Какво да правите, ако партньорът ви е ядосан
Любов и партньорство

Какво да правите, ако партньорът ви е ядосан

Търсите напътствия как да се справите с това, че партньорът ви е ядосан? Не търсете повече. Всяка връзка преживява своите възходи и падения, които изискват съвместни усилия за справяне с предизвикателните ситуации. Взаимоотношенията са непрекъснато пътуване, което процъфтява благодарение на отдадеността и непрекъснатия напредък. Може би забелязвате, че пропуските в комуникацията и неуважението от време на време пораждат негативизъм, чести спорове и негодувание между вас и партньора ви.

В такива моменти запазването на самообладание и съвместната работа са от съществено значение за подобряване на връзката ви. Дори прости действия, като например подхранване на открита и честна комуникация, могат да доведат до много успехи.

Какво да правите, ако партньорът ви е ядосан

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

infomax-logo-50-15-HW Топ-3! Коя е най-хубавата Мис България?

Ето и какво да правите, ако партньорът ви е ядосан:

Осигуряване на пространство

Даването на необходимото пространство на съпруга ви може да бъде от полза. Наличието на отделни интереси и живот извън връзката може да укрепи взаимоотношенията си, както никога преди.

Намиране на компромиси

Приемете компромиса в областите, в които интересите ви се различават. Дайте приоритет на връзката и ще ви е по-лесно да постигате споразумения, които са от полза и за двете страни. Нормално е да има неща, които харесват само на единия, но е важно да намерите баланса.

партньорът ви
Какво да правите, ако партньорът ви е ядосан

Проявете асертивност и уважение

Действайте асертивно, като същевременно уважавате чувствата и това, което желае партньорът ви. Увереността и честността в изразяването на вашите нужди могат да доведат до ефективно разрешаване на конфликти.

Разпознавайте на ранните предупредителни знаци

Идентифицирайте и се заемете с моделите на гняв, грубост или неуважение, веднага щом се появят у вашия гневен съпруг. Отлагането на действията може да подкопае основите на вашата връзка.

Опитайте да потушите напрежението

Запазете самообладание и избягвайте да отговаряте на гнева с още повече гняв. Партньорът ви трябва първо да се успокои, преди да се включите в открита комуникация, за да можете наистина пренасочите негативността към сътрудничество, затова му дайте това време.

партньорът ви
Какво да правите, ако партньорът ви е ядосан

Не забравяйте, че невинаги става въпрос за вас

Разберете, че партньорът ви може да е ядосан за нещо, което изобщо да не е свързано с вас. Възможно е да има по-дълбоки проблеми, които влияят на емоциите му, затова подходете към тях със съпричастност и търпение. Наясно сме, че това се отразява на връзката ви, но може случващо се наистина да го тревожи, затова опитайте да го изслушате, преди да го съдите.

Признайте чувствата му

Дори и да не сте съгласни с поведението, което има партньорът ви, проявете съпричастност и признайте наранените му чувства. Това не означава да одобрявате лошото поведение, а по-скоро да признаете емоциите на човека до вас.

Фокусирайте се върху позитивността

Съсредоточете се върху добрите и любящи аспекти, които притежава партньорът ви. Сигурни сме, че има такива, иначе защо щяхте да сте с него. Подхранвайте положителните страни и с течение на времето те могат да станат по-разпространени.

партньорът ви
Какво да правите, ако партньорът ви е ядосан

Знайте кога да си тръгнете

Въпреки усилията ви, ако негативното поведение на партньора ви продължава и вие отказвате да признаете въздействието му, помислете за напускане на връзката в името на вашето благополучие. Понякога оттеглянето е най-добрият вариант, когато промяната изглежда невъзможна. Разбира се, това е краен вариант, но ако връзката стане токсична, може би нямате друг изход. При всички случаи бъдете честни и открити с човека до себе си, ако искате и партньорът ви да подхожда по същия начин с вас.

Заключение

Съвместното съжителство често изважда наяве различни аспекти от личността на партньора ви, които преди това може да не са били очевидни. За да управляват ефективно конфликтите и да укрепват връзката си, двойките трябва да общуват открито и съзнателно. Освен това полагането на усилия за съпричастност към гледната точка на партньора и участието в дискусии в реално време може значително да подпомогне намирането на решения на проблемите ви, най-вече когато става въпрос за това как да се справите с ядосан съпруг. Опитайте първо да разберете защо партньорът ви се държи по този начин, за да знаете как точно да подходите.

Вижте още:

6 съвета как да му привлечете вниманието, когато връзката не върви

ЖЕНСКИТЕ НЕДОСТАТЪЦИ, КОИТО КАРАТ МЪЖЕТЕ ДА СЕ ВЛЮБВАТ – НЕ СЕ ОТЪРВАВАЙТЕ ОТ ТЯХ

На шега или не: Нещата, които мъжете си мислят, че правим за тях, но изобщо не е така

5 разлики за това как мъжете и жените приемат раздялата

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

Теория за червения маникюр: защо всички мъже са луди по него?

Какво означава, когато мъж докосне кръста ви – нима е знак за интимност

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе