Кои са тези топ 8 храни на щастието според учените

Кои са тези топ 8 храни на щастието според учените
Добра форма

Кои са тези топ 8 храни на щастието според учените

Според учените, вашето настроение може да се подобри не само от социалните връзки, характер и оптимизъм, но и от така наречените храни на щастието. Доказано е, че ако консумирате любимите си неща, ще се чувствате по-щастливи за по-дълго време.

Ако обичате черен шоколад, веднага забелязвате, че когато си хапвате от него, вашето настроение се подобрява.

С включване на определени храни във вашата диета, вие ще може да запазите доброто си настроението дълго в течение на времето.

Минус 10 кг за месец с вкусен кефир

Програма за детокс: Как да намерим „златната среда“ в грижа за здравето

Веганска пица с нахут

Ето кои са топ 8 храни, които могат да ви помогнат:

Бадеми

Включете бадеми във вашата закуска, добавете ги към салати, мюсли, кисело мляко, основно ядене. Доказано е, че здравословните мазнини, които се съдържат в бадемите и всички други ядки, подобряват настроението. Ако си правите здравословна закуска, богата на хранителни вещества, то нивото ви на настроение ще бъде по-високо и ще избегнете депресивни състояния.

Кои са тези топ 8 храни на щастието според учените

Куркума

Доказано е, че куркуминът, активната съставка в подправката куркума, която придава жълтия цвят, има антидепресивни ефекти. Добавете куркума към супи, смутита, яхнии, а също и малко черен пипер. Така ще услите действието на куркумина.

Сьомга

Ако диетата ви съдържа здравословните омега 3 мастни киселини, то вие избягвате риска от лошо настроение. В тази супер храна се съдържа и витамин B12, който също се свързва с положителното настроение.

Канела

Щипка щастие – това е малко канела към кафето сутрин или да поръсите филийка хляб с нея.

Малко канела в кисело мляко, напитка или към ястие има огромни ползи за настроението. Тя е заредена с антиоксиданти, предпазва от възпаления и се бори дори срещу деменция.

Канелата определено спада към тези храни на щастието, които екпертите препоръчват.

Кисело мляко

Известната д-р Ума Найду казва: „Пробиотиците могат да бъдат много мощни, когато става въпрос за подобряване на настроението, дори в сравнение с лекарства“.

Специалисти твърдят, че има връзка между настроението и Лактобацилус в червата.

Когато ядете кисело мляко, вие приемате мощния пробиотик и така реално се борите срещу лошо настроение и депресия. Ако обичате растителни млека, в тях също се съдържат пробиотици.

Кои са тези топ 8 храни на щастието според учените

Ферментирали храни

Познатите у нас кисело зеле, туршии, кисели краставички могат да имат огромен ефект върху психичното здраве. Познати са още продукти като кимчи, темпе, мисо, които имат същото въздействие върху човека.

Много популярен е ферментиралият чай Комбуча. Комбуча или така наречената чаена гъба е вид гъба, симбиотична колония от бактерии и дрожди. Ферментиралият чай е пълен с пробиотици и живи микроорганизми, които имат антидепресивен ефект.

Зелени листни зеленчуци

Кои зеленчуци съдържат най-много магнезий? Магнезият е много важно хранително вещество, което повишава нивото на серотонина – хормона на щастието. Всички листни зеленчуци като зеле, салата, спанак, брюкселско зеле и др. съдържат високи нива на магнезий. Те също ни снабдяват с много фибри. Консумирайте повече листни зеленчуци и така ще подобрите микробиома в стомаха, а това ще доведе до подобряването на настроението ви.

Кои са тези топ 8 храни на щастието според учените

Бобови растения

Бобовите растения са също от така наречените храни на щастието. Те са богати на голямо количество витамин B – основно съдържат B9, но имат и витамините B2, B3, B5, B6. Боб, леща, нахут, елда помагат за подобряване на настроението, паметта и работата на мозъка.

Изключително полезни са всички храни, които съдържат витамин B. Обикновено е лесно да си го набавите, защото тези храни включват в състава си почти всички витамини от групата B (банан, слънчогледови семки, яйце, кисело мляко).

Щастието е изградено от много компоненти, но е доказано, че щастливите хора са по-успешни и се справят по-добре с кариера, семейство и взалимоотношения.

Ето защо щастието има положителен ефект върху вашия живот. Ако сте щастливи, вие сте по-продуктивни, по-смели и заразявате околните с вашата жизнена сила и радост.

Кухнята е едно от местата, от които ще започне вашия път към по-щастлив живот.

Не само фитнес упражненията, а здравословна диета ще помогне да тялото ви да работи ефеикасно и активно. Ще помогне за правилната функция на мозъка и ще чувствате прилив на енергия.

Сусамовото масло: детоксикация и подмладяване на организма

Лайфхак: Костилката от авокадо е суперхрана за вашето здраве

4 зодии, които са пристрастени към десертите

infomax-logo-50-15-HW Нина Добрев: Нова година, нов континент. Антарктида 2023 г.

infomax-logo-50-15-HW Григор Димитров пусна снимки от стаята си в „Бурдж ал Араб“, където Николета Лозанова пие „златно“ кафе

infomax-logo-50-15-HW  Кристиано Роналдо се похвали с подарък от шейховете за $780 000 – часовник от бяло злато и каишката от кожа на алигатор

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе