Съвети как да задълбочите връзката си с партньора ви
Любов и партньорство

Съвети как да задълбочите връзката си с партньора ви

Когато започваме една връзка, повечето от нас искат тя да се развива – да достигате до нови цели заедно с партньора си и да създавате спомени заедно. В началото на подобен тип отношения някои хора се замислят какъв да бъде следващият им ход, за да засвидетелстват сериозните си намерения към партньора. Винаги съществува въпроса „Дали не избързвам?” или пък „Как да покажа, че имам сериозни намерения?” Не се притеснявайте да започнете нещо ново, ако сте сигурни, че човекът до вас ще хареса идеята ви. Ето няколко съвета как да направите връзката си още по-сериозна:

Осиновете домашен любимец.

Независимо дали става въпрос за куче, котка, костенурка, заек, хамстер или каквото и да е друго животинче, осиновяването на домашен любимец е сериозна работа, затова първо трябва да говорите с партньора си, преди да го вземете. Важното в това е, че и двамата трябва да приемете тази огромна отговорност, преди най-накрая да добавите нов член в семейството. Това учи двойките да работят като екип – друга причина, поради която някои от тях осиновяват първо кученце, преди да имат бебе. Наличието на домашен любимец може да бъде голяма отговорност, но може да бъде и начин за развитие на връзката ви, като ви научи да си партнирате.

Подарете си един на друг персонализирани подаръци.

Нищо не казва „обичам те“ повече от персонализиран подарък. Не е задължително да бъде екстравагантен и скъп като например да му подарите златен пръстен с издълбано името му вътре. Дори ръчно изработени хартиени рози биха били достатъчно сладки, за да впечатлите партньора си. Възползвайте се от тази възможност да разгърнете творческата си страна, да извадите ножици, занаятчийски хартии, готварска книга. Създайте лични подаръци, като бисквитки, любовна картичка или рамка за картини „направи си сам“. Да давате подаръци е хубава идея, но да вложите нещо лично в тях е още по-хубаво. Това просто показва колко цените този специален човек в живота си.

Упражнявайте се с партньора си.

Насърчаването и подкрепата са важни в една връзка. Редовните упражнения с партньора ви могат да проправят пътищата за развитие на тези два фактора. Независимо дали става въпрос за джогинг сутрин или прости тренировки, упражненията заедно създават връзка между вас двамата. Насърчавайте се взаимно да си поставяте по-широки граници и се подкрепяйте, когато постигате целите си. Друга положителна черта на това е, че не само можете да растете заедно като двойка, но и телата ви стават по-здрави.

Намерете си еднакво хоби.

Това може да бъде всичко – рисуване, езда, игра на видео игри, риболов или четене на книги. Общото хоби с приятеля ви позволява да изследвате личните си интереси. Можете просто да седнете с мъжа си, да прочетете хубава книга и да се насладите на добра тишина. Общото хоби също може да бъде начин да предизвикате интереса си и като правите дейността, която вашият партньор обича, ще го опознаете по-добре.

Опитайте нещо ново.

Във всяка връзка идва момент, в който тя става монотонна. Но не се притеснявайте. Има решение и за това. Просто опитайте нещо ново и излезте от зоната си на комфорт. Насърчете партньора си да направи едно нещо, което никога не е правил досега, и след това последвайте примера му. По този начин вие и вашата половинка побеждавате страховете си и работите по пътя си към постигане на вашите цели – добра практика за разработване на силна система за подкрепа.

Гответе един за друг.

Забравете за вечерята навън от време на време, защото нищо не е по-добро от домашно приготвената храна. Винаги влагаме чувства в приготвянето на храната, така че готвенето за вашия партньор, независимо дали сте бедствие в кухнята или майстор готвач, по някакъв начин му показва колко го обичате. Чрез усилията да приготвите храна, вие сте в състояние да излеете своята страст и грижа за човека, когото обичате, и да видите насладата по лицето му, докато ядете.

Пътувайте в провинцията.

Не е нужно да изпразвате банковата си сметка, когато пътувате. Как? Винаги можете да пътувате до вашите родни места или до любим град. Въпросът не е къде отивате, а как ще стигнете до там. Пътуването с приятеля ви позволява да споделите същото преживяване и следователно – да създадете по-дълбока връзка с него. Да се ​​насладите на компанията един на друг, докато шофирате до дестинацията, е дори достатъчно, за да станете едно цяло.

Разсмивайте се един друг.

Чувството за хумор е важно. Животът е труден, така че смехът може да бъде много полезен за справяне със стреса и откъсване от ежедневните битови и работни проблеми. Разсмивайте се всеки ден, защото е важно да се наслаждавате на живота. Дръжте раменете си леки, а бузите – ухилени. Важно е да имате партньор, който знае как да свали напрежението от вас. Да се ​​смеете с този, когото обичате, докато коремът ви боли, само по себе си е цел на всяка връзка.

Прекарвайте време със семействата си.

Придружавайте партньора си на събиранията на барбекю, коледните вечери или празненствата за Великден. Прекарването на време със семейството му показва, че не само се грижите за партньора си, но и за неговите близки. Чрез приказките на майка му, анекдотите на чичо му или историите на братята и сестрите му, вие опознавате партньора си не само като човека, когато сте го срещнали, но и какъв е бил той като син или брат. Разбира се, след това разменете ролите и му позволете да прекара време и с вашите роднини.

Пишете прости любовни бележки.

Оставете му бележки след него, изпратете му любовни писма или му дайте благодарствени картички, когато ви е помогнал с нещо. Не е задължително да е всеки ден, но демонстрирайки привързаност, вие показвате важността за малките неща. Във всяка връзка е важно да показвате признателност към този, когото обичате. Бележка, която му казва да не забравя да си вземе лекарството, спонтанно писмо, изразяващо любовта ви или просто напомняне за важно събитие показва колко ви е грижа за него и как искате денят му да мине като по вода.  В една връзка е много важно партньорите да си имат доверие и да могат да разчитат един на друг, така че се опитайте да му бъдете опора във всичко и да го подкрепяте, както очаквате и той да се отнася към вас.

Tagged , , , , , , ,
на горе