Петър Дънов за Жената: Повдигнете Жената и тя ще спаси света!

за Жената
Любов и партньорство Психология

Петър Дънов за Жената: Повдигнете Жената и тя ще спаси света!

Думите на Учителя Петър Дънов за Жената: Повдигнете Жената и тя ще спаси света! Днес казвам на жените: трябва да обърнете съпрузите си към Бога. Спасяването на света е във вашите ръце. Вие сте олицетворението на Любовта. Внесете Божията любов в сърцата си. Ще обичате съпрузите си. Ще обичате своя един мъж, но без да му ставате робиня! Ако обичате Един, т.е. ще обичате и Бога в него.

Петър Дънов за Слънцето и смисъла на слънчевата активност (магнитните бури)

Признаци на свръхестествена любов или защо 1+1=1?

Една Душа в две тела или какво е усещането да срещнеш другата част от себе си, да срещнеш любовта

Душата ти ме повика

Патрик Суейзи: Любовта е единственото нещо, което взимаш със себе си!

за Жената
Източник: www.pixabay.com

Петър Дънов за Жената

Мъдри мисли от Петър Дънов за Жената:

“Духът сега работи върху жените. Гледайте: където стъпи женският крак, всичко започва да се движи само напред – и науката, и религията, и музиката, всичко за което се сетите. Жената е почвата, в която всичко процъфтява. Запомнете едно: ако жената изчезне, всичко ще изчезне: и науката, и музиката, и изкуството. Жената е Любовта, тя е тяхната идея.

Гледам на за Жената като на полюс. Първоначално, когато Бог създаде жената, тя беше напълно различна от съвременната. Жената на Земята е различна от жената на небето, различна от жената в рая. Тя е само отражение на възвишена благородна жена. В този смисъл любовта е само външно отражение на тази жена, тя се проявява само там, където има жена. Ако хората, знаейки какво е жена, заемат мястото, предназначено за нея, светът моментално ще се подобри.

За да имате ясна представа за жената, трябва да я разглеждате не като единица, а като същност, в цялата й цялост. Нещо мощно, Велико представлява за жената в природата. Не отделяйте жената от живота, т.е. Любовта от Живота. Жената символизира Любовта.

Под понятието „жена“ се има предвид съществото, което може да роди най-красивата форма, да произведе най-голямата сила, съществото, което може да предаде най-голямата интелигентност.

Майките могат да предадат повече на синовете си, отколкото бащите. Гениалността се предава по женската линия, по линията на чувствата. Духът носи гений, а Душата я храни.

Истинската жена се отличава с нежност. Груба дума не може да излезе от устата й. Жена, която може да допусне грубост, все още не е олицетворение на Истинската жена.

За Жената…

Жената, в пълния смисъл означава врата, която се отваря само от Божия ключ. Всяка друга врата, която се отваря с ключовете на обикновен човек, не е жена. А фактът, че една жена е красива, е незначителен елемент, т.е. това е друг въпрос. Красота, богатство, знание, сила – всичко се съдържа в душата.

За Жената: Марта и Мария

Марта и Мария представляват два принципа на човешката душа – активен и пасивен. В лицето на Марта и Мария са два противоположни характера, две състояния на човешкото сърце: едното е тихо, спокойно, безмълвно, а другото състояние, подобно на морските вълни, като малки клони на дървета, е постоянно кипене, постоянна колебливост.

Днес жената се определя като същество, нуждаещо се от мъж, който да се грижи за нея. Според мен жената е тази, която спасява света. Жената е тази, която държи ключовете на живота. Жената е тази, която проявява голямата и мощна сила на Любовта, която носи живота. Следователно спасението на света ще дойде чрез жена.

Издигнете жената до позицията, която някога е заемала! Поставете жената на етапа, на който е била първоначално и ще видите, че светът ще се преобрази. Спасението на света е във възхода на жената. Ако не издигнете жена или тя самата не се издигне, тогава спасението няма да дойде от нищото.

Когато казвате, че жената не е добра, аз питам: кой не е роден от жена? Не беше ли жена майка ти, която те носеше в утробата си, която те носеше в прегръдките си, пазеше те в ума и сърцето си? Каквато и да е тази жена, днес тя е вашата майка. Погледнете майка си, сякаш Бог е в нея. Човечеството трябва кардинално да промени възгледите си по отношение на и за Жената.

Има един важен закон, който всеки трябва да има предвид. Този закон е следният. Ако една жена обича съпруга си, тя е в състояние да го спаси.

за Жената
Източник: www.pixabay.com

Каква е задачата на и за Жената?

Учителят казва, че жената първо трябва да извиси себе си, а след това и мъжа. Добрата и красива жена представлява идеала на мъжа. Тя му дава тласък към възвишеното, кара го да мисли и едновременно внася мир и спокойствие в душата му.

Любовта и волята вървят заедно. Ако една жена притежава тези добродетели, тя незабавно трансформира състоянието на съпруга си.  Говоря за онази жена, която е придобила любов и чистота. Мощна е силата на любовта, нищо не може да я спре или опетни. Жената трябва да бъде уважавана, дори само заради любовта и волята. Те я издигат.

За да дойде на Земята, душата трябва да намери баща и майка, които ще подпишат споразумение, че са съгласни да я приемат и отгледат. Щом подпишат договора, майката и бащата казват: „нашето дете ще се роди“.

Когато една жена е бременна, съпругът трябва да грижовен и напълно отдаден. Тя трябва да усети най-добрите качества в него, защото ако в нея се роди и най-малкото съмнение, това ще се отрази на плода.

За Жената: единствената сила, която може да облагороди света, е ЛЮБОВТА.

В този смисъл съпругът  никога не трябва да се жени за жена, която не обича, за която не е готов да пожертва всичко. Жената никога не трябва да се омъжва за мъж, който не обича и за когото не е готова да пожертва всичко.

Детето трябва да се роди от любовта на майката и бащата. Дете, родено в любов, е дете на Новото време.

Да бъдеш майка не означава да раждаш деца. Раждайки, трябва да вложиш такъв живот в детето, който ще събуди Божественото в него.

И така, работете за издигането на за Жената и по този начин – за бъдещето на цялото човечество!“

infomax-logo-50-15-HW На 8 март ни очаква хубаво време

Tagged , ,
на горе