за почистване на кучешки косми.

HappyWoman_Astrology_1200x300

Как да разберем дали кучето има кърлежи

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Причини, поради които да сме благодарни на котките

Как да помогнете на бездомна котка

Какво да правите, ако домашният ви

6 съвета за почистване на кучешки косми в къщата

1. Четкайте и къпете любимците си редовно

кучешки косми
6 съвета за почистване на кучешки косми в къщата снимка: pinterest

Един от най-добрите начини за почистване на кучешки косми е да предотвратите отделянето им на първо място! Честото подстригване с четка и баня ще ви помогне много и има няколко неща, които са по-удовлетворяващи от това да изхвърлите голямата топка коса, която премахвате, преди да има шанс да се разпространи из къщата ви. Някои шампоани за кучета твърдят, че помагат за намаляване на отделянето, но търкането им със сапун и вода само по себе си върши добра работа.

Разбира се, много кучета ще харесат това внимание, но други може и да не. Бъдете готови за активно преследване из къщата, преди да можете да ги притиснете за добро четкане!

2. Помислете за покривала за седалки

кучешки косми
6 съвета за почистване на кучешки косми в къщата снимка: pinterest

Въпреки че това може да не е най-естетически привлекателното решение, покриването на любимите места за разходки на най-добрия ви приятел може просто да бъде най-лесният и прост отговор. Опитайте да покриете леглото, любимия стол или края на леглото с голямо одеяло, което може да се пере. Можете бързо да го хвърляте в пералнята на всеки няколко дни и да се справите с натрупването на кучешки косми, които иначе биха били върху вашите мебели.

3. Почиствайте подовете си

кучешки косми
6 съвета за почистване на кучешки косми в къщата снимка: pinterest

Подовете са мястото, където ще видите по-голямата част от натрупаната коса и за съжаление там тя може лесно да се разпространи. За да предотвратите проследяването на кучешката коса в къщата от хора и кучета, които се разхождат наоколо, не забравяйте да почиствате тези подове често и старателно. Също така се препоръчва първо да почистите или избършете, преди да прибегнете до прахосмукачката, тъй като това ще поддържа вашето оборудване работещо и в добро състояние.

За всичко, различно от килим, влажният моп ще действа като магнит, когато става въпрос за събиране на кучешки косми. Ако работите върху твърда дървесина, не забравяйте да използвате препоръчан продукт за почистване на дървесина и се уверете, че всичко е сухо, когато работата приключи.

4.Участвайте в правилното планиране на повърхността

Ако имате достатъчно късмет да сте в етапа на подготовка или обновяване на вашия дом, помислете дали да направите правилния избор, когато става въпрос за повърхности. Ако вече имате кучета или знаете, че ще ги имате, струва си решението да изберете дървен под или плочки вместо килим. Твърдата дървесина или всяка друга твърда повърхност е много по-лесна за почистване с метла или моп, отколкото килим, който ще насърчи тайното натрупване на кучешки косми и пърхот.

5.Използвайте влажна кърпа или гумени ръкавици

кучешки косми
6 съвета за почистване на кучешки косми в къщата снимка: pinterest

Влажна кърпа или гумени ръкавици ще се отърват от много кучешки косми, тъй като космите се придържат много добре към тези материали, когато са мокри. Това е добър избор за почистване на мебели като допълнение към прахосмукачката. Без значение колко мощна или скъпа прахосмукачка имате, тя със сигурност ще пропусне няколко косъмчета или няма да може да достигне до всички тесни ъгли.

6.Валяци за мъх, балони и тиксо

Има няколко бързи, лесни и нетрадиционни опции за почистване на кучешки косми. Валяци за мъх, статично електричество от балони и тиксо могат да помогнат за премахване на досадните косми, полепнали по диваните, тапицерията и дрехите ви. Помислете за съхраняване на запаси от тях около къщата или в колата си за тази конкретна цел. Въпреки че може да искате да сте превантивни, тези инструменти не се препоръчват за приложения директно върху вашето куче.

Tagged ,
на горе