6 ползи от временната раздяла във връзката
Любов и партньорство

6 ползи от временната раздяла във връзката

Концепцията за временната раздяла не е рядкост в брака, но все още често е неразбрана, а понякога дори заклеймявана. Но когато се прави правилно, тя може да предложи различни ползи, които да помогнат за спасяването на връзката или да дадат на всеки от партньорите яснотата, от която се нуждае, за да продължи напред. Това не означава, че ще скъсате с партньора си, а просто си давате възможност, за да спасите отношенията си.

infomax-logo-50-15-HW Ралица Паскалева и Теодор Салпаров показаха бебето си

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Когато водопадите са 5 и си в сърцето на джунглата на остров Бали

Ето някои от предимствата на временната раздяла във връзката:

Дава ви пространство и перспектива

Когато живеете с някого ден след ден, може да е трудно да придобиете перспектива за връзката. Временната раздяла във връзката връзката и прекарването на известно време отделно може да ви даде пространството, от което се нуждаете, за да обмислите проблемите, които ви тревожат. Без разсейващите фактори и конфликтите на ежедневието можете да направите крачка назад и да помислите по-ясно за това какво искате и от какво се нуждаете от партньора си.

временната раздяла
временната раздяла във връзката

По-ясна комуникация с партньора ви

Едно от предимствата на временната раздяла е, че тя може да доведе до по-честно и открито общуване между вас и партньора ви. Когато живеете разделени, ще трябва да полагате усилия да разговаряте редовно и ще имате повече време да обмислите какво искате да кажете. Това може да доведе до по-обмислени и продуктивни разговори, както и до по-дълбоко разбиране на чувствата и нуждите на другия.

Решаване на проблеми

По време на временната раздяла двамата партньори имат възможност да идентифицират проблемите във връзката си, без да изпитват натиск от това, че са в едно и също пространство. С повече свобода да обмислят преживяванията и мислите си партньорите може да се окажат по-отворени да работят по въпроси, които са избягвали, като например проблеми в общуването, проблеми с интимността или скрита несигурност.

временната раздяла
временната раздяла във връзката

Възстановяване на връзката със себе си

Почивката от брака може да бъде и възможност да се съсредоточите върху себе си. Може би сте пренебрегвали собствените си нужди и интереси, за да поддържате връзката. Временната раздяла може да ви позволи да се свържете отново със себе си, със своите страсти и със собствените си цели за бъдещето. Това може да доведе до по-голяма увереност в себе си и по-силно чувство за идентичност.

Преосмисляне на връзката

Може би сте имали усещането, че сте заседнали в коловоз или че не се развивате като двойка. Прекъсването може да ви даде възможност да изследвате нови начини на общуване помежду си и да предоговорите условията на връзката си. Това може да доведе до по-силно и пълноценно партньорство в дългосрочен план.

временната раздяла 3
временната раздяла във връзката

Избягване на прибързани решения

Двойките често се чувстват принудени да вземат бързи решения, когато нещата във връзката им станат трудни. Това може да доведе до разтрогване на брака, без да се общува правилно или да се обмисли какво може да се спаси. Временната раздяла дава възможност на всеки от партньорите да направи крачка назад и да обмисли какво наистина иска, без да бърза с вземането на окончателни решения.

И двамата трябва да са съгласни с временната раздяла

Временната раздяла може да бъде ефективна, само когато двамата съпрузи са взаимно съгласни с продължителността, правилата и основната цел на раздялата. Запомнете, че това не е едностранно решение. Силно препоръчително е да проведете задълбочено обсъждане със съпруга си и да оформите тези особености чрез устно споразумение за временната раздяла. В противен случай няма да постигнете желания ефект, дори отношенията ви може да се влошат. Важна е откритата и честна комуникация.

И не забравяйте, че при временната раздяла обикновено имате сходни права и задължения около семейството. Просто си давате време да осмислите проблемите и да се справите ефективно с тях. Това, че сте разделени, не означава, че можете да си изневерявате, защото това противоречи на идеята за изграждане на здрава връзка, към което и двамата се стремите.

Вижте още:

Мъжката гледна точка: Горчивата истина за жените, които имат връзка с женен мъж

Учените казаха на коя възраст жените са истински магнит за мъжа

Тайна техника за изпълнение на желания

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

3 мита за мъжките желания, в които жените все още вярват и каква е реалността

10 признака, че мъжът се интересува от вас повече, отколкото казва

Как да изглеждаме скъпо облечени: 7 цвята /СНИМКИ/

10 начина да му покажете, че държите на него

Tagged ,
на горе