Какво чувства човек, след като е изневерил
Любов и партньорство

Какво чувства човек, след като е изневерил

Ако се чудите какво чувства човек, след като е изневерил, то трудно можете да намерите лесен отговор на този въпрос. Изневярата в една връзка често се смята за проява на егоизъм. Истината е, че изневеряващите изпитват безброй емоции, след като изневерят, и тези емоции могат да бъдат различни при различните хора.

При някои изневеряващи има първоначален прилив на адреналин, който съпътства акта на изневяра. Те могат да се чувстват въодушевени от тайната и опасността на ситуацията, но това често е краткотрайно. След като първоначалната тръпка отмине, много хора изпитват непреодолима вина и срам.

Какво чувства човек, след като е изневерил

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

infomax-logo-50-15-HW Топ-3! Коя е най-хубавата Мис България?

Много чувства човек може да изпита, но едно от тях е, че е предал доверието на партньора си и че се е подвел.

В допълнение към вината и срама измамниците могат да изпитват и чувство на тревожност и страх. Те могат да се притесняват, че ще бъдат хванати и че ще последват последствията. Това може да доведе до постоянен стрес и усещане за постоянна напрегнатост.

В същото време някои могат да почувстват облекчение след изневярата. Тези чувства човек усеща, ако има проблем с половинката си, но те не продължават дълго.

Какво чувства човек, след като е изневерил
Какво чувства човек, след като е изневерил

Така че, ако си мислите „Съжаляват ли изневеряващите“, важно е да отбележим, че това как се чувства след изневярата до голяма степен зависи от неговата индивидуална гледна точка и опит. Докато някои могат да изпитват вина и срам, можете да се изненадате какво чувства човек, който е предал доверието на половинката си.

Често се казва, че измамниците никога не успяват, а когато става въпрос за сърдечни дела, тази поговорка със сигурност е вярна.

Макар че изневярата може да донесе първоначална тръпка, въпрос на време е реалността на ситуацията да настъпи и това, което наистина чувства човек да излезе на преден план.

Незабавно съжаление

В някои случаи това, което чувства човек е разкаяние почти веднага след изневярата си. Това може да се случи, ако осъзнае сериозността на действията си или ако види колко наранен е партньорът му от това, което е направили. При тези хора осъзнаването, че са допуснали грешка, може да дойде много бързо и те може да са нетърпеливи да работят за възстановяване на доверието във връзката си.

Какво чувства човек, след като е изневерил
Какво чувства човек, след като е изневерил

Конфронтация

В други случаи може да се наложи изневеряващите да бъдат конфронтирани от партньора си или от някой друг, за да видят грешката в постъпките си. Тази конфронтация може да бъде под формата на сериозен разговор със съпруга или съпругата, строга лекция от приятел или дори посещение при психотерапевт. Това, което чувства човек в такъв момент е сериозен срам от направеното и той може да започне да осъзнава, че е направил грешка.

Последиците

Понякога изневеряващите осъзнават, че са направили грешка, едва когато се сблъскат с последствията от действията си. Например те могат да загубят партньора си или да трябва да се справят с последствията от изневярата, като например правни проблеми или социално заклеймяване. За да разберете какво чувства човек в такъв момент, то трябва да внимателно да говорите с него и да го накарате да сподели мислите си.

Какво чувства човек, след като е изневерил
Какво чувства човек, след като е изневерил

Виждане на другата страна

Друг начин, по който изневеряващите могат да осъзнаят, че са направили грешка, е като видят какво чувства човек от гледната точка на партньора си. Те могат да започнат да разбират колко болезнена и вредна е била тяхната афера и да започнат да съчувстват на болката на партньора си.

Заключение

Отговорът на въпроса „Какво чувства човек след като е изневерил?“ не е еднозначен. Някои изневеряващи може да копнеят за бившите си партньори, но други не. В крайна сметка това зависи от отделния човек и неговите чувства към предишната му връзка.

Изневярата често може да бъде симптом на по-сериозни лични проблеми във връзката, така че дори ако изневеряващият липсва на бившия си партньор, това не е задължително да е здравословен или положителен копнеж. Важно е да се помни, че изневярата причинява болка и предателство на жертвата на аферата и макар че прошката и продължаването напред са възможни, те не винаги са гарантирани.

Вижте още:

6 съвета как да му привлечете вниманието, когато връзката не върви

ЖЕНСКИТЕ НЕДОСТАТЪЦИ, КОИТО КАРАТ МЪЖЕТЕ ДА СЕ ВЛЮБВАТ – НЕ СЕ ОТЪРВАВАЙТЕ ОТ ТЯХ

На шега или не: Нещата, които мъжете си мислят, че правим за тях, но изобщо не е така

5 разлики за това как мъжете и жените приемат раздялата

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

Теория за червения маникюр: защо всички мъже са луди по него?

Какво означава, когато мъж докосне кръста ви – нима е знак за интимност

Tagged ,
на горе