Уважавайте себе си достатъчно, за да напуснете мъжа, който не ви цени

Уважавайте себе си достатъчно, за да напуснете мъжа, който не ви цени
Психология

Уважавайте себе си достатъчно, за да напуснете мъжа, който не ви цени

 

 

Начинът, по който се отнасяте към себе си, определя стандарта за другите и няма нищо по -ценно, което да научите в този живот. Ако не обичате себе си, как можете да очаквате другите да ви обичат?

 

Ако не уважавате себе си, как можете да очаквате другите да ви уважават?

Отношенията ви със себе си задават тон за всяка друга връзка, която имате.

Начинът, по който се отнасяте към себе си и начинът, по който оставяте другите да се отнасят с вас, ще бъде пътят на живота, който ще трябва да вървите, независимо дали ви харесва или не.

 

Казват, че както си оправяш леглото, така ще лежиш на него;  ако не виждате стойността си, как можете да очаквате другите да я видят?

Вие не сте резервен план и никога не трябва да позволявате на никой да се отнася с вас като с втори избор.

Независимо от това, което виждате, когато се погледнете в огледалото, вие че сте прекрасно създание, което освен недостатъците си има и толкова невероятни и прекрасни страни.

И създание като това заслужава да бъде приоритет, заслужава да има някой до себе си, който винаги да ви поставя на първо място.

Заслужаваш да бъдеш до мъж, който те вижда достойна и който се отнася с теб като такъв.

Заслужаваш мъж, който никога няма да те накара да се усъмниш в стойността си, който няма да разкрива недостатъците ти постоянно, само за да те унизи. Заслужаваш мъж, до когото ще бъдеш щастлива, а не нещастна.

 

Разбирам, че си влюбена, но има разлика между това да си влюбена и това да постъпваш глупаво.

 

Има толкова много, което можете да дадете на мъж. Има толкова много от вашето време, усилия и любов, че е глупаво да инвестирате във връзка с някой, който не вижда вашата стойност и който не вижда нещата, които правите за него.

Ако решите да останете до него дори, когато осъзнавате как се отнася с вас, тогава вече не става въпрос за обич, а за това, че не уважавате достатъчно себе си и явно не осъзнавате собствената си стойност.

 

 

 

Запомнете: Начинът, по който се отнасяте към себе си, определя стандарта за другите.

 

Ако все още му пишете, след като той не е отговорил на нито едно от вашите съобщения, ако все още вдигате телефона, когато той се обажда, въпреки че с дни не ви е потърсил, ако продължавате да се виждате с него, въпреки че той отказва да се ангажира с вас, ако му давате привилегиите на ваше гадже, преди той реално да е станал такъв, то вие  му изпращате грешното съобщение.

 

Казвате му, че може да разчита на вас, когато има нужда от вас и че нямате проблем с това, че той не ви уважава. Запитайте се – защо му позволявате да се отнася с вас по този начин?

 

Колкото повече обичате и уважавате себе си, толкова по -малко глупости търпите.

Затова – обичайте се до точката, в която нямате нужда от чужда любов.

Уважавайте себе си достатъчно до степен, в която другите виждат ясно, че не могат да се отнасят с вас с неуважение. Знайте стойността си и никога не се задоволявайте с по -малко.

Ако някой постоянно ви приема за даденост, тогава не можете да направите много, освен да си тръгнете и да изгорите всички мостове зад вас.

Не можете да принудите мъжа да бъде верен, лоялен и честен. Не можете да го накарате да ви оцени за всичко, което сте, но можете да го оставите да живее без вас, тъй като инвестирате времето си в някой по -добър от него.

Не сте единствената, която дава на мъжете повече шансове, отколкото заслужават. Има много като вас. Но дойде време да се научим кога да си тръгнем. Дойде моментът да разрушим мостовете зад нас и да не ни остане нищо друго, освен да продължим напред.

В даден момент от живота ви връзката, която непрекъснато влачите напред, ще бъде твърде голяма тежест за носене и ще трябва да научите изкуството да се отпуснете.

Ако мъжът не вижда вашата стойност, ако мъжът не ви уважава, значи не ви заслужава.

И никаква любов, която му давате, никакво време, което му давате, никакви усилия, които влагате в него, няма да го променят.

В крайна сметка ще осъзнаете, че губите времето си, опитвайки се да покажете дъгата на човек, който е далтонист.

В крайна сметка ще разберете, че докато сте се напрягали, за да покажете на един мъж, че сте достатъчно достойни, някъде там е имало друг мъж, който чака жена като вас.

В крайна сметка ще разберете, че няма какво друго да правите, когато мъжът не вижда вашата стойност, освен да запазите достойнството си и да си тръгнете.

 

Един ден ще трябва да се научиште да уважавате себе си и това може да е и днес. Покажете му как искате да се отнасят с вас, покажете му, че уважавате себе си.

 

„Едно от най -смелите решения, които някога ще вземете, е най -накрая да се откажете от това, което боли сърцето и душата ви.“ – Брижит Никол

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе