Падате си по него – действайте с поглед
Любов и партньорство

Падате си по него – действайте с поглед

Когато си падате по него, във вашето съзнание преминават много мисли. Ако харесвате едно момче, то би било много трудно да го скриете. От психологическа гледна точка директният контакт с очите предизвиква отделянето на окситоцин, който често е наричан „хормон на любовта“ или „хормон на прегръдката“. Това може да създаде усещане за близост, дори и да е само мимолетен момент на улицата или на чаша кафе. Така че, когато флиртувате с очи, вие всъщност стартирате малка биохимична партия както във вашия мозък, така и в мозъка на другия човек.

Второ, флиртът с поглед може да ви помогне да прецените интереса на човека и дали си падате по него. В психологията това е сходно с концепцията за „реципрочно харесване“, при която вие и другият човек е по-вероятно да се чувствате привлечени един към друг, ако и двамата вярвате, че привличането е взаимно.

Тези малки погледи, които открадвате? Те са като мини експерименти за оценка на взаимния интерес въз основа на невербалните сигнали на другия човек. Ако той задържи погледа ви или ви отвърне с поглед, по същество получавате меко „Да“, без да изричате нито една дума. Така става ясно, че вие си падате по него, а той по вас- също.

А и най-хубавото: психологията ни казва, че продължителният контакт с очите може да увеличи вероятността двама души да се влюбят. Затова, ако си падате по него, какво чакате? Време е да действате.

infomax-logo-50-15-HW 10 неща, които една детска стая трябва да има

infomax-logo-50-15-HW Москва: Третият Рим или четвърти Вавилон?

Ето и някои начина как да го постигнете, без да бъдете прекалено директна и като използвате силата на зрителния контакт и усмивката:

Обръщане на флирта с поглед

Гледайте право напред и не гледайте към човека, с когото се опитвате да установите визуален контакт, дори да си падате по него. Но в същото време се фокусирайте върху него и го дръжте в полезрението си. Изчакайте този човек да ви погледне. И точно когато насочи очи към вас, обърнете лицето си към него и погледнете обратно към този човек. По този начин дискретно създавате впечатлението, че той е този, който се интересува да ви гледа, а не обратното. Важното е само да го направите естествено, а да не изглежда, че играете роля.

Гледайте по-дълго време

Досега сте си разменяли мимолетни погледи, но сега, когато човекът, когото харесвате, развълнувано чака да му отвърнете с поглед, втренчете очи, преди да отвърнете. Психологически погледнато, погледът с продължителност от 3 до 5 секунди често е най-подходящият, за да покажете, че си падате по него. Той е достатъчно дълъг, за да създаде усещане за интимност, но достатъчно кратък, за да не изплаши някого. Тази продължителност съвпада с това, което психолозите наричат оптимална продължителност на директния поглед, който улеснява социалната комуникация и връзките.

Защо точно този времеви диапазон? Той е свързан със способността на човешкия мозък да разчита емоционални и социални сигнали. Всеки по-кратък период може да не е достатъчен, за да предизвика топлото, размито освобождаване на окситоцин, а и човекът може да не разбере, че си падате по него. Но ако се задържите твърде дълго, рискувате да активирате системите на другия човек за откриване на заплаха и да преобърнете сценария от флирт към сплашване. Едва ли искате това.

по него
Падате си по него – действайте с поглед

Усмивка и руменина

Говорете с приятелите си или изглеждайте заети и гледайте за секунда-две. И всеки път отвръщайте поглед, като се усмихвате по очевиден или неловък начин. Все още не се усмихвайте на човека, когото гледате. Винаги се усмихвайте, само докато гледате встрани.

Наблюдавайте реакцията му

Този човек гледа ли ви толкова често, колкото вие гледате него, защото си падате по него? Ако е така, това работи и сте на път да го заговорите съвсем скоро. Ако този, когото харесвате, не отвръща на погледите ви, независимо какво правите, той не се интересува, така че се откажете и продължете напред. Не можете да спечелите всичките си игри за флиртуване с визуален контакт.

Чувствате се смели? Повишете нивото на флиртуване с очен контакт

Ако сте на парти или просто искате някой да разбере, че се интересувате от флирт, следвайте същите стъпки, както споменатите по-горе, но вместо просто да се взирате за няколко секунди в него, вгледайте се в очите му и ги погледнете веднъж нагоре-надолу с благодарна усмивка. Това му позволява да разбере, че го разглеждате и го намирате за привлекателен, а това означава, че си падате по него.

по него
Падате си по него – действайте с поглед

Усмихвайте се, докато „гледате“

Сега, когато сте сигурни, че човекът, когото гледате, е също толкова заинтересован от размяната на откраднати погледи, е време да направите крачка напред. По време на един от по-дългите си погледи погледнете право в очите му и се усмихнете, само малко. Ако ви се стори неловко и леко глупаво, това е още по-добре!

Ако човекът, когото гледате, изглежда шокиран или отвръща поглед набързо, той просто има нужда от още малко време, за да се разгорещи. Но ако човекът ви се усмихне в отговор, значи сте попаднали на точното място. Вие си падате по него, а той също ви харесва.

Вижте още:

5 разлики за това как мъжете и жените приемат раздялата

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

Теория за червения маникюр: защо всички мъже са луди по него?

Какво означава, когато мъж докосне кръста ви – нима е знак за интимност

Д-р Неделя Щонова със 17 безценни съвета как да влезете във форма и да сте здрави

Мъжете от тези четири зодии се страхуват от жените си

Какво да търсим в един партньор

13 признака, че не трябва да се разделяте с партньора

Tagged , , ,
на горе