Любовни, доказани съвети за здрава и успешна връзка
Любов и партньорство

Любовни, доказани съвети за здрава и успешна връзка

 

 

Красивата любов, силната връзка и „завинаги щастливи заедно“ са мечта за всеки един от нас. Но в свят на толкова много изкушения е трудно да запазиш своята половинка и още по-трудно е връзката, която имате да прерасне в нещо повече.

Подготвили сме ви някои от най-важните съвети за опазване на вашата любовна история.

 

Бъдете заедно заради правилните причини.

 

Възхищавайте се един на друг.

 

Всичко, което кара една връзка “ да работи“ това е истинското, дълбоко  възхищение един към друг. То стои в основата на връзката и без него една връзка не би била толкова силна и истинска.

 

Само любовта сама по себе си не е достатъчна.

 

Полезно е да знаете, че любовта, самата, е неутрална. Тя може да бъде едновременно здравословна или нездравословна, полезна или вредна, в зависимост от това защо и как обичате някой друг и сте обичани от някой друг. И както ви е ясно само  любовта никога не е достатъчна, за да поддържа една връзка.

 

Имайте реалистични очаквания за взаимоотношенията и романтиката.

 

Понякога ще има моменти, които ще продължат дни, а може би и месеци, в които няма да сте лудо влюбени във вашата половинка. Дори е нормално някоя сутрин да се събудите до партньора си и да се питате защо е още тук. Но тези периоди, отминават както всички останали и ако вашата връзка оцелее, въпреки тях, то любовта ви един към друг ще се засили още повече.

Истинската любов –  дълбоката, споделена любов е избор. Това е постоянен ангажимент към човек независимо от настоящите обстоятелства. Човекът до вас няма винаги да ви прави щастливи, нито пък вие него. Но със сигурност ще има нужда от вас, така както и вие ще се нуждаете понякога от него. Тази любов носи истинско щастие, а не просто поредната любовна връзка с кофти край.

 

Най-важният фактор в една връзка не е комуникацията, а уважението.

 

Уважението стои в основата на всички видове отношение, независимо дали са любовни или професионални. Никога не съдете вашата половинка. Говорете често. Говорете открито. Говорете за всичко, дори и да боли. Независимо какво ви тормози, колко съмнителни и недоверчиви сте станали един към друг, сложете открито картите на масата и разрешете проблема. Понякога един откровен и спокоен разговор между една двойка помага повече, отколкото посещенията при психолози и семейни терапевти. А и на първо място е взаимното ви щастие, нали? Говорете за всичко, особено за нещата, от които ви боли.

 

Без никакви тайни. Те разделят. Винаги.

 

Тайните са разделили повече двойки, отколкото може да си представите. Те са способни да разрушат доверие, градено с години. Доверието е като чаша, която лесно може да се счупи – за секунди, но трудно, много трудно може да се оправи, понякога дори невъзможно (в зависимост на колко малки парчета е счупено).

 

Здравата връзка означава здрави партньори.

 

За здрава и щастлива връзка се изисква два здрави и щастливи индивиди. В стремежа си да направите своя партньор щастлив правите много жертви, което е знак на уважение и на това, че поставяте неговото щастие на първо място. Но внимавайте. Понякога тези „жертви“ може да пожертват вашата връзка.

 

Давайте си един на друг пространство.

 

Някои хора се страхуват да дадат на партньора си свобода и независимост. Това идва от липса на доверие и несигурност, че ако дадете твърде много пространство на партньора си, те ще открият, че вече не искат да бъдат с нас.

 

Tagged , , , , , , , , ,
на горе