Най-добрите житейски уроци, които ще научите през 20-те си години

Най-добрите житейски уроци, които ще научите през 20-те си години
Психология

Най-добрите житейски уроци, които ще научите през 20-те си години

Във всеки един етап от вашия живот вие получавате своите житейски уроци и трябва да ги използвате. 20-те години са известни като време на себепознание, когато научаваме безброй житейски уроци, като например каква работа искате, къде искате да живеете и с кого не искате да се срещате. За много хора решаваща част от това себепознание е терапията, особено през определящото десетилетие с толкова много промени в живота.

infomax-logo-50-15-HW Кошмар! Изкуственият интелект вече може да чете мислите на човека

infomax-logo-50-15-HW Чутовна драма! Асен Блатечки обидил Тома в „Като две капки вода“: Грозник, виж се, бе

Брад Пит срещу Бен Афлек: Гуинет Полтроу призна кой от е по-добър в леглото

Важните житейски уроци могат да бъдат от всякакъв характер, така че ето някои от тях, които може да използвате за вашето реализиране в живота:

„Хората никога не могат да бъдат такива, каквито очаквате да бъдат“

Това е един от важните житейски уроци. През 20-те си години може да осъзнаете, че това, което сте си мислели, че знаете за света и хората, които сте боготворели, може да се окаже погрешно. Може да научите неща, от които сте били предпазени като дете, може да се отдалечите от приятели или членове на семейството и да бъдете разочаровани от хора, за които сте смятали, че винаги ще ви подкрепят.

Но това важи и за обратното: Ще научите, че да не съдите книгата по корицата. Например хората, с които сте смятали, че никога няма да се разбирате, може да се превърнат в най-добрите ви приятели. Или пък работата, за която винаги сте смятали, че никога няма да е за вас, може да се окаже точно това, което искате.

житейски уроци

„Изцелението отнема време – понякога дори повече, отколкото е отнело причиняването на болката“

Може да изпитвате нетърпение да се излекувате или да продължите напред от болката в живота си, но вероятно все още ще имате моменти, в които тя ще се връща. Толкова сме фокусирани върху желанието си да се почувстваме по-добре сега и искаме болката да изчезне сега, но това отнема много време за отучване. Много от нас имат много заучени поведения, които сме използвали, за да се предпазим, след като преживеем болка, така че е необходимо време, за да променим тези поведения.

Изцелението не е линейно и трябва да бъдете активни в лечението си. Вместо да се надявате просто да го преодолеете или да се опитвате да го забравите, мислете за изцелението като за активна практика. Ходете на терапия, определете как да се грижите за себе си, търсете подкрепа от хората, които обичате, и прощавайте на когото трябва. Това е от ключовите житейски уроци, които трябва да запомните.

житейски уроци

„Можете да намерите семейството си в други взаимоотношения“

Разбира се, че семейството е важно, но хубавото на това да пораснеш, да се изнесеш от дома си и да срещнеш много нови хора е, че можеш да намериш семейството си в други хора, освен в тези, с които си биологично свързан. 20-те години са идеалното време да преоцените семейните си отношения и да научите тези житейски уроци. Има ли граници, които искате да поставите, за да защитите собственото си благополучие, или може би дори отношения, в които трябва да влагате по-малко енергия?

Често се чувстваме задължени към членовете на семейството си, но в действителност наш приоритет № 1 трябва да бъде да живеем най-щастливия си, истински живот, а не да изпълняваме семейни задължения. Семейството ви е дало много житейски уроци, но сега е време сами да научите останалите.

житейски уроци

„Сравнението наистина е крадецът на радост“

Един от най- важните житейски уроци е да не се сравнявате с другите. Сигурно сте се питали „Защо не съм толкова умен, слаб или красив като този човек?“. Но докато в средното и гимназиалното училище може да сте се учили да се вписвате, през 20-те години можете да се научите просто да се чувствате добре с това, което сте.

Разбира се, избягването на сравненията с други хора, независимо дали става въпрос за външния вид, личността, кариерата или дори финансовото състояние, изисква много практика и осъзнатост. Но добрата новина е, че с напредването на възрастта това става по-лесно.

Вижте още:

Как да бъдеш в хармония със себе

5 неща, които да знаете, преди да отидете на терапия за двойки

Бен Афлек разкри истината за диетата на Дженифър Лопес

21 цитата на Киану Рийвс: Едно нещо, което хората не знаят за мен е, че имах депресия. Човекът, който не ми позволи да бъда щастлив, бях АЗ

Всичко ще бъде успешно: 3 зодии скоро ще претърпят МОЩНИ ПРОМЕНИ

Петър Дънов за Жената: Повдигнете Жената и тя ще спаси света!

Ако ти не цениш жената до теб – някой друг ще го направи!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе