Лайфхак: Костилката от авокадо е суперхрана за вашето здраве

Лайфхак: Костилката от авокадо е суперхрана за вашето здраве
Добра форма Интересно

Лайфхак: Костилката от авокадо е суперхрана за вашето здраве

Лайфхак: Костилката от авокадо е суперхрана за вашето здраве. Всички знаем, че авокадото е много вкусен и питателен плод, полезен за нашето здраве. В същото време, сме свикнали да използваме само плода, отървавайки се от костилката в сърцевината му.

Мисия: Как да подобрите здравет и качеството си на живот

Най-подходящата суперхрана според китайския ви зодиакален знак

5 супер лесни диети – отслабвайте без напрежение

В кукленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян“ стават чудеса

Обаче се оказва, че костилката от авокадо е суперхрана за вашето здраве.

Не бързайте да се разделяте със семето от авокадо може да бъде ефективно природно средство за решаване на кожни проблеми, лечение на мускулни и ставни болки. Около 70% от всички аминокиселини са затворени в плодовата костилка, тя също е богата на разтворими фибри.

Полезни свойства на семена от авокадо: Предотвратява развитието на сърдечносъдови заболявания, помага при високи нива на холестерол и триглицериди, и предпазва от коронарни артериални заболявания. Помага за укрепване на защитните свойства на организма и спомага за по-бързото възстановяване от заболявания, причинени от гъбички и паразити. Изгаря мазнините и насърчава загубата на тегло: природата е заложила така, че костилката на авокадото съдържа основните вещества, които изгарят мазнините. Фибрите в състава на костилката подобряват транзита на храната в червата и носят усещане за ситост.

Костилката от този плод е идеална при диария и възпаление на стомашно-чревния тракт.

Също така повишава либидото и е естествен афродизиак. Лекува и помага при умора и стрес. Успокоява и болките в ставите и мускулите. Предотвратява развитието на тумори поради съдържанието на флавонол. Бързо облекчава акне и циреи, също така регулира функционирането на щитовидната жлеза. Има и подмладяващ ефект както при вътрешен прием, така и външен, тъй като насърчава производството на колаген в кожата. Това също така е естествено средство за лечение на астма.

ВАЖНО! Цветята, които носят положителна енергия

Най-подходящите цветя за тераса

За съжаление, костилката от авокадо е много горчива на вкус.

За да се използва вътрешно, е необходимо да се отстрани горната кафява кора, вътрешността да се накълца на ситно и да се пече на слаб огън. Съдържанието на костилката трябва да покафенее и да придобие златисто-червеникав оттенък. След като се охлади и изсуши малко, може да се смели в кафемелачка и след това да се използва под формата на: Отвара: сместта се вари в гореща вода 10 минути. След това бульонът трябва да се охлади и да се приема през целия ден. Подходяща е и за подправка или хранителна добавка за салати, супи, пържени картофи, ориз, паста и други ястия.

Моля, обърнете внимание: злоупотребата с костилката на авокадото може да доведе до запек, тъй като съдържа танини.

Козметична употреба: Костилката от авокадо може да се използва външно. В този случай се прави следното: натрошава се, смесва се с алкохол и се използва в продължение на една седмица. Тази смес може да се използва за масаж и намазване на мускулите и ставите. При мигрена алкохолната инфузия се втрива внимателно в слепоочията и задната част на главата.

Ако се счука костилката се смеси с малко гореща вода до получаване на каша, този крем изсушава акнето и лекува кожата. Необходимо е пастата да се постави между две марли и да се приложи върху засегнатата област за 5-10 минути. Процедурата може да се повтаря всеки ден, до постигане на желания ефект.

За блясък на косата, както и за борба с косопада: натрошава се костилката (не се пече) и се смесва с рициново масло. Нанесете продукта върху скалпа и нежно масажирайте, покрийте главата си с шапка или кърпа и оставете маската върху косата за 1 час. След необходимото време изплакнете косата с топла вода и шампоан Тази маска не се препоръчва за мазна коса.

За ексфолиране и тонизиране на кожата: смила се костилката и се използва като абразивна съставка в продукти за ексфолиране на кожата (можете да смесите праха със зехтин, бадемово или други натурални масла). В този случай костилката от авокадо ще помогне. Колкото и да е странно, прахът от семена от авокадо, смесен със сирене и брашно, ще помогне да се освободи къщата от плъхове и мишки.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе