Как да отучим кучето да се качва на масата

Как да отучим кучето да се качва на масата
Интересно

Как да отучим кучето да се качва на масата

Животът с кучето има много предимства за вас самите, вашето семейство и вашето скъпоценно куче. Кучетата осигуряват компания, забавление и безкраен източник на любов и преданост. Множество проучвания дори показват, че хората, които живеят с тях, са по-щастливи и по-здрави. Накратко, те са страхотни добавки към нашето ежедневие. Това е… когато се държат.

Малко неща са по-досадни или смущаващи от това, когато кучето ви скочи на масата по време на вечеря. Независимо дали пред гости, семейство или просто сам, куче, което скача на масата, е ужасно. Добрата новина обаче е, че е сравнително лесно да го научите да не скача върху масата и има множество методи, които да отговарят на вашия стил на обучение, предпочитанията на кучешкото домакинство и личността на домашния любимец.

Преди да започнете да го обучавате не скача на масата, ще трябва да съберете няколко основни неща. Намерете място в къщата, където можете да поставите легло, сандък или постелка за кучета, които ще бъдат „мястото“ на вашето куче. Това ще бъде някъде, където кучето ви се връща по команда, когато трябва да си почине, да се отпусне или като цяло да е извън краката.

Ще ви трябва и селекция от вкусни лакомства и торбичка за лакомства, която осигурява лесен достъп за тренировка. Трябва да имате няколко различни „стойности“ на лакомствата, за да поддържате вашето куче заинтересовано и да гадае. Опитайте неща като малки парчета гранули, бисквити, малки кубчета сирене и нарязани парчета хот-дог или пържола. След като сте събрали инструментите си за успешно обучение на кучета, е време да изпробвате един или повече от нашите методи по-долу!

Искате да излезете с него? Поканете го

Как да разберем дали кучето има кърлежи

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Причини, поради които да сме благодарни на котките

Как да помогнете на бездомна котка

Какво да правите, ако домашният ви

Как да отучим кучето да се качва на масата

Кажете му да седне

кучето
Как да отучим кучето да се качва на масата снимка: pinterest

Започнете с кучето си в спокойна и позната среда като кухнята, предната стая или задния двор. Дръжте лакомство пред него и го повдигнете над главата му, докато го движите назад, примамвайки го в седнало положение. След като той седне, веднага дайте лакомството и го похвалете.

Добавете команда

кучето
Как да отучим кучето да се качва на масата снимка: pinterest

Повторете процедурата за примамване, докато кучето ви реагира бързо на лакомството, сядайки почти веднага, когато го държите над него. След като това се случи, добавете командата „седни“, докато местите лакомството обратно.

Повторете

Повторете, като използвате командата „седни“, като бавно премахвате примамката да държите лакомството, докато не седнат по команда, без да използват лакомство като примамка. Повторете тази команда в множество среди, с нарастващи нива на разсейване, за да увеличите реакцията и да затвърдите командата на кучето.

Създайте му „място“

кучето
Как да отучим кучето да се качва на масата снимка: pinterest

Определете място в къщата, където кучето ще отиде, когато трябва да си почине, да се отпусне или да бъде далеч от суматохата. Това място трябва да е удобно и безопасно, с играчки наблизо. Това „място“ не трябва да се счита за наказание. Вместо това, мястото на вашето куче ще бъде подобно на собствената му стая за кучета, където то може да се забавлява с лакомство, играчка или дъвчене.

Примамете го към мястото

Започнете да обучавате кучето си, като хвърлите или хвърлите малко лакомство на мястото му. След като кучето ви е на постелката или леглото, дайте още едно лакомство и похвала.

Практикувайте

кучето
Как да отучим кучето да се качва на масата снимка: pinterest

Повторете и практикувайте с кучето си, като премахвате първоначалното хвърляне на лакомство от време на време, след това напълно, докато то отиде на мястото си само по команда. Награждавайте и хвалете кучето си, когато си легне в леглото. Ще искате бавно да удължите времето, в което те остават неподвижни в леглото си, преди да ги наградите с лакомство. Ако вашето куче знае „остани“, можете също да използвате тази команда, за да го накарате да остане на мястото си.

Tagged , ,
на горе