Как да преодолееш изневяра
Любов и партньорство Психология

Как да преодолееш изневяра

 

 

Един от най-трудните моменти, които трябва да преживееш е, когато научиш, че са ти изневерили. Това може би е най-опустошителното събитие във вашата връзка. Независимо, че сте градили доверие с години, за един миг то бива разрушено. Но не трябва да позволявате това да влияе на живота ви. Нито пък да се отрази на следващите връзки, защото не всички мъже са еднакви. Когато разбереш за изневярата, започваш да си задаваш много въпроси, чиито отговори може би знаеш. И най-важният от тях е, дали ще го преживееш. Да, преживява се. И ще преминеш през това, искаш или не. Любовта е болезнена и надценена.

Да продължиш напред след подобно предателство не е лесно, но не е и невъзможно. Следвай тези съвети, за да преодолееш по-лесно изневярата.

 

Научи подробностите

Може да ти се стори прекалено болезнено да чуеш всяка една малка подробност, но само по този начин ще научиш истината и защо се е стигнало до изневяра.

Дай си време

Не се срамувай, че те боли. Ще ти е нужно време, докато го преодолееш. Предателството от любим човек е болезнено и раните трудно зарастват. Затова си дай време, колкото е необходимо. Излекувай се и продължи напред.

Мислила ли си за терапевт?

Болката понякога е толкова силна, че изпитваш нуждата от нечия помощ. Може би сама не може да се справиш и е време някой да ти помогне. Защо не започнеш да посещаваш терапевт? Мнението и съветите на професионалист винаги е в наша полза.

Не давай втори шанс

Да възстановиш отношенията си с него не е добра идея. Това ще ти донесе още болка и разочарование. Мъжете не се променят, колкото и да ни се иска. Не се отдавай на емоциите и нуждата от любов. Научи се да обичаш и уважаваш себе си, преди всички останали.

Интимност за една нощ

След раздяла много жени започват да излизат и спят с непознати мъже. Ако си мислиш, че това ще намали болката и ще се отрази добре на самочувствието ти – много грешиш. Докато си афектирана няма да обръщаш внимание на действията си, но след известно време ще осъзнаеш какво всъщност си направила и ще съжаляваш. Запази достойнството си преди всичко.

Внимавай с хората, които те заобикалят

Бъди внимателна с хората, които имаш за свои приятели. Може би не всички са истински към теб и ти мислят доброто. Понякога вместо да ти помогнат да преодолееш изневярата, може да сипват още сол в раната, само и само да те боли. Не разкривай пред всички какво наистина чувстваш.

Не осъждай всеки следващ

Не слагай всички мъже под общ знаменател. Това, че сегашния ти партньор е постъпил така, не означава, че всеки следващ ще бъде като него. Не се доверявай на 100 процента, но си дай шанс да бъдеш отново щастлива, защото го заслужаваш.

Грижи се за себе си

Това е моментът, в който имаш най-голяма нужда от теб самата. Погрижи се за себе си. Започни да спортуваш, отиди на шопинг, смени прическата си, изяж парче торта. Прави неща, които ти носят щастие. Така ще се почувстваш много по-добре. Може би ще изпитваш все още гняв, болка, притеснение, но не позволявай на стреса да ти влияе. Пребори се с тези чувства, заради теб самата.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , ,
на горе