Как да гримираме очите си правилно
Здраве и красота

Как да гримираме очите си правилно

 

Как да подчертаете очите правилно

Въпросът как да подчертае очите правилно винаги е вълнувал нежния пол. Дори в древни времена жените са гримирали очите си с помощта на импровизирани средства – египтяните правят течна очна линия на основата на малахит; в други части на света някои жени използвали въглен. А ние, съвременните жени, имаме голям късмет – в крайна сметка имаме на разположение огромен арсенал от различни козметични продукти, които лесно могат да бъдат закупени от магазина. Остава само да се научите как да гримирате очите си правилно, за да изглежда гримът естествен, подчертавайки вашите силни страни и скривайки недостатъците.

 

Разбира се, няма универсална формула за гримиране, защото всяка жена е различна и това, което е добро за една, може да изглежда напълно неподходящо за друга. В тази статия ще споделим няколко базови съвета и трикове за грим на очите.

 

Подготовка

 

За да нанесете грима правилно, използвайте следните пособия: гъба или тънка, плоска четка за очна линия, по -широка четка за смесване на сенки за очи, памучни тампони за премахване на неуспешни линии, много широка четка за изтриване на остатъците от грима, специална четка за отделяне на миглите, ако слепнат след нанасяне на спирала. (Ако няма специална четка, тогава можете да използвате стара четка за зъби, важно условие – четката трябва да е суха).

 

Винаги предварително нанасяйте овлажняващ крем върху зоната около очите, за да се уверите, че гримът ще е гладък, равномерен и няма да изсушава кожата. След 10 минути, когато кремът се абсорбира, можете да започнете да нанасяте грим.

 

Първо трябва да маскирате тъмните кръгове и други дефекти. Не забравяйте да нанесете малко коректор върху самия клепач – това ще придаде на клепача равномерен нюанс и ще позволи на сенките да останат по -дълго и да не се събират в гънките на клепачите през деня. Коректорът е специално проектиран за кожата на клепачите, той не само прикрива несъвършенствата, но и добре овлажнява кожата. Изберете коректор с един тон по -светъл от обичайната си основа. В допълнение към сенките, при избора на коректор, обърнете внимание и на външния му вид – има коректори под формата на молив, а понякога и с четка в края. Предпочитайте последните, тъй като се нанасят по -нежно и не разтягат кожата.

 

Нанасяне на грима

Много козметолози, когато ги попитат как да гримираме очите правилно, съветват да започнете грима на очите с тяхното очертаване. Но всъщност правилното е да нанесете първо сенки върху клепачите. Причината е, че когато нанасяте сенки след очертаване на очите, начертаната линия, която подчертава миглите, леко се изтрива и трябва да рисувате отново върху нея.

 

Нанесете сенки за очи. За ежедневен грим обикновено свеждаме сенките до минимум. С тънка четка за грим нанесете тъмни сенки по линията на миглите и леко ги издърпайте към веждите. Понякога вдигам очи със сенки и по долния клепач, също по линията на миглите. Използвайте добри сенки и не правете твърде дебели линии. Линията трябва да бъде ненатрапчива, подчертавайки формата на очите.

 

Как да гримираме очите си правилно

Малък трик за това как да очертаете правилно – нанесете перлени сенки под веждата, това ще направи веждите да изглеждат по -секси и изразителни, а погледът – по -дълбок. Малка точка, направена със сенки от светъл нюанс над вътрешния ъгъл на окото, ще помогне да накарате очите да блестят. В допълнение, това докосване помага за визуално уголемяване на очите и освежаване на цялото лице.

 

За вечерен грим можете да използвате по -ярки нюанси на сенките, да комбинирате цветове и да намерите нови, интересни комбинации.

Следващата стъпка е да нанесете сенки с по -тъмен тон в гънката над горния клепач, за да дадете дълбочина на погледа. За да изглеждат очите по -големи, разнасяме сенките и преливаме до самите вежди, най -добре с мека, пухкава четка.

 

Как да поставим правилно очна линия

 

При очната линия е много важно да е ясна и равномерна, в противен случай гримът ще изглежда небрежен.

Ако използвате молив, започнете да чертаете линия от средата на клепача и постепенно се придвижвайте до ръба на окото с малки щрихи. Можете дори да излезете малко извън линията на миглите. Така очите ви ще изглеждат по -мистериозни.

Що се отнася до течната очна линия, трябва да я използвате много внимателно, тъй като и най -малката неточност веднага ще проличи. Линията, начертана с течна очна линия, трябва да бъде перфектна.

Как да гримираме очите си правилно

Последният етап е нанасянето на спирала.

 

Преди да нанесете спирала, миглите могат да бъдат извити със специални щипки – това ще ги направи да изглеждат по -дълги, а очите – по -изразителен. След това вече можете да преминете към нанасяне на спирала. Нанасяйте спиралата, като държите четката хоризонтално и я движите наляво и надясно, сякаш разресвате миглите. Това ги прави по -обемни. Ако искате миглите ви да са по -интензивно оцветени, нанесете втори слой спирала.

По -добре е да нанесете втория слой спирала, когато първият слой изсъхне малко, но не го оставяйте да изсъхне напълно, в противен случай миглите ще се слепят. Най -неудобното място за нанасяне на спирала са ъглите на очите, тук трябва да действате внимателно и да се опитате да нарисувате всяка мигла. За да направите това, трябва да отворите очите си възможно най -широко и внимателно да прокарате върха на четката по ресничките.

 

Надяваме се, че тези прости правила ще ви помогнат да разберете как да гримирате очите си правилно.

Tagged , , ,
на горе