5 неща, които да знаете, преди да отидете на терапия за двойки

5 неща, които да знаете, преди да отидете на терапия за двойки
Любов и партньорство

5 неща, които да знаете, преди да отидете на терапия за двойки

Все повече хора стигат до терапия за двойки, ако имат проблем във връзката си. Тя може да ви помогне да подобрите ситуацията между вас и да спасите отношенията си, когато всичко изглежда изгубено.

Когато двойките достигнат до момент, в който проблемите между тях вече не могат да бъдат разрешени самостоятелно, те прибягват към тази терапия за двойки като към последна възможност за подобряване на връзката или брака си. Тя наистина може да бъде много полезна за тези, които са на ръба на отчуждението, но има няколко неща, които могат да бъдат шокиращи за двойките.

Не е хубаво да започват една терапия за двойки с мисълта, че тя ще оправи всичко и ще сте влюбени до полуда, без вие да направите сериозни усилия. Всяка една терапия за двойки има за цел да подобри комуникацията между вас и постепенно отново да намерите пътя един към друг.

5 неща, които да знаете, преди да отидете на терапия за двойки

infomax-logo-50-15-HW Анна Уинтур: Карл Лагерфелд поддържаше имиджа си на върховен жрец на блясъка, но…

infomax-logo-50-15-HW  Истинският монарх на Великобритания, австралийски земеделец, получи покана за коронацията на крал Чарлз III

Ето няколко неща, които трябва да знаете, преди да започне терапия за двойки.

Терапията е ангажимент

Тук не говорим за еднократно решение. Тя изисква много време, усилия и желание да се работи по проблемите. Важно е да сте отдадени на процеса и да сте готови да положите необходимата работа, за да подобрите връзката си. Ако не сте сигурни дали искате да направите всичко това, за да спасите връзката си, тогава няма смисъл.

Трябва да ходите на всеки сеанс, който ви е насрочен, защото във всяка терапия за двойки има последователност и ако се пропусне дори и една стъпка, усилията ще бъдат напразни. Така че покажете на половинката си, че имате желание да се включите в този ангажимент и да постигнете успех.

терапия за двойки

Терапевтите са неутрални

Когато започнете терапия за двойки, трябва да знаете, че човекът срещу вас не заема нито една страна. Не можете да очаквате, че терапевтът ще подкрепи вас, а не половинката ви при даден казус. Терапията за двойки не е за да вземате страна или да обвинявате един човек за проблемите във връзката. Терапевтът е неутрална страна, която помага и на двамата партньори да работят по проблемите си и да намерят решения, които да работят и за двамата.

Основната роля на терапевта е да подобри комуникацията между вас. Той иска да чуе и двама ви и да потърси допирни точки между вас. Ако заеме една или друга страна, той само ще влоши нещата и това ще обезсмисли терапията за двойки.

Може да стане неудобно

Да се подложите на терапия за двойки означава да повдигнете трудни емоции и неудобни разговори в името на разрешаването на проблемите в брака. Важно е да бъдете открити и честни с партньора си и терапевта относно чувствата си, дори ако в началото се чувствате неудобно.

Разберете, че това е първата стъпка към разрешаването на проблемите. Няма място за тайни или да криете нещо, когато вече сте започнали терапия за двойки.

терапия за двойки 2

Възможно е да има домашна работа

Вашият терапевт може да ви даде задачи за домашна работа, върху които да работите между сесиите. Тези задачи могат да включват неща като упражняване на умения за общуване или прекарване на качествено време заедно.

Важно е да изпълнявате тези задачи, за да видите напредък във връзката си. Те ще помогнат на вас и партньора ви да се сближите на интимно ниво. Така на спокойствие ще можете да помислите по какъв начин да изпълните задачите, а резултатите ще са видими много скоро.

терапия за двойки 3

Нормално е да прекратите терапията

Терапията за двойки може да не работи за всеки и ако тя не е проработила за вас, това е напълно нормално. Просто трябва да съобщите на партньора си и на терапевта защо смятате, че това не работи за вас. Не забравяйте, че целият смисъл на терапията за двойки е, да бъдете честни и ясни относно чувствата си.

Вижте още:

4 зодии, които трудно изразяват нуждите си във връзката

Обичам ли го? 5 начина да разберете какво чувствате

4 зодии, които пишат на бившия си пияни и съжаляват после

4 зодии, които ценят задълбочените разговори във връзката

4 зодии, които искат да излизат с приключенски настроен партньор

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

4 зодии, които обичат да правят услуги на своята половинка

4 зодии, които преживяват раздялата, като излизат с друг

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе