Как да удължите живота на вашия маникюр
Здраве и красота

Как да удължите живота на вашия маникюр

Свежият маникюр е чудесен начин да се почувствате красиви и женствени. Обаче, напуканият и олющен лак за нокти може да бъде малко неприятен.

Да поддържате маникюра си добър възможно най-дълго е предизвикателство, което си заслужава – и ако имате късмет, може да издържи само около две седмици! Тук ще ви покажем няколко съвета, които ще ви помогнат да удължите живота на вашия маникюр. Следвайте тези прости съвети за лак за нокти и ще можете да поддържате ноктите си в най-добрия си вид седмици наред. Като алтернатива, ако сте в салона, уверете се, че вашият техник за нокти използва споменатите продукти.

Стимулиране растежа на косата: терапии и практики за здрава и плътна коса

14 тайни на съблазняването

Как да удължите живота на вашия маникюр

Използвайте основно покритие

маникюр
Как да удължите живота на вашия маникюр снимка: pinterest

Всеки любител на красотата знае, че добрият маникюр е инвестиция. Независимо дали отивате в салон или си правите ноктите у дома, отделянето на време за оформяне на ноктите ви е ангажимент. И като всеки ангажимент, искате да продължи. Това е мястото, където се намесва основното покритие.

Основното покритие помага за удължаване на живота на вашите нокти по няколко начина. Първо, той осигурява адхезивен слой между ноктите и лака. Това създава условия за предотвратяване на начупване и белене, две от най-честите индикации за неуспешен маникюр. В допълнение, основното покритие може да помогне за запълване на всички несъвършенства по ноктите ви, осигурявайки гладка повърхност, върху която да се залепи лакът.

Нанесете топ лак

маникюр
Как да удължите живота на вашия маникюр снимка: pinterest

Без топ лак вашият маникюр ще бъде недостатъчно готов. Топ лакът е важна стъпка за постигане на дълготраен маникюр. Топ лакът осигурява слой защита за вашите нокти, като помага за предотвратяване на начупване и белене. В допълнение, горният слой може да помогне за интензифициране на цвета на вашия лак и да му придаде гланцово покритие.

В резултат на това използването на топ лак е лесен начин да запазите ноктите си в най-добрия си вид за по-дълго време. Горещ съвет: нанасяйте отново топ лак през ден, за да увеличите продължителността на защитата.

Внимавайте с ръцете си

маникюр
Как да удължите живота на вашия маникюр

Всички знаем колко е важно да мием ръцете си. Но знаете ли, че твърде честото миене на ръцете всъщност може да повлияе на издръжливостта на вашия лак? Това е така, защото всеки път, когато миете ръцете си, позволявате на водата да попие в кожата около ноктите ви, което може да повдигне лака.

В допълнение, водата и сапунът могат да изсушат кожичките ви, причинявайки ги напукване и лющене и увреждайки новия растеж на ноктите. За да удължите живота на вашия маникюр, опитайте се да ограничите миенето на ръцете. И не забравяйте да използвате мек сапун и хладка вода, за да не повредите ноктите си. Освен това направете всичко възможно да носите ръкавици, когато ръцете ви влязат в контакт с химикали, т.е. когато използвате продукти за почистване на дома си, тъй като те също ще изсушат ноктите ви.

Поддържайте ноктите си хидратирани

маникюр
Как да удължите живота на вашия маникюр снимка: pinterest

Ако търсите начин да удължите маникюра си и да поддържате ноктите си здрави и хидратирани, помислете за използването на масло за кожички. Подобно на нашата кожа, ноктите се нуждаят от хидратация, за да останат здрави и да предотвратят нацепване или напукване.

Маслото за кожички е направено с естествени съставки и помага за подхранване и овлажняване и се справя с този често срещан проблем. Просто нанесете няколко капки в основата на всеки нокът и го масажирайте с кръгови движения. Можете да използвате масло за кожички ежедневно или при необходимост, за да поддържате ноктите си в най-добрия вид.

Като следвате тези прости съвети, можете да удължите живота на вашия маникюр и да се радвате на красиви, здрави нокти за седмици напред!

Tagged , , , ,
на горе