Кои грешки на мъжа можете да простите и кои – в никакъв случай

Кои грешки на мъжа можете да простите и кои - в никакъв случай
Любов и партньорство

Кои грешки на мъжа можете да простите и кои – в никакъв случай

 

Ако по -рано мъдростта и кротостта се смятаха за основните женски качества, сега се сбогуваме без съжаление с ненужните неща и отношения, които са престанали да ни носят радост. Но винаги ли е оправдана такава грубост?

 

Какви грешки могат да бъдат простени на мъжа и какви – в никакъв случай

Вероятно няма двойки, при които партньорите поне веднъж да не са се наранявали с думи един друг (неволно или съзнателно) и след това да са сеизправяли пред дилемата – дали е възможно да простим на другия за причинената болка и да се върнем към старите безоблачни времена . Освен това, силната емоционална реакция към думите и действията на другия показва само, че не сте безразлични един към друг, което означава, че връзката ви още не се е изчерпала. Но понякога това не е достатъчно – особено ако грешката на един и същ партньор се повтаря отново и отново или катастрофално засяга всички аспекти на живота ви.

 

За какво не бива да се обиждате

„Забравих“ , „Нямах време“, „Не знаех, че е толкова спешно“ – усещате ли как очите ви се зачервяват при тези думи? Но партньорът наистина не може да придаде значение на някои изключително важни за вас неща, а не от злоба – просто имате различни ценностни системи. Не бива да очаквате телепатия: дори и да сте в много отношения сходни, границите ви могат да протичат по съвсем различни начини и ако той отпие чай от чашата ви, без да пита, не е наглост и липса на възпитание, а доказателство на вашата невероятна близост.

 

Затова не се обиждайте и се опитайте да простите на партньора си възможно най -скоро, ако той е нарушил вашите лични правила, които обаче не сте казали на глас… Тоест, ако мразите видеоклипове с животни в смешни ситуации и той несъзнателно включи точно такава селекция на вечеря, това не е престъпление. Но нецензурните шеги за жени или малцинства, на които мъжът се смее от сърце, въпреки удълженото ти лице, е причина, ако не да се обидиш, то поне да заявиш, че не ти е никак смешно и като цяло ти е много неприятно.

 

Нивото на грижа.

Ако сте били прекалено обгрижвани от майка си и баба си като дете, тогава напълно нормален въпрос от близък човек дали сте имали време за обяд днес и в колко часа ще се върнете от работа, може да се възприеме като опит за контрол. Обаче това може просто да е добронамерена грижа, ако мъжът ви не се опитва да ви наложи или забрани нещо;

Комуникация с други хора.

Ако мъжът отказва да ходи на партита с вас, това не е защото чувства срам от вас или проявява пасивна агресия по този начин. Наблюдавайте – може би той е просто интроверт или бавно намира общ език с приятелите ви, но не иска да ви го признае.

Липса на романтика.

Във всеки случай е много важно да се говори за взаимните очаквания от връзката и едва след това да се обидите, ако разговорите не са довели до нищо.

 

Това, което не трябва да прощавате

Уви – колкото и да сте отворени и склонни към компромиси и партньорство, вашият любим човек може да  ви разкрие неприятна „тъмна страна“… Как и защо се е появила и проявила е въпрос, с отговора на който може да помогне само психолог. Но причината тук е второстепенна: няма значение защо мъжът се държи зле с вас, важното е, че прави точно това.

 

Имате право да не прощавате, да се ядосвате и като цяло да изтриете човек от живота си без право на втори шанс, ако той ви е причинил реална вреда и е бил напълно наясно с последствията от своите действия. Например, това може да бъде:

 

Всяка измама с пари и имущество. Теглене пари от общи сметки зад гърба ви дори под най -правдоподобния предлог.

Насилието – емоционално или физическо… Дори еднократните случаи нямат извинение, няма шанс за прошка , това трябва да бъде ясно разбрано от вас самите и обяснено на растящите дъщери, ако имате такива.

Паралелна връзка… Ако едно предателство все още може да се намери някакво обяснение с временното охлаждане между вас, тогава там определено нямате място и за мъжа няма прошка.

Зависимости… Да, те се наричат ​​социални болести и човек често наистина не се контролира, разбивайки се и отново забравя всички обещания, които е дал. Но това е точно случаят, когато трябва да изберете себе си и живота, в който в крайна сметка ще бъдете свободни и щастливи.

 

Понякога нашата нетърпимост към грешките на другите се крие в неспособността ни да простим собствените си грешки.  За да сключите мир със себе си, не забравяйте:

Всяка грешка е преди всичко опит и често благодарение на него избягвате да повтаряте същите или дори по -опасни ситуации. След като се влюбите в неподходящ човек, по -добре ще видите „червените лампи“ на следващите избрани, а след неуспешно инвестирани пари можете да се научите да разбирате финансовите инструменти не по -лошо от експертите. Енергията, която сега изразходвате за самообвинения, е по-добре да бъде насочена към конструктивен канал.

Разберете истинската причина за собствения ви гняв към себе си. Ако не можете да си простите, че се опитвате да изградите връзка с „грешния“ мъж – анализирайте какво точно ви увлича. Имате ли чувството, че сте били твърде слаби, отхвърлени или глупави и забравили очевидното? В този случай вие още повече трябва да бъдете най -добрият си приятел и защитник, а не строг обвинител.

Tagged , , , , , ,
на горе